Autor Wątek: Matrix Method Master 2,70 m / 20-50 g  (Przeczytany 2194 razy)

Offline Kruszak_78

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 6
Matrix Method Master 2,70 m / 20-50 g
« dnia: 30.11.2016, 13:02 »
Witam! mam pytanie, czy któryś z kolegów forumowiczów posiada taki kijek bądź go oglądał, a jeśli tak to chciałem zapytać też o przelotki, bo w opisie napisane jest, że przelotki ma na pojedynczej stopce, ale czy wszystkie łącznie ze startową ?

Offline Manfred1979

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 28
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Matrix Method Master 2,70 m / 20-50 g
« Odpowiedź #1 dnia: 30.11.2016, 17:39 »
Dziś byłem w sklepie i specjalnie dla Ciebie sprawdziłem: pierwsza jest trzystopkowa, a kolejne dwustopkowe.

Offline Kruszak_78

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #2 dnia: 30.11.2016, 18:53 »
Manfred1979 dzięki bardzo za info, machałeś może tym kijaszkiem na (sucho) w sklepie, bo nie mam możliwości oglądnięcia wędki u siebie i chciałbym wiedzieć czy wart jest swojej ceny.
Z góry dziękuję.

Offline Manfred1979

« Odpowiedź #3 dnia: 30.11.2016, 19:53 »
Tak, wielokrotnie nią machałem :)
Sam kiedyś się grzałem na ten kij, bo według opisu wydawał się fajny... Jednak za każdym razem jak go wezmę do ręki, to czuję, że jest to sztywna pała, a takich wędek nie lubię. Ale jeśli chodzi o jakość wykonania - to spoko, nie ma się do czego przyczepić.
Do czego chciałeś wykorzystać ten kijek? Jakie ryby? Jakie wody?

Offline Kruszak_78

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #4 dnia: 30.11.2016, 20:35 »
Wędeczkę chciałem wykorzystać do metody, ale rybki jakie łowię to karaś karp do 5 kg, leszczyki itp. Jeśli piszesz, że jest sztywny, to sobie chyba podaruję. Ale bardzo dziękuję za pomoc. :thumbup:

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #5 dnia: 30.11.2016, 20:45 »
Kolego masz ten kij czy słyszałeś że jest sztywny? U mnie w Kole mają, z tym że dłuższe 10 i 11 ft i na kanale spisują się (uważać przy wyrzucie większą gramaturą nie nadają się na większe ryby). Dobra współpraca Foxa - szybka wymiana :)
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline Manfred1979

« Odpowiedź #6 dnia: 30.11.2016, 21:43 »
Kolego masz ten kij czy słyszałeś że jest sztywny? U mnie w Kole mają, z tym że dłuższe 10 i 11 ft i na kanale spisują się (uważać przy wyrzucie większą gramaturą nie nadają się na większe ryby). Dobra współpraca Foxa - szybka wymiana :)
Przecież pisałem że machałem nią wielokrotnie, ale na sucho - w sklepie. Czytaj ze zrozumieniem, proszę :)
Na sucho wędka jest sztywna jak kij od szczotki.
Nie porównywałbym też wędki 9ft do dłuższych, bo to z reguły mija się z celem.

Offline Manfred1979

« Odpowiedź #7 dnia: 30.11.2016, 21:45 »
Wędeczkę chciałem wykorzystać do metody, ale rybki jakie łowię to karaś karp do 5 kg, leszczyki itp. Jeśli piszesz, że jest sztywny, to sobie chyba podaruję. Ale bardzo dziękuję za pomoc. :thumbup:
Pewnie przy 5kg karpiu to ona zapracuje ładnie, ale przy karasiach i leszczykach to słabo to widzę.

Offline David89

• Reputacja: 3
« Odpowiedź #8 dnia: 02.12.2016, 19:31 »
Witam. Ja posiadam taki kij tylko w wersji 3 m. Dla mnie naprawdę fajny kij. Jakość wykonania bardzo dobra. Dla mnie nie jest to sztywny kij, nie ma akcji parabolicznej a progresywną. Zależy kto co lubi. Moim zdaniem lepiej się takim kijem rzuca i ma się lepszą kontrolę nad rybą. Największą rybą jaką złowiłem to karp 5 kg i wędka spokojnie dała sobie radę. Myślę, że z rybami do 10 kg da radę. Wędka warta zakupu, osobiście polecam ;)

Offline Manfred1979

« Odpowiedź #9 dnia: 02.12.2016, 22:39 »
Witam. Ja posiadam taki kij tylko w wersji 3 m. Dla mnie naprawdę fajny kij. Jakość wykonania bardzo dobra. Dla mnie nie jest to sztywny kij, nie ma akcji parabolicznej a progresywną. Zależy kto co lubi. Moim zdaniem lepiej się takim kijem rzuca i ma się lepszą kontrolę nad rybą. Największą rybą jaką złowiłem to karp 5 kg i wędka spokojnie dała sobie radę. Myślę, że z rybami do 10 kg da radę. Wędka warta zakupu, osobiście polecam ;)
Z ciekawości - a jak ona pracuje pod takim leszczykiem 500 gramów? W ogóle pracuje? A jak pod karpiem, karasiem, linem o wielkości 1 kg?