Autor Wątek: Modyfikacja swingera  (Przeczytany 6437 razy)

Offline fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 905
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
Odp: Modyfikacja swingera
« Odpowiedź #15 dnia: 09.12.2016, 12:23 »

Ja kupiłem tańsze rzeczy, zestaw swingerów i hangerów z JRC, które reklamował Sylwek Pyza. I okazały się niewypałem, uszkadzającymi żyłkę.

I żeby nie było, że to wina Sylwka, miałem na oku ten zestaw wcześniej, nie zdawałem sobie sprawy jakie ma minusy.

Luk czy to w każdym egzemplarzu tak jest z tym uszkadzaniem żyłki? Wczoraj odebrałem paczkę z tymi hangerami  :beg: ???. Jutro potestuję je nad Odrą, mam nawinięte żyłki 0,30mm.
Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #16 dnia: 09.12.2016, 13:36 »
Masz rację... ostatnio kupiłem mini tablet - Kindle Fire, będący mini laptopem, z funkcjami dodatkowymi jakie daje Amazon. To cudeńko kosztowało - 29.90 funta! Szok! Tyle samo dałem za hangery z JRC. Jakieś nieporozumienie!

Marzy mi się komplet trwałych hangero/swingerów, na różne okazje. Sam nie wiem co kupić teraz właśnie. Szykuje się kolejny wydatek ???
Lucjan

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #17 dnia: 09.12.2016, 13:40 »

Ja kupiłem tańsze rzeczy, zestaw swingerów i hangerów z JRC, które reklamował Sylwek Pyza. I okazały się niewypałem, uszkadzającymi żyłkę.

I żeby nie było, że to wina Sylwka, miałem na oku ten zestaw wcześniej, nie zdawałem sobie sprawy jakie ma minusy.

Luk czy to w każdym egzemplarzu tak jest z tym uszkadzaniem żyłki? Wczoraj odebrałem paczkę z tymi hangerami  :beg: ???. Jutro potestuję je nad Odrą, mam nawinięte żyłki 0,30mm.

Nie w każdym. Na trzy jeden jest OK, drugi ciężko się zakłada, trzeci zaś bardzo ciężko pracuje. Chodzi o ten pseudo mechanizm uwalniający i blokujący żyłkę. Trzeba regulować, ale to jest pseuderegulacja. Uważaj, bo łatwo aby sprężynka poleciała siną w dal.

Po  mordowaniu się z zapięciem żyłki, miałem branie i szok. Kij w górze a swinger nie puszcza żyłki!
Masakra. Bubel i tyle...
Lucjan

Offline fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 905
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
« Odpowiedź #18 dnia: 09.12.2016, 13:44 »
Jutro sprawdzę czy mam ten jeden z trzech  :beg:. Znając siebie, będę coś kombinował. Zdam relację. Pozdro!
Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉

Offline Tomek81

• Ekspert
  • Reputacja: 120
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #19 dnia: 09.12.2016, 13:53 »
Ze swingerów/hangerów najbardziej podoba mi się mocowanie do linki magneto z Prologic:

Jest w pełni przelotowe przez co linka nie jest blokowana na zacisku hangera (popularne kulki lubią zakleszczać linkę).
Niestety czasami śruba regulująca poziom zagłębienia magnesu blokuje się trochę od brudu, poza tym super.

Tomek

Offline kop3k

• Ekspert
  • Reputacja: 320
  • Amat Victoria Curam
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #20 dnia: 09.12.2016, 14:19 »
Mówiłem nie kupuj, tak jest jak się Kamila nie słucha ;)

Offline Koczownik

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 42
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #21 dnia: 09.12.2016, 18:15 »
Marzy mi się komplet trwałych hangero/swingerów, na różne okazje. Sam nie wiem co kupić teraz właśnie. Szykuje się kolejny wydatek ???

Może pomyśl nad starą dobrą małpką w wersji odświeżonej przez Prologic - model C.O.M. 6 Shooter.
W tym rozwiązaniu nic nie może się zepsuć i nic nie może być bublem bo zasada działania jest prosta jak kij ;-) Myślę, że to sygnalizator na całe życie.
Kiedyś sobie to kupię jak będę miał wolne 162 PLN za 2 sztuki... Zapewne nie prędko hehe

<iframe width="560" height="315" src=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Tomek