Autor Wątek: Przeróbka wędki match - czy to możliwe?  (Przeczytany 1209 razy)

Offline Karol

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
Przeróbka wędki match - czy to możliwe?
« dnia: 11.12.2016, 20:43 »
Witam kolegów!!
Mam pytanie jak w temacie mojego postu. Kilka lat temu kupiłem wędkę Garbolino Royal Match o długości 6 metrów. Jest to wędka, która ma dwa dolne elementy teleskopowe i resztę składaną. Okazało się, że ten kij jest nieporęczny, zbyt długi, za ciężki ect. Sprzedać go nie chcę, bo kto to kupi. Więc pomyślałem sobie, że jak skrócę tą wędkę o dolnikm to w sumie zrobi sie z tego niezła "matchówka". No i tu pytanie główne. Czy ktoś z kolegów robił coś takiego tzn. montował nową rękojeść uchwyt kołowrotka? Czy takie części można gdzieś kupic jako komplet (sam uchwyt na pewno można)? Przyznam, że nie sprawdzałem jeszcze w sieci, pierwsze kroki skierowałem na forum. Z góry dzięki za ewentualną pomoc. Karol.

Offline MichalZ

• Ekspert
  • Reputacja: 38
    • https://posciel.to
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Przeróbka wędki match - czy to możliwe?
« Odpowiedź #1 dnia: 11.12.2016, 20:48 »
Wow o takiej wędce ja jeszcze nie słyszałem, połączenie teleskopu ze składami. Jaką to ma akcję?
Michał

Offline Karol

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #2 dnia: 11.12.2016, 21:12 »
Te dwa składania teleskopowe służą do przedłużenia wędki z 5 do 6 metrów według potrzeb jeśli chodzi o akcję to nie zachwyca w takiej formie jak jest ale po odjęciu dolnika robi się kij o typowo szczytowej akcji.

Offline linus1

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 12
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 11.12.2016, 21:46 »
Masz priv.