Autor Wątek: Pudełka na przynęty Preston Bait  (Przeczytany 3647 razy)

Offline Martinus

• Ekspert
  • Reputacja: 109
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Pudełka na przynęty Preston Bait
« Odpowiedź #15 dnia: 15.12.2016, 23:55 »
Martinus za mocno potrząsasz ;D :P :P

Coś w tym jest :D Po prostu bardzo się przykładam do "pracy nad wodą" :P :-[ :P
Z poważaniem Marcin

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #16 dnia: 16.12.2016, 09:09 »
Coś mi świtało, ale nie wiedziałem co. Powiadasz, że pojemniki Drennana otwierają się w najmniej odpowiednim momencie?

Zdarzyło mi się kilka/kilkanaście razy przy odsączaniu pelletu i "energetycznym" potrząsaniu że pokrywka otworzyła się i sru poleciał pellet.

Przy Drennananch nie jest to możliwe. Pokrywka jakby klipuje się, trzeba ją mocno docisnąć aby usłyszeć ten dżwięk. Prawdopodobnie nie domknąłeś pokrywki, lub też użyłes innej - to jest bardziej prawdopodobne. Oczywiście trzeba przy wytrząsaniu i tak podtrzymywać pokrywkę.

Używam Drennanów wiele lat, przede wszystkim zaś trzymam często białe w lodówce, dlatego szczelne opakowanie to dla mnie podstawa, zwłaszcza, że jak się trzyma je w foliowej torbie, to się pocą, i mogą 'wyjść'. Pellety też wytrząsałem.

Co do samego Prestona - uważam, ze mają gorszy plastik tutaj od Drennana. Jest twardszy, nie jest tak mocny i miękki zarazem. Dlatego nic nie kupuję od nich tutaj. Plastik w podajnikach mają genialny, tutaj lub w koszykach z KOruma już nie... Do tego świoetnie dopasowują się małe pojemniki z Guru. Można je wkładać do 3 pintowych Drennanów i mieć dwa w jednym - na przykład białe i pinkę...

Tutaj rada jeszcze - jak macie kilka różnych opakowań od kilku producentów - zwracajcie uwagę na pokrywkę i pudełko, aby było z tej samej firmy. Na rynku sa 'no name'y' - które słabiej trzymają, ja mam kilka, i jak są problemy - to przez spasowywanie jednej firmy z drugą...
Lucjan

Offline mirek

• Ekspert
  • Reputacja: 80
« Odpowiedź #17 dnia: 16.12.2016, 09:44 »

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #18 dnia: 16.12.2016, 10:08 »
Mam to duże, jak wstawił Mirek. Kształt różni się od Drennanowskich. Ta wkładka jest wdechowa. Pozwala ograniczyć bagaż. Osobiście, polecam.
Arek