Autor Wątek: Korum Feeder Rod 10 ft vs Matrix Method Master 10 ft - trudny wybór  (Przeczytany 4045 razy)

ProBono

• Gość
Ja używam Matrixa na zawodach, przy leszczach i leszczykach jest ok, choć na komercji karp 8 kg został wyholowany uważam, że to wędzisko na ryby 10 + się raczej nie nadaje, chyba że kogoś bawi dłuuuuugi hol.

Dokładnie to samo mogę powiedzieć o Korumie, który posiadam. Nie jest to wędka na siłowy krótki hol. To doskonały finezyjny kijek do zadań specjalnych jakim jest delikatne wiosenne oraz jesienne łowienie gdzie brania są delikatne lub łowisk gdzie ryby biorą bardzo delikatnie.

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Wiele kijów się tu sprawdzi, ale nie Korum o którym piszesz, ten jest uniwersalnym kijaszkiem, do małych i średnich zestawów. Na pewno lepszy od niego będzie Drennan Red Range Method Feeder 10ft, którego szczytówki 3 i 4 oz same mówią za siebie. Oczywiście bardziej bym przyjmował, że kij ten jest do ryb rzędu 5-6 kilo, bo sztuki 10 kilogramowe to raczej coś nie pod pickera, da radę - ale wiadomo, do ryb 10 kg trzeba jednak i  silniejszy kręcioł i mocniejsze żyłki.

Plusem jest cena - nie kosztuje sporo.

Lucjan

Offline jaco

• Ekspert
  • Reputacja: 54
  • Jacek
  • Ulubione metody: method feeder
Dziękuję za cenne wskazówki, potwierdziliście moje przypuszczenie odnośnie Korum, że to delikatna wędka. Przyjrzę się Drennanowi i Browning którego polecał Staszek. Miałem okazję holować na delikatnym quiver Daiwa Laguna 10 kilowego karpia pełnołuskiego, istna męczarnia ponad godzinna walka, ręka o mało mi nie odpadła.
Pozdrawiam
Jacek

Offline Wiktorr

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Popatrz na budżetowego Browninga Carp Bomb z serii Black Magic. Użytkuję takie z C.W. do 80 g naprawdę super kijek. Matrix miałem 3,30 i już dawno nie mam ;D

Miałbyś więcej zdjęć tego browlniga

Offline Stan

• Ekspert
  • Reputacja: 209
  • Ulubione metody: bolonka
Widziałem tu w południe na forum oferty sprzedaży feederów Drennana po świątecznych cenach.Rozejrzyj się może jeszcze nie znalazły chętnych.Myślę,że do methody będą w sam raz..

Offline Wiktorr

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Widziałem tu w południe na forum oferty sprzedaży feederów Drennana po świątecznych cenach.Rozejrzyj się może jeszcze nie znalazły chętnych.Myślę,że do methody będą w sam raz..
Miałbyś linki?

Offline Stan

• Ekspert
  • Reputacja: 209
  • Ulubione metody: bolonka