Jak wszyscy wiedzą owa ustawa nakazuje rejestracje nr tel na kartę. Ja będąc w jednej z sieci wraz z moją mamą postanowiłem skorzystać z rejestracji online jej numeru. Niestety na własnej skórze odczułem jak wadliwie ta ustawa funkcjonuje ! Bo nikt tych danych i nr seryjnych nie weryfikuje ! Podczas wpisywania nr tel do formularza popełniłem błąd ( pomyłka cyfry) w gąszczu cyfr przy wpisywaniu nr seryjnego karty sim i nr tel może się to zdarzyć. Po tygodniu doszedł do mnie list który wręczył kurier sprawdził poprawność danych z dowodu i jedynie pozostało czekać na zarejestrowanie nr przez operatora. Niestety po upływie 2 tyg nr. nadal był niezarejestrowany. Zajrzałem do dokumentacji którą przysłał operator i odkryłem ze nie zgadza się nr seryjny karty sim ! Był całkowicie inny niż ten który posiadałem. Sprawdzam dalej i zauważyłem błąd w nr tel który podałem. Jak się okazuje na dane mojej mamy został zarejestrowany nr który nie został nawet aktywowany ! W obliczu tej sytuacji widać jak poważnie do tego wszystkiego podchodzą operatorzy którzy nie weryfikują czy podane dane sa zgodne z tym co tam wpisaliśmy ! Zachodzę w głowę jak to jest możliwe skoro po sprawdzeniu nr seryjnego karty sim powinien im od razu wyskoczyć błąd o niezgodności z podanym nr tel. W tym celu powinno się skontaktować klientem listownie i wyjaśnić te nieścisłości !