Witam
Może nie relacja z ryb, ale takie zakupy - wreszcie doszła paczka z Czech z moją szczytówką.
Oto opakowanie.

W dużej paczce, dwie paczki peletów żeby koszty dostawy wyrównały się.

A w dużym pudełku, drugie pudełeczko z szczytówką - dobrze zabezpieczone na czas transportu od czeskich sąsiadów.

No i w końcu jest nowa szczytówka

z lewej złamana a z prawej nowa

Symbole się zgadzają, jak widzicie - jeszcze się upewniłem czy dobrze mi przysłali. Jest ok

No i dwie paczki a raczej paczuszki pelletu, na który mam chęć wypróbować. 8 mm na moje podleszczyki i 14 mm na grubego zwierza na którego się nastawiam w tym roku szczególnie w nocy.

Dip Star Bites wodorosty. Ochotkę już mam, którą Wam przedstawiałem. Teraz alga i wodorosty. Igłę Gardnera.

A ten dip, który mam na palcu z cząsteczkami wodorostu. Super. No i ten zapach - zajebisty.

Paczkę spinek i stopery, zobaczymy jak się te sprawują, jak trzymają przynętę na włosie.

No i dumblesy - śmierdziel, owocowy z odrobiną Robin Red i kremowy. Jedno opakowanie już w nowym pudełku.

Tak się prezentują te dumblesy - otworzone i zalane dipem o tym samym zapachu i smaku. Średnica to 10 na 14 mm. Nie trzeba nic wykrajać, kształt odpowiedni i moc tych przynęt. Też jestem ciekawy ich łowności na moich wodach na nocnych zasiadkach.

No i gratisy do zamówienia. Też je wypróbuję, zadipuję i sprawdzę nad wodą.

To wszystko, czas szykować się do pracy.
Pozdrawiam