Witam
Oto moje ostatnie zakupy. Tak jak na tym zdjęciu, pellet drzewny dla świnek morskich, od razu z grubej rury 4 worki po 15 kg. Akurat wypróbuje możliwości mojego wózka Anacondy, czyli 60 kg po mieście, krawężniki, podjazdy, wjazdy. Wózek wytrzymały daje radę.

A teraz wędkarsko - ostatnie zamówienie, takie wiadereczko 10 L, z zawartością, którą zaraz Wam opisze. Do tego dwa bloki po 250 g śmierdziela, czyli sfermentowana krewetka.

Jak szybko otworzyłem, tak szybko zamknąłem... Żona kazała mi spieprz*ać z tym gównem do piwnicy

Gorszego syfu już dawno nie wąchałem. Ten z Bait - Tech Krill & Tuna przy tym się chowa

Wszystko co zamówiłem z CCMoore w jednym zapachu czyli Belachan. Co to jest Belachan? Belachan, azjatycka nazwa szczególnego rodzaju sfermentowanego pastą z krewetek, jest słony, silny blok zapach, który jest używany do tworzenia głębokich smaków w potrawach malezyjskich. Oni to dodają do potraw tak jak dla nas zapach kiełbasy jest przyjemny, to tak dla nich ten Belachan jest tym samym. Oczywiście tą pastę można używać jako wyjątkowy atraktor może być używany z peletem, ziarnami, do metody, w mixach do kulek, stix mixach oraz mieszankach zanętowych. Dalej można się dowiedzieć jak go stosować, czyli zaleca się zetrzeć Belachan za pomocą tarki i dodawać do 75g na 1 kg suchego miksu. W mixach do kulek, najlepsze rezultaty uzyskuje się dodając starty Belachan do płynnej masy jajecznej i pozostawiając na 10-15 minut przed formowaniem kulek. Oczywiście jak jest ten blok świeży tak jak ten mój, to nie obejdzie się bez gumowych rękawiczek, bo smród uwierzcie mi jest nie do wytrzymania i pozostaje na dłoniach nawet po umyciu...

Zawartość wiaderka, wszystko o tym zapachu, smaku.

W wiaderku było 3 kg pelletu 6 mm, dumbelki zbalansowane - 50 szt w opakowaniu. I booster 250 ml do zalania tego wszystkiego.

Wrzuciłem pellet, chciałem zobaczyć jak on pracuje. Podobnież od 30 minut do 2 godzin a potem się rozpada. Mój po godzinie czasu wygląda tak, jeszcze trochę twardawy. Woda zasyfiona i śmierdząca tym zapachem. To jest na plus, nada się do założenia na gumkę i do łowienia na niego.

Tak jak na tym zdjęciu, łatwo się w kruszarce go kruszy. I się nada do torebek PVA. Po prostu ten pellet jest zajebisty dlatego jest tak drogi, bo cena 1 kg waha się nawet do 30 zł. A tutaj macie właściwości tego pelletu. Pelet Belachan to pelet oparty na fermentowanej krewetce. Szybkorozpuszczalny pelet o wyrazistym smaku i zapachu daje wyrażny sygnał rybom do żerowania. Często bardzo skuteczny na świeżo zarybione wody. Polecany w połaczeniu z CCMOORE Boosted Hookbait Belachan oraz z Stick mixem lub Bag Mixem w tym samym smaku.

I jak widzicie ten cały zestaw tego syfu, czyli sfermentowanej krewetki dotarł do mnie, zaprezentowałem go Wam i myślę, że się nada na mojej swojskiej wodzie na moje zasiadki

ps. jeszcze tylko muszę jakąś niewielką tarkę do tego śmierdzącego bloku z sfermentowanej krewetki rąbnąć żonie z kuchni

albo sobie już kupie jakąś

żeby ten blok utrzeć do miksu

Pozdrawiam