Autor Wątek: Budżetowa matchówka na wodę stojącą  (Przeczytany 9096 razy)

Offline Magellan

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 31
Odp: Budżetowa matchówka na wodę stojącą
« Odpowiedź #15 dnia: 03.01.2017, 17:12 »
Ja jestem w posiadaniu Cormorana Distance Match a także Mitchella Tanager Match, jeżeli chodzi o budżetowe matchówki, obydwa o długości 390 cm. Z tych dwóch Cormoranem łowi mi się lepiej choć Mitchell jest bardziej giętki. Mitchell ma bardzo delikatną szczytówkę i pod większą rybą gorzej mi się nim operuje. Pomimo że Cormoran jest sztywniejszy większej liczy spadów nie uświadczyłem.

Offline DvD

• Ekspert
  • Reputacja: 138
  • Koło PZW nr 84 "Krokodyl" Wrocław
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #16 dnia: 03.01.2017, 19:02 »
Zapraszam kolegów do lektury mojej krótkiej recenzji Mistrall Tournament Match ;)

http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=6624.new#new
Dawid

Offline Mario8

• Ekspert
  • Reputacja: 185
« Odpowiedź #17 dnia: 03.01.2017, 19:07 »
Dragon Express Match 3,90 m 2-15 g

Jestem z niej bardzo zadowolony.
Kupiłem bratu identyczną i też jest zadowolony :)

ProBono

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 03.01.2017, 19:15 »
Ja miałem 6 lat Mikado Tachibana Match 4,20 - 25 cw. Bardzo ładnie wykonana, dokładna warstwa lakieru, omotki staranie zakręcone, korek się nie oklejal, nie kruszyl i przemyślane proporcjonalnie rozstawione przelotki. Akcja szczytowa, o krzywej ugjecia po sam dolnik nie bylo mowy.Ja byłem zadowolony.

Offline DvD

• Ekspert
  • Reputacja: 138
  • Koło PZW nr 84 "Krokodyl" Wrocław
« Odpowiedź #19 dnia: 03.01.2017, 19:17 »
Ja miałem 6 lat Mikado Tachibana Match 4,20 - 25 cw. Bardzo ładnie wykonana, dokładna warstwa lakieru, omotki staranie zakręcone, korek się nie oklejal, nie kruszyl i przemyślane proporcjonalnie rozstawione przelotki. Akcja szczytowa, o krzywej ugjecia po sam dolnik nie bylo mowy.Ja byłem zadowolony.

O krzywej ugięcia nie było mowy? To jak łowiłeś? ze stalową liną? :D Brak krzywej ugięcia oznaczałby, że wędka się nie zgina ;)
Dawid

Offline KondzioLBN

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #20 dnia: 03.01.2017, 20:15 »
Ja proponuję troszeczkę poszukać np. Sensas Crazy Silver fish można znaleźć w dobrych promocjach, ja swoją 420 kupiłem za 190 zł. Mam tez Crazy Carp od Sensasa bardzo dobre odległościowi świetną praca bardzo uniwersalne wędziska akcja Medium wykonanie na wysokim poziomie, a jeśli nie to mogę polecić z czystym sumieniem Fiume Firenza. Od niej zaczynałem przygodę z Matchem i jest naprawdę fajnym kijkiem.
Pozdrawiam
Pozdrawiam Konrad.

Offline ErykS

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 23
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #21 dnia: 03.01.2017, 20:51 »
Ja używam dwóch Cormoranów Distance Match 3.90 oraz 4.20  i jestem zadowolony. Jak kolega wyżej napisał, są troszkę sztywniejsze ale ja akurat lubię takie kije. I uważam, że w tej cenie są warte polecenia.
Eryk :-)

Offline fabikks

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 7
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #22 dnia: 03.01.2017, 20:52 »
Posiadam Fiume Optimus Match i także jestem zadowolony :)
Fabian

Offline N3su

• Ekspert
  • Reputacja: 319
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #23 dnia: 03.01.2017, 21:20 »
Może to o ile to realna oferta http://robaczekzoo.pl/product.php?id_product=686, jak tak to jest to opcja godna przemyślenia. Jest to jedna  z Mikadowskich Matchowych perełek, nie mylić z SCR S-Match.

Offline koras

• Ekspert
  • Reputacja: 196
  • Więcej sprzętu niż talentu :D
« Odpowiedź #24 dnia: 03.01.2017, 21:23 »
Ale dużo odpowiedzi... Dzięki za rady, teraz już w ogóle nie wiem, co wybrać ;D A tak serio, to zapiszę sobie Wasze propozycje i rozejrzę się w sklepach w moim mieście - zawsze lepiej wziąć wędkę do ręki i się nią pobawić przed zakupem.
Marcin

Offline kshell66

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #25 dnia: 03.01.2017, 21:23 »
A ja (jako pierwszy i pewnie jedyny tutaj :) ) mam Monolith XT 3,9 od Jaxona i nie mam się do czego przyczepić :)
No dobra, brak uszka do zaczepiania haka przy rękojeści to jedyna rzecz. 
Parę lat temu sprzedawca w sklepie (zaufany gość) namówił mnie na spinning z serii Monolith XT i tak mi przypadł do gustu, że matchówkę też mam z tej serii. Jest świetna, lekka, elastyczna. Wyciągałem na nią karpie do 3,5 - 4 kg chociaż tu już ciężej było z kontrolą. Na płocie i leszcze nadaje się znakomicie. Mam na nią małą ilość spinek choć nie testowałem innych wymienionych tu modeli.
Tak...wiem, że to Jaxon ale ciężko mi w tej cenie jej nie pochwalić. Tak jak i wersji spinningowej :)

Offline koras

• Ekspert
« Odpowiedź #26 dnia: 03.01.2017, 21:40 »
Nie jestem fanem Jaxona, ale czytałem kiedyś na kilku stronkach, że Monolith to dobra seria jak na swoją cenę, stąd znalazł się na mojej liście. Dzięki za wpis :)
Marcin

Offline koras

• Ekspert
« Odpowiedź #27 dnia: 05.12.2020, 16:50 »
Wracam do tematu :D
Kupiłem wtedy wędzisko od jednego kolegi z forum, kijek już swoje wysłużył. Szukam teraz czegoś nowego i zarazem podbijam nieco stawkę. Przeprowadziłem mały research w necie i zainteresował mnie Preston Tyson Waggler 13 ft. Czy ktoś go posiada? Wiem, że w przypadku feederów z tej serii występował problem z łamaniem się (chyba szczytówek), więc chciałbym wiedzieć, czy model spławikowy nie jest podatny na podobne usterki.

Ewentualnie może jakieś inne propozycje do 300zł? Raczej do lekkiego łowienia (spławiki do 5g), waga wędziska w okolicach 200g.
Marcin

Offline selektor

• Ekspert
  • Reputacja: 1460
« Odpowiedź #28 dnia: 05.12.2020, 17:00 »
Nie kupuj Tysona. Widziałem go u kolegi. To najniższa seria w Prestonie i już ją z nowym rokiem zmieniają na inną serię, bo ta im chyba nie wyszła patrząc na strzelające szczytówki w feederach. Lepsza będzie Daiwa ninja 13 ft. Masz nawet niezłe promo

https://sklepdrapieznik.pl/matchowki-uniwersalne-wedki-splawikowe-gruntowe-nasadowe/21712-daiwa-ninja-match-13ft-396-waggler.html

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 318
« Odpowiedź #29 dnia: 05.12.2020, 17:06 »
Jak chcesz to mam nowego Sensasa Crazy Silver Fish 390. Mam też Tysona Pellet Wagglera i djak dla mnie to świetna wędka w tych pieniądzach.