Lucjan a robiłeś testy w akwarium bo widzę jeden problem tej metody ponieważ gdy siatka zacznie rozpuszczać się z jednej strony amortyzator tyczkowy wypycha drugą połówkę za podajnik i przynęta ląduje obok podajnika?
Robiłem testy na rybach i wyniki były bardzo dobre. Testy w akwarium nie dają jednego - podczas zarzutu przynęta mocno się przekręca. Ogólnie zwykła Metoda wcale nie była skuteczniejsza. Przynęta i tak leży poza podajnikiem raczej. To co ważne - pellety mocno się rozsypują, efekt przy podajniku ESP był niesamowity. Pellety to pole ośrednicy około 10 cm pełne pelletów, z przynęta w którymś miejscu. Porcja pelletów była niczym światło naprowadzające rybę na cel, zaś przynęta naprowadzała już rybę z bliska

Brak czasu nie pozwalał mi na robienie większej ilości filmów io tej technice, ale przetestowałem ją i na wodach stojących i płynących, i weszły na to prawie wszystkie gatunki, łącznie z karpiem, leszczem, amurem , jesiotrem, kleniem, brzaną, linem, sumem i płocią XL (39 cm).