Rurka pcv z przyklejonym ciężarkiem do felg i napisem który tak bardzo lubię w wędkarstwie
A tak na poważnie to Preston Innovations - innowacyjny pomysł by obejść regulamin zawodów i ...
Sam myślałem by założyć wątek poświęcony temu gadżetowi, tyle że ja bym go nazwał :
'Preston Bait Up Feeder alternatywa dla rakiety zanentowej'
Zdjęcie zamieszczone powyżej nic wam nie powiedziało a nawet wprowadziło w błąd, bo to nie jest zwykły koszyk. O czym powinno wam powiedzieć kolejne zdjęcie które można też znaleźć w katalogu

Otóż od kiedy zacząłem używać spomba zacząłem łapać więcej ryb, może to temu że na moich wodach jest przewaga leszczy które w ten sposób mogę zwabić i utrzymać w łowisko a później sukcesywnie odławiać. Tyle że osobiście spotkałem się już z wodami gdzie nie można używać rakiet zanetowych, z tego co mi obiło się o uszy na zawodach też jest to zabronione. I tu firma Preston wychodzi z jak mi się wydaje nieco kontrowersyjnym 'wynalazkiem'.
Taką dużą tube o wadze 20 g można napełnić czym tylko chcemy, zaklęć z dwóch stron nieco bardziej zwilżoną zanęta i szybko zanęcić, przygotować miejsce w którym chcemy łapać. Jest to duże ale na tyle by można było to zrobić 'zwykłą wędką' a zarazem ograniczyć czas na znęcanie , bez konieczności wielokrotnego 'machania' zestawem. Nie twierdzę że 'raz a dobrze' jest lepsze od 'po troszeczku i po cichu' ale warto mieć taką opcję w zanadrzu. Wydaje mi się że będzie to dobry gadżet dla tych co startują w zawodach choć nie tylko
A tak poza tym to ja nic nie wiem o zawodach