Autor Wątek: Feeder na komercje  (Przeczytany 9420 razy)

Offline Tomek81

• Ekspert
  • Reputacja: 120
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Feeder na komercje
« Odpowiedź #45 dnia: 10.01.2017, 22:25 »
Nie miałem jeszcze w życiu czegoś większego na haczyku niż 3kg :(
Także jeszcze wszystko przed Tobą :)
Jeżeli nie masz w łowisku wielu ryb powyżej 5kg to sądzę ,że Black Stone da Ci więcej radości z holu

BlackStone, to przyjemność z holu każdej ryby :)

:thumbup:
A jak z kontrolą nad czymś większym  ?

Komercje to z reguły wanienki bez zaczepów więc kontroli nie potrzeba za bardzo, chyba że ma wpłynąć w zestaw sąsiada.
Tomek

Offline FilipJann

• Ekspert
  • Reputacja: 191
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #46 dnia: 10.01.2017, 22:27 »
Jeżeli nie masz w łowisku wielu ryb powyżej 5kg to sądzę ,że Black Stone da Ci więcej radości z holu

Tutaj to opisałem:
Ma więcej mocy, czy jest sztywniejszy?

Black Stone Commercial to mocny kij. Nie można powiedzieć, że karp 10kg ma "władzę" podczas holu. Holowałem ryby o zbliżonej wielkości i wiem, że można stawić opór. Na początku trudno wyczuć ten kij. Ma się wrażenie, że wyciągnęło się z niego maks. podczas holu większej ryby. Ja wciąż ten kij "rozpracowuję". ;)

Mochu, czyli Twoim zdaniem, ten kij jest przeznaczony tylko na komercje, bo taką nosi nazwę?
Have fun.
Do what makes you happy.
And, ignore anyone who says you fish too much.
Life is too short to listen to those who don't respect your passion.

Filip! :)

Offline Wojtas

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 42
« Odpowiedź #47 dnia: 10.01.2017, 22:30 »

Komercje to z reguły wanienki bez zaczepów więc kontroli nie potrzeba za bardzo, chyba że ma wpłynąć w zestaw sąsiada.
A co gdy łowimy na metodę na dzikich wodach?

Offline ptaku_1

• Ekspert
  • Reputacja: 145
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #48 dnia: 10.01.2017, 22:31 »
Dobra będzie BS a w marcu dokupię tego Jaxona a co tam na przekór legendom jak napisał Syborg :)
Właśnie nasmarowałem do drapieżników co by może obniżyli cenę do poziomu konkurencji bo z chęcią u nich bym zakupił tego kijaszka.

Na dzikie wody mam sztywną palę Kongera Multifeedera i niezniszczalnego Matrixa 888.
Pzdr. Paweł

"PZW jest jak ZUS, płacisz i nic z tego nie masz, jeśli potrzeba to i tak się leczysz na komercji"

Lubię zegarki https://www.youtube.com/playlist?list=PL6Tg8Td6x60FxfdbXAUGGYUyv0nzDZtAP

Offline Tomek81

• Ekspert
« Odpowiedź #49 dnia: 10.01.2017, 22:32 »

Tutaj to opisałem:
Ma więcej mocy, czy jest sztywniejszy?

Black Stone Commercial to mocny kij. Nie można powiedzieć, że karp 10kg ma "władzę" podczas holu. Holowałem ryby o zbliżonej wielkości i wiem, że można stawić opór. Na początku trudno wyczuć ten kij. Ma się wrażenie, że wyciągnęło się z niego maks. podczas holu większej ryby. Ja wciąż ten kij "rozpracowuję". ;)

Mochu, czyli Twoim zdaniem, ten kij jest przeznaczony tylko na komercje, bo taką nosi nazwę?

Jeśli chodzi ci o Black Stone Commercial to nie mam o nim zdania mam tylko UV Method Feeder. UV Method Feeder nie widzę poza komercjami ze względu na twarde szczytówki, na PZW drobne leszczyki nie bardzo będą miały jak sygnalizować.
Tomek

Offline wojciu1

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 15
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #50 dnia: 10.01.2017, 22:33 »
Dobra będzie BS a w marcu dokopię tego Jaxona a co tam na przekór legendom jak napisał Syborg :)
Właśnie nasmarowałem do drapieżników co by może obniżyli cenę do poziomu konkurencji bo z chęcią u nich bym zakupił tego kijaszka.

Na dzikie wody mam sztywną palę Kongera Multifeedera i niezniszczalnego Matrixa 888

Niedawno jak dobrze kojarzę, mięli go w promocji po 178 zł :-\
Pozdrawiam,

Wojtek

Offline Tomek81

• Ekspert
« Odpowiedź #51 dnia: 10.01.2017, 22:34 »
Dobra będzie BS a w marcu dokopię tego Jaxona a co tam na przekór legendom jak napisał Syborg :)

Na dzikie wody mam sztywną palę Kongera Multifeedera i niezniszczalnego Matrixa 888

Bo ja wiem, ten Jaxon nie jest popularny nie bez powodu pewnie.
Tomek

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #52 dnia: 10.01.2017, 22:35 »
ja mam Matrixa 888 360cm, i służy mi juz ponad 11 lat, ale na owe czasy dla mnie to był b.dogi kij,  kosztował coś około 200zl a pensje wtedy były dużo mniejsze

I tak to wtedy obaj odbieraliśmy. Tanie nie były.
Arek

Offline ptaku_1

• Ekspert
« Odpowiedź #53 dnia: 10.01.2017, 22:36 »
Teraz jest za 220, strasznie drogo :( a co do brań leszczyków to bez przesady ja pamiętam jak się łapało na sztywne czeskie Tokozy z dzwonkiem na szczytówce :)
Pzdr. Paweł

"PZW jest jak ZUS, płacisz i nic z tego nie masz, jeśli potrzeba to i tak się leczysz na komercji"

Lubię zegarki https://www.youtube.com/playlist?list=PL6Tg8Td6x60FxfdbXAUGGYUyv0nzDZtAP

Offline Tomek81

• Ekspert
« Odpowiedź #54 dnia: 10.01.2017, 22:38 »
teraz jest za 220, strasznie drogo :( a co do brań leszczyków to bez przesady ja pamiętam jak sie łapało na sztywne czeskie Tokozy z dzwonkiem na szczytówce :)

Tylko po co teraz się dalej tak bawić, czerp z obecnego postępu technologicznego :)
Tomek

Offline ptaku_1

• Ekspert
« Odpowiedź #55 dnia: 10.01.2017, 22:42 »
Bo ja wiem ten jaxon nie jest popularny nie bez powodu pewnie.

Może dlatego, że nazywa się Jaxon, do tej nazwy przylgnęła łatka od ich najtańszego shitu i ludzie boją się kupić coś za więcej niż 100 zł.
Ja mam ich jeden kołowrotek, chyba już 10 lat, Elegance HT, i mimo że Jaxon, to dalej chodzi :)
Pzdr. Paweł

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 984
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #56 dnia: 10.01.2017, 22:43 »

Bo ja wiem, ten jaxon nie jest popularny nie bez powodu pewnie.

Jaxon nie jest popularny, bo jest Jaxonem ;) Tak to funkcjonuje. Ilu z nas ma kołowrotek o nazwie Jaxon ZX Machine? Maszyna bije pracą i wytrzymałością często wielokrotnie droższe kołowrotki.
Kij nie jest niepopularny dlatego, że jest kiepski, zapewniam. Aha, Nathaniel łowi tym kijem, proszę z nim pogadać. Być może zniechęci do zakupu, może zachęci.
Jacek

Offline Martinus

• Ekspert
  • Reputacja: 109
« Odpowiedź #57 dnia: 10.01.2017, 23:04 »
tak pracuje UV

a tak black stone

Według mnie BS to dobry wybór gdy przeważają ryby do ok 5 kg , jeżeli częściej trafiają się sztuki bliżej 10kg brałbym UV

Big Fish fajnie pracuje , ale cena ok 300 zł :-X troszkę dużo ,
Z poważaniem Marcin

Offline Tomek81

• Ekspert
« Odpowiedź #58 dnia: 10.01.2017, 23:08 »
A ja sądzę że jednak dobry produkt sam się wybije jak np dawniej UV od Mikado czy teraz Diplomat Method Feeder od Robinsona.
Zakładając oczywiście że ktoś szepnie dalej dobre słówko, pytanie tylko czy chcesz ryzykować własnym portfelem i tyle.

Dla mnie 3 składy w 300 cm to trochę niszowy produkt i wątpię aby pracował na poziomie BS od mikado.
Wszyscy dążą do minimalizacji liczby składów bo to przeszkadza tylko Jaxon jest innego zdania, nie wydaje mi się.
Jeśli bardzo komuś zależy na długości transportowej ~100cm to ok ale poza tym to jednak odradzam.
Tomek

Offline Bubel

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 16
« Odpowiedź #59 dnia: 10.01.2017, 23:14 »
Kumpel łowi 2 Jaxonami Monolith 300, całkiem przyjemny i przyjazny portfelowi kijek. Dużym plusem są szczytówki opisane w oz, jak dobrze pamiętam w komplecie 1, 1,5 i 2 oz.  W tym segmencie cenowym fajnym kijaszkiem jest dragon thytan/magnum quiver 2,90/50 g. Sam posiadam wersje 290/40 i największy karp miał koło 4 kg, którego wyciągniecie nie stanowiło problemu, używałem methody z Mikado 20 gr L.