Autor Wątek: Wybieramy miejsce na III Zlot SiG...  (Przeczytany 56276 razy)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Odp: Wybieramy miejsce na III Zlot SiG...
« Odpowiedź #210 dnia: 18.01.2017, 13:10 »
Cholera, co za dziwne miejsce... Wychodzi, że Zbyszek ma bliżej na Sielską niż do Żelechowa ???
Lucjan

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #211 dnia: 18.01.2017, 13:18 »
No dojazd jest jakiś dziwny. 120 km ode mnie - 2,5 godziny. Sielska Woda 300 km - 3,5 godziny :D
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #212 dnia: 18.01.2017, 13:38 »
Znajomi łowili nie raz tam. Łowisko ładne. Cena nie. Ryby duże ciężko złowić. Oni przeważnie na zero przynajmniej ostatni 3 dniowy pobyt jakoś pod koniec wakacji.

Na stanowisku karpiowym jest nawet prąd 230v

Ogólnie to ja chcę jechać z rodziną. Ja, żona i 2 synów, no i piesunia plus 2 kolegów

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #213 dnia: 18.01.2017, 13:48 »
Ten Żelechów to jest dopiero Disneyland :D :P ale faktycznie ceny nie ciekawe i trzeba mieć nadzieję że nie będzie gorąco bo inaczej
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 984
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #214 dnia: 18.01.2017, 13:52 »
Gdybym mógł wybrać, to wolę Sielską Wodę od tego Żelichowa.
Jacek

Offline greg13

• Ekspert
  • Reputacja: 45
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #215 dnia: 18.01.2017, 13:53 »
Ja byłem kilka razy na ekofarmie z dziećmi na kąpielisku i polecałbym się dopytać ile osób może w tym samym momencie łowić, bo z tego co wiem to stanowisk nie ma aż tak wiele (jest dość znaczna odległość między stanowiskami), a ze względu na wysoki brzeg łowi się tam zwyczajowo z pomostów (ewentualnie z plaży na której w sezonie jest kąpielisko). Oczywiście w czasie imprezy zamkniętej może to wyglądać inaczej, dlatego warto pytać... 

Ps. Woda fajna, choć jako wyrobisko dość głęboka - więc pewnie będzie to wyzwanie dla łowiących na metodę - trzeba szukać płytszych miejsc :)

Grzesiek

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #216 dnia: 18.01.2017, 13:59 »
Ogólnie to ja chcę jechać z rodziną. Ja, żona i 2 synów, no i piesunia plus 2 kolegów

Dlaczego tylko dwóch kolegów zabierasz?
Kurna, z całym szacunkiem, Batorówka odpadnie, bo jest za mała, a my zabieramy po dwóch kumpli?
Przepraszam, Łukaszu, to nic osobistego, stwierdzam jedynie fakt. Byłem przekonany, że organizujemy zlot dla forumowych kumpli, bo z tymi spod komina to możemy sobie wędkować cały rok. Zapewne coś ze mną jest nie tak, może inni widzą to zupełnie inaczej.
Jacek

Offline Tomsza

• Ekspert
  • Reputacja: 49
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #217 dnia: 18.01.2017, 14:52 »
Trasa do Ekofarmy
Pomimo że mapy pokazują, aby jechać przez most w Górze Kalwarii to jeżeli ktoś może jechać przez Dęblin lub nawet Puławy to polecam.
Jest też opcja promu na 4 osobówki 12 zł od auta w Świerżach Górnych (elektrownia Kozienice), dysponuje rozpiską i nr tel do przewoźnika w razie czego.
Jak ktoś trafi na korek w Górze K. to klękajcie narody do 2 godzin nawet, a dalej też nie lepiej-  ronda Sobiekursk i Kołbiel.
Można objechać, ale trzeba znać.

Tomsza

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #218 dnia: 18.01.2017, 14:55 »
Trasa do Ekofarmy
Pomimo że mapy pokazują, aby jechać przez most w Górze Kalwarii to jeżeli ktoś może jechać przez Dęblin lub nawet Puławy to polecam.
Jest też opcja promu na 4 osobówki 12 zł od auta w Świerżach Górnych (elektrownia Kozienice), dysponuje rozpiską i nr tel do przewoźnika w razie czego.
Jak ktoś trafi na korek w Górze K. to klękajcie narody do 2 godzin nawet, a dalej też nie lepiej-  ronda Sobiekursk i Kołbiel.
Można objechać, ale trzeba znać.

Amen.

Może jakies inne propozycje ktos ma? :P
Krzysztof

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #219 dnia: 18.01.2017, 15:16 »

Kurna, z całym szacunkiem, Batorówka odpadnie, bo jest za mała, a my zabieramy po dwóch kumpli?
Przepraszam, Łukaszu, to nic osobistego, stwierdzam jedynie fakt. Byłem przekonany, że organizujemy zlot dla forumowych kumpli, bo z tymi spod komina to możemy sobie wędkować cały rok. Zapewne coś ze mną jest nie tak, może inni widzą to zupełnie inaczej.

Jednego poznałeś na 2 zlocie. Drugi chciałby jechać lecz po takim tekście to sam się zastanowię czy jechać.

To, że Twoja rodzina nie chce z Tobą jechać to nie moja sprawa. Ja młodego od najmłodszych lat chcę ogarnąć do spędzania czasu nad wodą.

Teraz trochę ogólnie napiszę i nie bierz tego do siebie.

Całe szczęście, że nie Ty będziesz mi mówił z kim mam jechać a z kim nie

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #220 dnia: 18.01.2017, 15:35 »
Łukasz, nie było mowy o dzieciach i żonie, tylko o dwóch kumplach. To jest zlot forumowiczów i już w ty momencie zrobił się lekki zonk, że może nas być za dużo.
Impreza na 99% będzie zamknięta tylko dla forumowiczów i ich rodzin. Jeśli miejsce pozwoli to można kumpla zabrać.
Krwawy Michał

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #221 dnia: 18.01.2017, 15:40 »
Pozwoliłem sobie zadzwonić do właściciela Sielskiej, niestety wraz z małżonką jest służbowo we Wrocławiu, jutro wszystko ustalę, póki co; można cały ośrodek zarezerwować, ceny do negocjacji :D, maksymalna ilość osób w domkach 74, parking darmowy, zwierzęta mile widziane.
Jutro napiszę dokładnie co i jak i jakie terminy wolne.
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #222 dnia: 18.01.2017, 15:41 »
To chyba jest najlepsza opcja jednak.
Krwawy Michał

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #223 dnia: 18.01.2017, 15:42 »

Jednego poznałeś na 2 zlocie. Drugi chciałby jechać lecz po takim tekście to sam się zastanowię czy jechać.

To, że Twoja rodzina nie chce z Tobą jechać to nie moja sprawa. Ja młodego od najmłodszych lat chcę ogarnąć do spędzania czasu nad wodą.

Teraz trochę ogólnie napiszę i nie bierz tego do siebie.

Całe szczęście, że nie Ty będziesz mi mówił z kim mam jechać a z kim nie

Wybacz, ale od mojej rodziny to trzymaj się z daleka, a szczególnie od mojej żony, bo ona nie życzy sobie, żebyś w swojej nieświadomości oceniał jej postępowanie. Nie Tobie oceniać, co moja rodzina chce ze mną robić, a czego nie chce. Nie zrozumiałeś mojej wcześniejszej wypowiedzi, skoro wyskakujesz tutaj z takimi tekstami. Nie interesuje mnie kompletnie, jak wychowujesz dzieci, co chcesz im przekazać, bo to nie temat na takie wynurzenia. To bynajmniej nie moja sprawa, co oczywiste. Nic nie wspomniałem o Twojej rodzinie, więc zachowaj umiar w swoich zapędach, proszę.

Nie jestem skazany na wędkowanie na tego typu imprezach, bo nie o to mi chodzi, mam swoją wizję takiej imprezy. Moje prawo. Ty masz swoje prawo, jasna sprawa.

Luzik, niczego Ci nie będę sugerował ani niczego narzucał. Wręcz przeciwnie, niniejszym oddaję Ci moje miejsce ;)

W tym momencie kończę swoją aktywność w temacie przyszłego zlotu, życząc tym samym wspaniałej zabawy wszystkim kolegom.
Jacek

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #224 dnia: 18.01.2017, 15:54 »
Cholera cisza, czemu się kłócicie? :)
Zbyszek