Nastawiam się głównie na Leszcze, ale wpadają również Płocie, Certy. Mając doświadczenie co z feedera wpada w sensie wielkości - 0,5 do czasami nawet 2kg wolę mieć mocniejszy kij. Dodatkowo
odcinki tam gdzie będę łowił mają szybszy nurt i stąd cw jakiego szukam to min 30gr.
Wiem że koszty tych co podałem nie są niskie (co i mi nie do końca odpowiada) ale wynikają z tego co znalazłem w necie.
Drennan polecany jest w UK do centerpina, natomiast St. Croix jako jedyny w PL ma odpowiednie mocowanie kołowrotka z możliwością regulacji jego umieszczenia.
Znalazłem nawet kij w Dec...nie ichniejszej marki w cenie ~150 zł ale z cw 25gr o długości 390 tylko obawiam się trochę jakości no i długość za mała.
Pytałem w pracowniach i tam koszty jeszcze wyższe stąd też zmiana podejścia i zamiast szukania bezskutecznie dedykowanego kija do tej metody zacząłem szukać matchowek.
Nie zależy mi na znaczku, kij ma spełniać wymagania i tyle.
Jeśli kij leszczyny by się do tego sprawdził to już dawno bym się w niego zaopatrzyl zamiast od kilku tygodni szukać co będzie pasowało i spełniało swoją rolę.

Więc jeśli znajdzie się kij tani i spełniający wymagania tym lepiej dla zasobności mojego portfela albo będzie okazja na zakup innych rzeczy potrzebnych do łowienia