Ja lubię Marka Malmana, ale niestety przestałem oglądać. Pokazywanie 45 minutowego filmu, gdzie nic się nie dzieje, to jakiś koszmar. Ogólnie mało osób chce oglądać filmiki dłuższe, niż 10-15 minut. Kiedyś sam nagrałem (już dawno skasowane

) kilka krótkich, takich 8-10 minutowych i jak zerknąłem w statystyki, to wyszło, że średni czas oglądania filmu nie przekraczał 3 minut

Pewnie to było związane moją totalną amatorką, ale chyba jest coś na rzeczy. Na pewno cieszy dużo wyższy poziom z roku na rok. Jak ja nagrałem filmiki w bodajże 2012, to nie odbiegały one mocno jakością od innych. Teraz to byłaby przepaść i byłbym pewnie wręcz wyśmiany

Clue całej sprawy jest takie, że trzeba wymyślić coś nowego. Nie jestem przekonany, że Hooka.tv tą nowość ma. Poza tym zauważyłem małą ciekawostkę. Przez to, że WT nagrywała od lata filmy dla Hooka, to niemalże zupełnie zniknęli z rynku YT, co może tragicznie się odbić na promocji kanału. Wchodzą nowe kanały, nowi wędkarze, a oni nie pokazali nic nowego. Mało tego, sami mówią, że będzie po staremu, tylko jakość techniczna będzie lepsza. Będą ujęcia z drona i takie tam. Ja tam tych dronów nie kupuję, bo teraz każdy wali ujęcia z drona zapominając o rybach
Nawet "Z wędką nad wodę" odświeżyli jakiś czas temu format. Dołożyli wyjazdy zagraniczne, poszli troszkę bardziej na bogatości, bo wiedzą, że nawet najlepsze programy się z czasem nudzą.