Autor Wątek: Hooka.tv  (Przeczytany 28799 razy)

Offline ZANDER

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 5
Odp: Hooka.tv
« Odpowiedź #60 dnia: 25.01.2017, 09:43 »
Dzięki swojej ciężkiej pracy doszli do tego, że żebrali od ludzi na kamerę a teraz jeszcze każą im płacić za przyrodnicze filmy z niej właśnie nagrane. - Tu się zgadzam! :thumbup:

Czasami zastanawiam się skąd w ludziach tyle jadu...

Jeżeli dobrowolne wpłaty nazywasz żebraniem to chyba coś z Tobą nie tak, filmy są takie na jakie pozwalają polskie wody. Czy Ty na każdym wyjeździe łowisz pełną siatkę ryb ? Chłopaki raz łowili raz nie i tak samo ma każdy z Nas.
Nie wiem czemu ale czują że masz jakiś problem z WT ? Wyżebrali od Ciebie jakieś pieniądze i czujesz się oszukamy ?
Zwał jak zwał.
Kowalski dał im kredyt zaufania i wysłał pieniądze na zakup kamery, bo chciał oglądać ich filmy.
Teraz w ramach podziękowania musi wykupić abonament żeby filmy z tej kamery oglądać.

No ale skoro kogoś stać na wysłanie pieniędzy to i na abonament też go stać będzie.

WOŚP też zbiera na sprzęt ale za leżenie w szpitalach już nie pobiera opłat.

Offline RafałWwa

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 19
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #61 dnia: 25.01.2017, 09:50 »
Zmieniając temat i wracając do sedna sprawy to moim zdaniem hooka ruszyła nie przygotowana... Telewija wędkarska w dzisiejszych czasach bez programu feederowego czy też spławikowego to dla mnie jak i też wielu innych to po prostu nieporozumienie...
Feeder Klub Mazowsze

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 179
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #62 dnia: 25.01.2017, 11:15 »
Zmieniając temat i wracając do sedna sprawy to moim zdaniem hooka ruszyła nie przygotowana... Telewija wędkarska w dzisiejszych czasach bez programu feederowego czy też spławikowego to dla mnie jak i też wielu innych to po prostu nieporozumienie...
Ja sądzę, że może i komuś zaproponowano przejście na nadawanie na płatnej TV, ale mogło się okazać, że część YTuberów odmówiła i temu nie ma feedera :) Nie każdy zdecyduje się przejść na nierozwinięta TV
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline matchless

• Ekspert
  • Reputacja: 356
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #63 dnia: 25.01.2017, 11:19 »
Mnie zaproponowali spławik ale się nie podjąłem, 5 tysięcy za odcinek to grosze ... ;) ;) ;) :-X
Grzegorz

Offline beret_89

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 57
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #64 dnia: 25.01.2017, 11:42 »
A ja myślę że wyprodukowanie każdego odcinka kosztuje..operator kamery, dźwiękowiec, montaż itd, to wszystko ludzi ena etacie/umowie śmieciowej..narobili odcinków na ile pozwalał im budżet i wystartowali żeby zacząć zarabiać i mieć finans na przyszłe produkcje..z tego co mówią to oferta będzie poszerzana  wraz z rozwojem, a do rozwoju potrzebne są pieniądze... Szczerze to trochę chce mi się śmiać jak czytam ten temat.. za 9 zł miesięcznie chcecie mieć kanałów jak w cyfrowym polsacie i żeby nadawały 24/h..? Chłopaki ode mnie z roboty dziennie na fajki więcej wydają i poza odorem z gęby nie mają z tego nic
Podsumowując jednym obrazkiem:

A co niektórzy powinni zostać odznaczeni orderem

Poza tym uważam, że PZW powinno zostać zniszczone

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #65 dnia: 25.01.2017, 11:56 »
Płatny kanał to biznes, trzeba więc działać jak w biznesie. Ci co mają ogarnięty YT pod zarabianie, a decydują się na przejście na płatną TV - muszą rozpatrywać różne opcje. Można oceniać czy abonament to dużo czy mało, jak by nie było, trzeba się utrzymać i zarabiać. Według mnie nie jest to łatwe. Klienci decydują o tym czy coś wypali lub nie, jak im się spodoba, to dobrze, a jak nie - to wtedy musi się dopasować twórca.

WT ma ten plus, że jest ich dwóch, mają chłopaki humor i potrafią wprowadzić w dobry nastrój. Gorzej jednak z samymi rybami i pokazywaniem tego samego. To jest wyzwanie! Nie znudzić 'klienta'. Zauważcie, że wiele programów TV, jakiś konkursów, schodzi po jakimś czasie z anteny, bo mają coraz mniejszą oglądalność. Dlatego trudno jest być ciągle popularnym, bez jakiś dużych zmian. Ja myślę, że im się uda być na fali, bo mają pomysły, kto wie, może będzie coś naprawdę arcyciekawego już wkrótce? :D
Lucjan

Offline matchless

• Ekspert
  • Reputacja: 356
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #66 dnia: 25.01.2017, 12:00 »
A ja myślę że wyprodukowanie każdego odcinka kosztuje..operator kamery, dźwiękowiec, montaż itd, to wszystko ludzi ena etacie/umowie śmieciowej..narobili odcinków na ile pozwalał im budżet i wystartowali żeby zacząć zarabiać i mieć finans na przyszłe produkcje..z tego co mówią to oferta będzie poszerzana  wraz z rozwojem, a do rozwoju potrzebne są pieniądze... Szczerze to trochę chce mi się śmiać jak czytam ten temat.. za 9 zł miesięcznie chcecie mieć kanałów jak w cyfrowym polsacie i żeby nadawały 24/h..? Chłopaki ode mnie z roboty dziennie na fajki więcej wydają i poza odorem z gęby nie mają z tego nic

Biznes to biznes. Albo oferta komuś odpowiada albo nie, tak? Jeśli ja mam płacić 9 zł za oglądanie karpiowania i gotowanie na ekranie to nie korzystam. I nie neguję pomysłu jako takiego - po prostu nie odpowiada mi oferta. A oferta to właśnie kanały. Wolę zapłacić 4 funty i oglądać Raisona, bo to jest target dla mnie. Ja od nich nie oczekuję 100 kanałów za 9 zł. Ja po prostu nie korzystam, bo nawet za złotówkę nie znalazłem tam niczego, co bym w ogóle chciał oglądać.
Grzegorz

Offline RafałWwa

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 19
« Odpowiedź #67 dnia: 25.01.2017, 12:12 »
Podsumowując jednym obrazkiem:

A co niektórzy powinni zostać odznaczeni orderem

To że mają koszty to nas klientów średnio interesuje. Nas interesuje treść, jak by mieli przynajmniej jeden cykl o feederze to napewno dał bym im szansę. Na chwilę obecną wolę te 9 zł. inwestować w inne projekty ;) I tu nie chodzi o kilkanaście czy kilkadziesiąt kanałów tylko jeden z dobrą ramówką ;)
Feeder Klub Mazowsze

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #68 dnia: 25.01.2017, 12:28 »

Biznes to biznes. Albo oferta komuś odpowiada albo nie, tak? Jeśli ja mam płacić 9 zł za oglądanie karpiowania i gotowanie na ekranie to nie korzystam. I nie neguję pomysłu jako takiego - po prostu nie odpowiada mi oferta. A oferta to właśnie kanały. Wolę zapłacić 4 funty i oglądać Raisona, bo to jest target dla mnie. Ja od nich nie oczekuję 100 kanałów za 9 zł. Ja po prostu nie korzystam, bo nawet za złotówkę nie znalazłem tam niczego, co bym w ogóle chciał oglądać.

Dokładnie. Oglądanie za 9zł w miesiącu czegoś co mnie nie interesuje jest dopiero cebulozą, bo tanio...
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Piitubski

• Reputacja: 25
« Odpowiedź #69 dnia: 25.01.2017, 14:20 »
Ostatnio obejrzałem na TVR odcinek programu wędkarskiego Kołowrotek. Podobno prowadzący to ichtiolog i oczywiście wędkarz. Co sądzicie o tym programie? Dużo odcinków tego programu jest na Ipla.

Offline beret_89

• Reputacja: 57
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #70 dnia: 25.01.2017, 14:37 »
Aa no to zmienia wszystko, to że się kogoś/czegoś nie lubi jest mocno subiektywne :) czytając wcześniejsze posty odnosi się wrażenie 'nie będę płacił bo na YT to samo jest za darmo' :D
Poza tym uważam, że PZW powinno zostać zniszczone

Offline HOOKATV

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #71 dnia: 25.01.2017, 16:33 »
Witajcie! :)
Zauważyliśmy wątek na nasz temat więc postanowiliśmy rozwiać wątpliwości co do naszej działalności.

Jeśli macie pytania śmiało piszcie postaramy się odpowiedzieć. Z naszej strony chcielibyśmy stanowczo zaprzeczyć temu, że mamy emitować 1 film na tydzień.
Jest to nieprawdą. Obecnie mamy w planach emitować: 1 odcinek programu wędkarskiego dziennie od poniedziałku do piątku i narazie taką częstotliwość utrzymujemy.
Co w miesiącu daje około 20 filmów, po 2 miesiącach będzie ich około 50.
Pytajcie postaramy się odpowiedzieć.

Pozdrawiamy.
HOOKA TV

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
« Odpowiedź #72 dnia: 25.01.2017, 16:44 »
Super. Witamy na forum! :)
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Czarek

• Ekspert
  • Reputacja: 88
  • FKM
    • Galeria
    • FKM
« Odpowiedź #73 dnia: 25.01.2017, 16:46 »
Czołem :)
Czy archiwalne programy będą płatne?
Pozdrowienia
Czarek FKM

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #74 dnia: 25.01.2017, 16:48 »
Z naszej strony chcielibyśmy stanowczo zaprzeczyć temu, że mamy emitować 1 film na tydzień.
Jest to nieprawdą. Obecnie mamy w planach emitować: 1 odcinek programu wędkarskiego dziennie od poniedziałku do piątku i narazie taką częstotliwość utrzymujemy.
Co w miesiącu daje około 20 filmów, po 2 miesiącach będzie ich około 50.

Ta częstotliwość o która tu była poruszony w moim mniemaniu dotyczyła Panów z WT :)
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43