Autor Wątek: O PZW rozmów ciąg dalszy  (Przeczytany 48508 razy)

Offline Baranowski Tomasz

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 20
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
Odp: O PZW rozmów ciąg dalszy
« Odpowiedź #75 dnia: 20.01.2017, 19:13 »
Musiałem, wybacz :) O:)

Offline zwir73

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 37
« Odpowiedź #76 dnia: 20.01.2017, 19:26 »
Moje PZW czytaj mój obszar działania jest OK, nie dzięki SiG, chciałem lepszego PZW to się zaangażowałem tak na serio i na prawdę. Bez wymówek, nie mam czasu ja pracuję, a co działacze to bezdomni, bezrobotni kawalerowie?

Offline zwir73

« Odpowiedź #77 dnia: 20.01.2017, 19:28 »
Musiałem, wybacz :) O:)

Ja też. Sorry, ale piąty dzień bez wychodzenia z domu, rozumiesz...

Offline DarekM

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #78 dnia: 20.01.2017, 19:29 »
Oby więcej takich postaw, jaką reprezentuje swoją osobą Kolega Zwir73 :thumbup:
Pozdrawiam Darek

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 984
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #79 dnia: 20.01.2017, 19:42 »
I zepsułeś Tomek całą zabawę.

Zapomniałeś jeszcze o SSR.

Prowadzenie strony
http://www.pzw.org.pl/1409/
i tej
http://klen.wedkuje.pl

Dokumentacja ,kontrola organizacjia  zarybień dla wędkarzy np.
http://www.wedkuje.pl/n/zarybienie-zofiowki/89459
http://www.wedkuje.pl/n/zarybienie-zofiowki/89379

Wymyślanie konkursów np.takich:
http://www.pzw.org.pl/1409/wiadomosci/142769/60/rozstrzygniecie_konkursu_lowca_okazow_zofiowka_2016_z_poprawka

itp itd

To Ty prowadzisz tę stronę > http://www.pzw.org.pl/1409/? Łał, spora rzecz...

Fajne filmy tam umieszczasz ;) Najbardziej podoba mi się poniższy

Tak szczerze: nawet powieka Ci nie mrugnie, gdy maczasz place w czymś takim? Serio pytam, jako kumpel z forum. Ja swoje zdanie o tym filmie już kiedyś wyraziłem. Jest to propaganda czystej wody. Wręcz manipulacja. Do niczego dobrego taka inicjatywa nie doprowadzi. W ten sposób buduje się domy na piasku. Koniec takich inicjatyw już w Biblii zapisano.

Napisałem to, bo źle wyglądam w masce hipokryty. Duszę się wtedy. Skoro kiedyś negatywnie oceniłem te filmy, to teraz nie będę udawał, że nie widzę.
Jacek

Offline zwir73

« Odpowiedź #80 dnia: 20.01.2017, 20:07 »
Link jest do strony koła, nie do strony głównej PZW.

Teraz będziesz się produkować jak mi dokopać? Za co?

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #81 dnia: 20.01.2017, 20:10 »
Po pierwsze, żeby komuś dokopać, nie muszę się produkować.
Po drugie, lubię Cię, więc chcę wiedzieć. Mam gdzieś kopanie.
Jacek

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #82 dnia: 20.01.2017, 20:10 »
Zwir, i zobacz. Walczymy o to samo, a między sobą. Dlaczego :( Kropla drąży skałę... jedna, druga... połączmy te krople w jeden wielki potok, a nie gryziemy się po łydkach bez sensu.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline zwir73

« Odpowiedź #83 dnia: 20.01.2017, 20:18 »
Po pierwsze, żeby komuś dokopać, nie muszę się produkować.
Po drugie, lubię Cię, więc chcę wiedzieć. Mam gdzieś kopanie.

Tego filmu nie ma na stronie koła ,ja go nie nakręciłem i nie umieszczam w sieci ,OK?

Offline cezarym

• Reputacja: 15
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #84 dnia: 20.01.2017, 20:23 »

Chytry plan ,tylko wędkarze nie chcą NO kill przynajmniej ta faktyczna większość.To że kilkudziesięciu pasjonatów się zebrało w jednym miejscu i sobie klaskają ,nie znaczy że zmieniła się mentalność większości nad wodą.I tu jest problem .
Skala w mocnym przybliżeniu 600 000 wędkarzy - 1000 na forum z tego 20 aktywnych w tematach PZW .

Żwir, wędkarze nie chcą no kill, b nie rozumieją jakie korzyści dałoby im takie łowisko. NIE ROZUMIEJĄ.

Wędkarze nie chcą rejestrów, bo nie rozumieją jakie korzyści daje im wypełnianie ich (chociażby fałszywe zawyżanie połowów). NIE ROZUMIEJĄ.

Wędkarze żądają zarybień a nie ochrony ryb i górnych wymiarów ochronnych, budowy krześlisk i otaczania opieką miejsc tarłowych. NIE ROZUMIEJĄ.

Wędkarze chcą jednej opłaty, bo spacyfikowali swoje lokalne wody, więc chcą zapuszczać sie dalej (większość wypadków).NIE ROZUMIEJĄ.
.......
Rozpisałem się, ale dawno nie było takich tematów, więc z zadowoleniem stwierdzam, ze nie wyszedłem z wprawy. Na ten off top można przymknąć oko :D

Podoba mi się takie przedstawienie tematu, bardzo obrazowo pokazuje problem i ja się z tymi tezami zgadzam. Luk cenię twoją konsekwencję w dążeniu do poprawy rybostanu w wodach zarządzanych przez PZW. Sam jestem w tym związku i chciałbym móc łowić coś innego niż krąpiki-leszczyki po 20-30 cm.
Wiem jedno, do łowienia dużych ryb potrzebne są duże ryby (dla mnie duże to już leszcze około 45-50 cm, większe tylko na komercjach łowiłem, bo są).
Pozdrawiam
Czarek

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #85 dnia: 20.01.2017, 20:29 »
Interesuje mnie, co o nich sądzisz, bo to, że Ty ich nie nakręciłeś, to wiem.

Znalazłem filmy wchodząc na Twoją stronę. Nie działasz w opozycji do przełożonych, wręcz przeciwnie, więc w jakiś sposób jesteś odpowiedzialny za przekazywane treści na stronie koła.

Dobra, moja ciekawość już została zaspokojona. Powodzenia.

Jacek

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #86 dnia: 20.01.2017, 20:31 »
Panowie, czy ma miejsce jakaś licytacja? :D Niepotrzebnie...

Są różne drogi działania, i każdy działa tam, gdzie czuje się dobrze. Nie rozumiem dlaczego mielibyśmy robić jakieś podziały, jest wiele rzeczy które można zmieniać w różny sposób.

Ja się tym różnię od kolegi Żwira, że nie działam aktywnie PZW, trochę to wynika z tego, że w Polsce jeszcze nie mieszkam. Nie potrafiłbym też chyba działać w takich warunkach, nie jestem wyczynowcem, poza tym należę do koła, gdzie wiele robić nie trzeba :D
Myśłę, ze nie ma tutaj co robić wyścigów. Różnimy się chyba głównie tym, że ja atakuję PZW za nieudolność, za wiele rzeczy tak naprawdę, a kolega bierze to mocno do siebie. Cóż, ja popieram istnienie PZW, potrzebujemy związku, ale na pewno kierują nim nieudacznicy i cwaniaki. Bo jeżeli się montuje rybaków wędkarzom, aby 'poprawić' sytuację na takim Zalewie Zegrzyńskim, sieciuje tez Mazury siekę biorąc do budżetu ZG a nie związku ogólnie, to dobrze być nie może. Do tego dochodzi też fatalna 'gospodarka zrównoważona'.

Żwir, szczerze chylę czoła - widac robisz naprawde wiele :thumbup:  Aczkolwiek pewnych rzeczy nie przeskoczy się bez zmian u podstaw. Nie wiem czy wierzysz, że można z takimi gośćmi jak prezesi Bedyński, Iwański czy Ziemiecki pójść do przodu. Ja nie. To pokolenie musi odejść. Muszą pojawić się osoby z wizją. Bo to, że się robi telewizję 'PZW to my' aby zagłuszyć działania Saturnina i Zbyszka, na długą metę odbije się ZG czkawką. Oszukuje się wędkarzy za ich pieniądze.  Propaganda znów jest w użyciu w Polsce, ale wędkarzy się na to długo nabierać nie da. To proste - ryb brakuje i ich nie przybywa. Sam zapewne dobrze o tym wiesz, bo jako wyczynowiec musisz obserwować wciąż pogarszające się warunki, ubożenie rybostanu. Potrzeba konkretnych zmian, trzeba wymienić tych u steru, pokojowych malarzy i kierowników działów z fabryk mebli :D,

A co do krytyki mojej PZW, której nie lubisz. Prawdziwa cnota krytyki się nie boi jak mawiają :D

Mam nadzieję, że jako członek okręgu poruszysz u siebie wiele drażliwych aspektów. Możesz liczyć na moją pomoc jakby czegoś było trzeba.

A dyskusję możemy kontynuować w bardziej luźnym tonie , bez jakiegos cienia rywalizacji. Sam fakt, że dyskutujemy o tym tutaj, świadczy, że jesteśmy po tej samej stronie barykady, nieprawdaż?

Ja tam i tak będę dalej robił swoje. Na zebrania też będę chodził, bo trzeba :)

Lucjan

Offline Baranowski Tomasz

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 20
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #87 dnia: 20.01.2017, 20:47 »
Edycja autora postu : administrator Mateo nie widzi grzechów  innych forumowiczów, jest stronniczy

Edycja administratora: http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=518.msg37838#msg37838

Offline zwir73

« Odpowiedź #88 dnia: 20.01.2017, 20:51 »
Interesuje mnie, co o nich sądzisz, bo to, że Ty ich nie nakręciłeś, to wiem.

Znalazłem filmy wchodząc na Twoją stronę. Nie działasz w opozycji do przełożonych, wręcz przeciwnie, więc w jakiś sposób jesteś odpowiedzialny za przekazywane treści na stronie koła.

Dobra, moja ciekawość już została zaspokojona. Powodzenia.

Delegat koła ,czy członek zarządu okręgu nie ma przełożonych i nawet nie musi się podlizywać swojemu guru  .
Prezes zarządu ma swoje zadania ,ale to jest tylko jeden głos który tylko przy remisie czyni różnicę.
Nie prezes wybiera zarząd i prezes nikogo bezpodstawnie nie może wyrzucić.Nawet ten z ZG.

Offline Bubel

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 16
« Odpowiedź #89 dnia: 20.01.2017, 21:49 »
Po co wprowadzać różnego rodzaju przepisy, łowiska no-kill i wymiary ochronne skoro i tak nie będą one przestrzegane? Jedyną metodą jest ogromne zwiększenie ilości kontroli i powołanie służby państwowej odpowiedzialnej za przestrzeganie przepisów i porządku na łowisku. Wysokie kary połączone z częstymi kontrolami zrobiłyby robotę w kilka lat, a populacja w większości wód odbudowywała by się sama lub przy pomocy zarybień brakujących gatunków. Całkiem fajnym przepisem byłby zakaz zarybiania większości łowisk naturalnych karpiem(dla amatorów karpiowania stworzyć w okręgu kilka łowisk przeznaczonych dla tej formy wędkarstwa).