Poza naszymi granicami, dostępność szpul jest całkiem całkiem. Myślę, że gdyby pomolestować Drapieżców, to postarają się by mieć również szpule w ofercie Alternatywą dla młynka Cresta jest model Custom, o czym już wspominałem na forum. Jest to generalnie klon (pod względem technicznym), z tą różnicą, że ma więcej mocy i wg mnie będzie nieco bardziej "długowieczny". Wynika to z przełożenia, które w tym modelu wynosi 4,6:1 ( dla wielkości 4000 i 5000). Może być lepszą opcją dla osób, które łowią ciężej, bądź zmagają się z nurtem rzeki.Wiem wiem, pozostaje kwestia designu, kolorków itd Tak. Warto dołożyć 2-3 dyszki do Cresty Extra Tuned. To nie tylko 2 łożyska więcej, ale lepsze wykonanie i spasowanie
Widzę. A już się bałem że zalatuje CF-em
Cytat: Arunio w 22.01.2017, 20:58Widzę. A już się bałem że zalatuje CF-em A ja nie jestem pewny. Czy ten guzior na nakrętce to guzior?Marcin
Ja go mam. Wg mnie lepszy od Ninjy
Cytat: katmay w 22.01.2017, 23:46Cytat: Arunio w 22.01.2017, 20:58Widzę. A już się bałem że zalatuje CF-em A ja nie jestem pewny. Czy ten guzior na nakrętce to guzior?MarcinW sumie nie chodzi o guzior, co o widoczny "zawias". Możliwe, że nie ma tam patentu szybkiego składania przyciskiem, za to trzeba będzie kręcić nakrętką kontrującą z drugiej strony kołowrotka.
Zajrzałem dziś na stronę sklepu Drapieżnika. Jeśli ktoś jeszcze nie zauważył, to pojawiły się szpule zapasowe do Cresty Match&Feeder, chyba za 44zł/ szt.
Cytat: Wonski81 w 27.01.2017, 21:23Zajrzałem dziś na stronę sklepu Drapieżnika. Jeśli ktoś jeszcze nie zauważył, to pojawiły się szpule zapasowe do Cresty Match&Feeder, chyba za 44zł/ szt. Ciekawe czy pasują też do tuningowej wersji.