Autor Wątek: Easy Loop  (Przeczytany 6166 razy)

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Easy Loop
« Odpowiedź #30 dnia: 23.01.2017, 21:43 »
Adam, mimo żeś Falubaz i tak Cię lubię. Luzik przyjacielu. ;) :beer: 
Arek

Offline kALesiak

• Ekspert
  • Reputacja: 86
« Odpowiedź #31 dnia: 23.01.2017, 21:47 »
Adam, mimo żeś Falubaz, i tak Cię lubię. Luzik przyjacielu. ;) :beer:

Z wzajemością  :beer:

Offline Arunio

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #32 dnia: 23.01.2017, 21:51 »
Myślisz, że pomimo fatum. Jeśli stanie się cud i finał będzie lubuski, a nam będzie dane mieć wolne. Jest szansa na kibicowanie bark w bark?
Ja zapraszam i nawet bilet wykupię (Tobie).
Arek

Offline kALesiak

• Ekspert
  • Reputacja: 86
« Odpowiedź #33 dnia: 23.01.2017, 22:07 »
Myślisz, że pomimo fatum. Jeśli stanie się cud i finał będzie lubuski, a nam będzie dane mieć wolne. Jest szansa na kibicowanie bark w bark?

Jakimś tam kibicem wielkim nie jestem, wychowałem się niedaleko stadionu, ale nigdy nie rozumiałem wojen kibiców, skoro zawodnicy obu drużyn po meczu szli na wódkę. Dlatego spoko, możemy kibicować razem :beer: I uprzedzam, w tym roku atakuję Odrę gorzowską i powyżej. Jak Cię spotkam, to z dniówki zrobi się nocka  :P

Offline shmuggler

• Ekspert
  • Reputacja: 62
« Odpowiedź #34 dnia: 23.01.2017, 23:09 »
Model Number Preston Innovations Loop Tyer & Disgorger

Na znanym portalu chińskim znalazłem taki opis produktu.

Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka

Offline N3su

• Ekspert
  • Reputacja: 319
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #35 dnia: 23.01.2017, 23:22 »
A przyrządzik stonfo ma jeszcze jedną zaletę, dla aptekarzy co lubią nawet włosy co do mm równe. Można go użyć do dokładnego ustalania ich długości.

Z pozycjonerem jest to jeszcze łatwiejsze. Taka mała głupotka a tak przydatna. :)

Offline Arunio

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #36 dnia: 23.01.2017, 23:22 »

Jakimś tam kibicem wielkim nie jestem, wychowałem się niedaleko stadionu, ale nigdy nie rozumiałem wojen kibiców, skoro zawodnicy obu drużyn po meczu szli na wódkę. Dlatego spoko, możemy kibicować razem :beer: I uprzedzam, w tym roku atakuję Odrę gorzowską i powyżej. Jak Cię spotkam, to z dniówki zrobi się nocka  :P
Adamie. Zapraszam jak najszczerzej. Gówno mnie wojny obchodzą. Niech sobie Gimbaza walczy. Naklej Nick na auto, jak zobaczę nad wodą, sam podejdę się przywitać.
Arek

Offline Arunio

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #37 dnia: 23.01.2017, 23:24 »
A przyrządzik stonfo ma jeszcze jedną zaletę, dla aptekarzy co lubią nawet włosy co do mm równe. Można go użyć do dokładnego ustalania ich długości.

Z pozycjonerem jest to jeszcze łatwiejsze. Taka mała głupotka a tak przydatna. :)
:thumbup: 
Arek

Offline Dyrek

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 45
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #38 dnia: 23.01.2017, 23:37 »

Proponuję lekką przeróbkę suwmiarki - to dopiero dokładność (tylko przy tych naprawdę dokładnych niestety uważajcie na temperaturę pomiaru, tfu, wiązania ;D :facepalm: ;D 

żeby nie było - tak mnie kiedyś uczono:

Zależność pomiędzy pomiarem a temperaturą

Skala główna suwmiarki jest wygrawerowana na (lub przymocowana do) prowadnicy wykonanej ze stali nierdzewnej i pomimo, iż współczynnik liniowej rozszerzalności termicznej jest zbliżony do współczynnika najczęściej stosowanych materiałów mierzonych przedmiotów jak stal, itp. Należy pamiętać o tym, że temperatura i temperatura mierzonego przedmiotu z innego materiału mogą wpływać na dokładność.
I może powstać niedokładność rzędu 0,000001 i d...pa, po braniach i schodzi człowiek o kiju .............

choć to za "komuny" to może nieważne....

Kadłubek

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 24.01.2017, 02:01 »
Skala główna suwmiarki jest wygrawerowana na (lub przymocowana do) prowadnicy wykonanej ze stali nierdzewnej i pomimo, iż współczynnik liniowej rozszerzalności termicznej jest zbliżony do współczynnika najczęściej stosowanych materiałów mierzonych przedmiotów jak stal, itp. Należy pamiętać o tym, że temperatura i temperatura mierzonego przedmiotu z innego materiału mogą wpływać na dokładność.
I może powstać niedokładność rzędu 0,000001 i d...pa, po braniach i schodzi człowiek o kiju .............

choć to za "komuny" to może nieważne....

Bo ryby rozpoznają takie odległości :P Serio sam kiedyś siedziałem z suwmiarką i mierzylem dokładność musi być!

Chyba 2 mm różnicy to nie odległość przy włosie, powyżej 2 mm zobaczysz bez problemu. A i jeszcze można owinąć linkę o kolanko (przy plecionce)

Aptekarzy z góry przepraszam za mój ironiczny ton :-*

Offline Tono

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 22
  • Ulubione metody: trotting
« Odpowiedź #40 dnia: 30.01.2017, 01:23 »
Ja używam dużego Loopa od Prestona, fajna sprawa. W moim przypadku to ja określam długość/wielkość pętelki którą chcę, co w przypadku methody nie ma znaczenia (no chyba że ona ma 10-20 cm :P). Dużym Loopem mogę robić, małe / średnie i duże pętle, troszkę wprawy i nie ma z tym problemu.

Faktycznie kwestia wprawy i nawet małym można zrobić pętlę 2 cm.
Nie zaciągać po okręceniu, a włożyć pętelkę w paszczę "krokodylka" (tak się to urządzenie ponoć popularnie nazywa) i dopiero zaciągnąć węzeł.
Trenowałem na żyłce Trabucco XPS Match Sinking.
To urządzonko też pokazuje jak żyłka się zachowuje w razie jak nie wyjdzie węzeł.
Na żyłce Dragon Millenium fatalnie: poskręcana jak świński ogon po nieudanej próbie.