Autor Wątek: Łóżka firmy Wychwood - opinie  (Przeczytany 7997 razy)

Offline Hubert

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 25
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Łóżka firmy Wychwood - opinie
« Odpowiedź #15 dnia: 11.02.2017, 13:31 »
Korzystając z tematu,jak wygląda na tle innych firm angielskich Gardner ,mniej znany niż Nash,Korda?
Ja osobiście kupiłbym ich wyroby gdyby było w tym coś co mnie interesuje. Są tańsze niż wiodące marki karpiowe chociaż nie odbiegają jakością. Od nich mam tylko sygnalizatory(bombki). Jakość wykonania godna.
Hubert

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #16 dnia: 11.02.2017, 14:12 »

A szykujesz się na zakup z UK czegoś?

Łóżko już mam, teraz szukam namiotu. Sprawa się skomplikowała bo znajomy nie jedzie do pl autem   mówił, że może kogoś znajdzie kto będzie autem jechał. Ja też dzwoniłem w kilka miejsc i czekam na jakieś info. Znajdę namiot to zaczniemy intensywnie szukać transportu.

U niego są już 2 kołowrotki dla innego kolegi.
Innych rzeczy jak na razie nie planuję choć jak coś się trafi to kto wie

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline Bubel

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 16
« Odpowiedź #17 dnia: 11.02.2017, 15:06 »
Taki Dragon oferuje wysokiej.klasy wędki spinnigowe,mam wrażenie , że zupełnie odpuszcza feeder  i metodę .Czy polskie firmy nie obserwują  rynku, trendów ?
Nie przesadzaj, mam quivery dragona z serii thytan 2 sztuki i express i za taką cenę naprawdę trudno o coś lepszego. Naprawdę fajnymi wędkami były team dragon silver edition. Teraz o ile się nie myle to z ds mają tylko magnum ti (thytan po tuningu) oraz elite pro (coś podobnego do starego expressa). Cały problem polega w tym, że w kwocie +- 300 zł za którą można nabyć feedery Dragona zaczynają się dobre produkty zagranicznych marek jak Daiwa, Trabucco. Z polskich feederow jedyne co jest na poziome dragona a może nawet wyżej to seria albion Kongera ;]

Offline fEeDeReK

• Ekspert
  • Reputacja: 61
  • Wędkuj, a będą ryby :))))
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #18 dnia: 11.02.2017, 15:12 »
Taki Dragon oferuje wysokiej.klasy wędki spinnigowe,mam wrażenie , że zupełnie odpuszcza feeder  i metodę .Czy polskie firmy nie obserwują  rynku, trendów ?
Nie przesadzaj, mam quivery dragona z serii thytan 2 sztuki i express i za taką cenę naprawdę trudno o coś lepszego. Naprawdę fajnymi wędkami były team dragon silver edition. Teraz o ile się nie myle to z ds mają tylko magnum ti (thytan po tuningu) oraz elite pro (coś podobnego do starego expressa). Cały problem polega w tym, że w kwocie +- 300 zł za którą można nabyć feedery Dragona zaczynają się dobre produkty zagranicznych marek jak Daiwa, Trabucco. Z polskich feederow jedyne co jest na poziome dragona a może nawet wyżej to seria albion Kongera ;]

A mega baits black shadow feeder ?
Feeder & spinning

Offline Bubel

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 16
« Odpowiedź #19 dnia: 11.02.2017, 15:15 »
Widzisz, jednak się pomyliłem :P

Offline jaco

• Ekspert
  • Reputacja: 54
  • Jacek
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #20 dnia: 11.02.2017, 18:54 »

;)Sam posiadam Thytana sztywnego do granic możliwości. ale wykonanie pierwsza klasa, feeder na duże ryby :fish: , Quivera oglądałem i moje odczucia są takie, że te wędki mają mocno szczytową akcje i półparaboliczne ugięcie ,czy Dragon posiada w ofercie wędzisko do feedera lub metody o pięknym parabolicznym ugięciu ?   .Moim zdaniem problem polega na tym , że Dragon mam mały asortyment akcesoriów ,zanęt do feedera i metody ,katalog przejrzałem dokładnie ??? Dragona cenię za bardzo dobra jakość wędzisk ,posiadam dwa : feedera i spinning Milennium .
Pozdrawiam
Jacek

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #21 dnia: 11.02.2017, 19:06 »

Marketing pozostaw ludziom, którzy mają o nim pojęcie.

Pokazali bardzo dobrze z podajnikami do Metody ten marketing. Zerżnąć nie swój pomysł i sprzedawać pod swoim logo :D

To jacy wyczynowcy wystąpią pod banderą Mikado? Pokaż mi jakie pojęcie mają marketingowcy z MIkado :) :) :)
Lucjan

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #22 dnia: 11.02.2017, 19:31 »
Korzystając z tematu,jak wygląda na tle innych firm angielskich Gardner ,mniej znany niż Nash,Korda?

Gardner to dobra jakość i dobre opinie. Ale nie ma tej siły przebicia co Fox, Korda czy Nash. To mniejsza firma raczej, ale jest w wielu sklepach.
Lucjan

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #23 dnia: 11.02.2017, 20:09 »
-"Dlatego w tym roku polski rynek będzie już dosłownie zalany sprzętem z UK, Francji, Włoch czy Francji. Polacy będą musieli więc znowu uczyć się na błędach."

Luk chyba ten sam lub podobny Chiński produkt, lepiej lub gorzej wypromowany z marką z danego kraju :) i tak jak pisałeś , później nad wodą zaczyna się lans i nie ważne co ale ważne za ile.
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline maniek

• Ekspert
  • Reputacja: 56
« Odpowiedź #24 dnia: 11.02.2017, 20:30 »
Wychwood całkiem fajna firma .Nie jest to jakaś mega jakość,ale za te ceny co oferują jakość jest ok.

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #25 dnia: 11.02.2017, 20:37 »
Janusz, różnica nie jest według mnie banalna. Część patentów pochodzi z Wysp, czy kontynentu, Chinole tylko to tłuką. To nie to samo co brać produkt z chińskich fabryk (gdzie zazwyczaj zerżnięto czyjeś pomysły). Pamiętam jak mieliśmy dyskusję o podajnikach, i wiele osób broniło MIkado i Jaxona i ich politykę. Ale co tak naprawdę daje kupowanie szmelcu lub podrabianych rzeczy i firmowanie ich sobą? To jest dobre aby zaspokoić najmniej wymagających - czyli ten dolny segment rynku... A przeciez Polacy sa coraz bardziej zamożni, więc i będa chcieli czegoś więcej, nieprawdaż? O ile Jaxon króluje na tym 'dole', to MIkado ma możliwości aby pójść dalej.

A wracając do podajników. Da się mieć coś swojego? Proszę, MIkado nagle wyskakuje z trzema typami, dwa mają naprawdę szeroką gamę wielkości i gramatur, jak żadne inne w Europie. Poszli do przodu, nie jak Preston, Drennan czy Guru, skupiając się tylko na wyczynowym feederze. I jest już całkiem inna jakość! Mnie bardzo cieszy takie podejście i sam mam zamiar korzystać z ich produktów tutaj. Nie ma się co wstydzić. Stać nas na 'swoje' jak się okazuje. Dla Mikado wielki :thumbup: To jest wzór do naśladowania. Czekam teraz na odpowiedź Jaxona! :D :D :D

Dodam jeszcze, że w UK tanie firmy serwujące chińskie badziewie nie przyjmują się dobrze. Jest jedna 'marka' - Dragon Carp i ich pseudowłoskie Avanti, ale z tych rzeczy nie warto nic, poza wyjątkami, kupować. Przekonali się o tym Angole bardzo dobrze. Większość rynku to średniej jakości produkty, tu się obraca największą kasiorą. Polacy też do tego dojdą - że lepiej kupić taką sztycę i podbierak jednej firmy na długie lata i zapłącić dobrze, niż tanie dziadostwo zmieniać co roku albo i częściej. O dziwo w zanętach już niektórzy uważają, że warto płacić więcej ale za dobrą jakość. Wg mnie polskie wędkarstwo czeka bardzo dużo zmian na przestrzeni kilku następnych lat. Ma miejsce przemiana pokoleniowa, ludzie mają więcej kasy i nie będa łowić tylko aby zjeść. Powoli będzie zmieniał się pewien bilans, coraz więcej wędkarzy będzie chciało jakości i standardu, nie tylko aby było najtaniej. Mamy czas, gdzie jest najniższe bezrobocie od 1990 roku, a już pracuje u nas półtorej miliona Ukraińców :) Jeszcze trzy lata temu  wielu rugało mnie za pisanie i polecanie takiego MMM z Sonu, teraz jak się okazuje jest to już pewien standard ceny i jakości do wyników połowów (Sonu, Dynamite czy Bait-tech ogólnie).

Obym się nie mylił 8)
Lucjan

Offline omyacab

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #26 dnia: 11.02.2017, 20:39 »

Marketing pozostaw ludziom, którzy mają o nim pojęcie.

Pokazali bardzo dobrze z podajnikami do Metody ten marketing. Zerżnąć nie swój pomysł i sprzedawać pod swoim logo :D

To jacy wyczynowcy wystąpią pod banderą Mikado? Pokaż mi jakie pojęcie mają marketingowcy z MIkado :) :) :)

Tak do końca nie wiemy czyj był to pomysł a patent niekoniecznie musiał być drennanowski.
Popatrz ile jest takich samych kołowrotków różniących się jedynie kolorem i logiem.

Myślę, że gdyby Mikado zainwestowało w starty w imprezach feederowych, to zawodników mogłoby mieć najlepszych.
I to nie tych od angielskiej tyczki ;)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #27 dnia: 11.02.2017, 20:41 »
Kupiłem łóżko wychwood na 6 nogach prawie nówka. Znajomy pojechał i obejrzał i stwierdził, że lepsze niż on ma. 25 fuli mnie kosztowało i zastanawiam się czy nie przepłaciłem? Mam tylko jedno zdjęcie bo znajomy nie ma czasu go rozstawaić i zrobić kilka fotek. Wydaje się solidne. W pl to nóg bym nie kupił za tą cenę.

Łukasz, kupno łóżka z 6 nogami za tę cenę to naprawdę okazja. Wychwood to nie jakieś Avanti, gdzie się wszystko posypie zanim się z produktu skorzysta. Ubiłeś dobry interes!
Lucjan

Offline Hubert

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 25
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #28 dnia: 11.02.2017, 20:43 »
Wychwood całkiem fajna firma .Nie jest to jakaś mega jakość,ale za te ceny co oferują jakość jest ok.
Mariusz a miałeś może okazję posiadać lub chociaż obejrzeć dobrze młynki Leeda albo TF Gear? Opinie w necie dość chwalebne ale sam nie wiem. Chciałbym sprezentować taki młynek ale myślę czy to dobry pomysł.
Może ktoś jeszcze miał okazję zbadać chociaż ten młynek?
Hubert

Offline maniek

• Ekspert
  • Reputacja: 56
« Odpowiedź #29 dnia: 11.02.2017, 20:48 »
Mariusz a miałeś może okazję posiadać lub chociaż obejrzeć dobrze młynki Leeda albo TF Gear? Opinie w necie dość chwalebne ale sam nie wiem. Chciałbym sprezentować taki młynek ale myślę czy to dobry pomysł.
Może ktoś jeszcze miał okazję zbadać chociaż ten młynek?
Szczerze bym raczej nie wchodził w te kołowrotki.Jakies pudełka,etui gadżety mają ok,ale nie kołowrotki raczej.W tych cenach to Daiwa będzie lepszą opcją i bezpieczniejszą