Autor Wątek: Jaki feeder 3,30 lub 3,35 cw około 60 g  (Przeczytany 13142 razy)

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Jaki feeder 3,30 lub 3,35 cw około 60 g
« Odpowiedź #15 dnia: 26.12.2017, 22:38 »
Oferta Browninga jest bogata,użytkuję commercial Kingi i Ultralight Braid,super kije,budżetowy Daiwa Harrier polecam,jest tyle fajnych wędek.
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 27.12.2017, 07:33 »
Widzę że mamy podobne plany zakupowe.
Też myślę nad takim feederem 3.3m  i też łowię na Wieprzu. Tylko ja zastanawiam się nad większym cw. coś koło 80-90g. Mam pickera 3,0m  o wyrzucie teoretycznym 2 oz. Byłem z nim kilka razy nad Wieprzem aż do czasu gdy wziął mi na niego jaź w kwietniu, taki prawie 2 kg. Prawie połamał mi kij przy braniu, już nie mówiąc o holu przy którym mój Shakespear był na granicy wytrzymałości. Feederem o wyrzucie 60g najwygodniej łowi się koszami  w przedziale 10g - 30g. Nie wiem jaki jest u ciebie Wieprz ale u mnie 30g to absolutne minimum a im krótsza wędka, tym cięższy musi być kosz aby na takiej samej odległości od brzegu ustał.
ja uważnie przyglądam sie temu kijkowi.
http://allegro.pl/dragon-elite-pro-feeder-80-3-30-m-80-g-i6697528141.html

Jak szukasz czegoś o takich parametrach to polecę Ci Daiwa Windcast Method Feeder 3,30 do 80g i Delphin Opium Feeder 3,30 lub 3,60 do 90g. Oba kijki rewelacja choć uważam że ten z Delphina ciut lepszy :)
Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline Huberto

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #17 dnia: 27.12.2017, 08:42 »
Może podepnę  się do tematu i nie będę pisał w starym wątku. Też poszukuję feedera 3.30m bo już powiadam pokera 2.7 i przydałby się taki feederek. Głównie metodą i koszyk. Ryby polawiane do 10kg czasami zdarzy się przyłów czegoś większego. Myślałem nad daiwa black widow feeder ale boję sie że będzie za sztywny. Przypomnę ze to ma być kij w trzyskladzie do 220 zł

Offline Thompson

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 39
« Odpowiedź #18 dnia: 27.12.2017, 08:57 »
Może podepnę  się do tematu i nie będę pisał w starym wątku. Też poszukuję feedera 3.30m bo już powiadam pokera 2.7 i przydałby się taki feederek. Głównie metodą i koszyk. Ryby polawiane do 10kg czasami zdarzy się przyłów czegoś większego. Myślałem nad daiwa black widow feeder ale boję sie że będzie za sztywny. Przypomnę ze to ma być kij w trzyskladzie do 220 zł
Nie polecam miałem Daiwe black widow i oddałem. Wędka typu "sztywna pala" dobra na rzeki. Ciężko coś doradzić nie znając budżetu. Znakomity byłby drennan method feeder combo 11FT. Kupując go masz tak naprawdę 2 wędki jak użyjesz odpalki do niego (dodatkowy segment)

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Offline shmuggler

• Ekspert
  • Reputacja: 62
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #19 dnia: 27.12.2017, 09:13 »

Nie doczytałem, że ryby 10 kg. Mój błąd.

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
« Odpowiedź #20 dnia: 27.12.2017, 10:44 »

Jak w takich parametrach i cenie to wbrew wszelkim opiniom polecę Ci Jaxon Genesis Method Feeder 3,30. Spokojnie mieści się w cenie a zapas mocy naprawdę spory. Karpia 11,30kg holowalem raptem 15minut przy żyłce 0,22 także myślę że da radę. A jeśli martwisz się o jakość wykonania to niejeden markowy kijek jest gorzej wykonany...
Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline Huberto

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #21 dnia: 27.12.2017, 11:36 »
Nie polecam miałem Daiwe black widow i oddałem. Wędka typu "sztywna pala" dobra na rzeki. Ciężko coś doradzić nie znając budżetu. Znakomity byłby drennan method feeder combo 11FT. Kupując go masz tak naprawdę 2 wędki jak użyjesz odpalki do niego (dodatkowy segment)

A już ją miałem zamawiać. Wlasnie nie chce takich sztywnych wędek. Myślałem nad Mikado UV metod feeder Ale jest w dwuskladzie i mam problem

Offline Thompson

« Odpowiedź #22 dnia: 27.12.2017, 11:54 »
Sprawdz Flagman squadron pro carp feeder 3.3 m cw 90 g 203.40 PLN jest akurat teraz w promocji.

Offline key_kr

• Ekspert
  • Reputacja: 68
« Odpowiedź #23 dnia: 27.12.2017, 12:15 »
Mam Daiwę  Black Widow 3,3 do 90 gram  i  do sztywnej pały bym tego nie porównał.
Od razu pracuje do 1/3 blanku :).
Typowa wędka pod metodę wg mnie.

Offline Thompson

« Odpowiedź #24 dnia: 27.12.2017, 15:05 »
Mam Daiwę  Black Widow 3,3 do 90 gram  i  do sztywnej pały bym tego nie porównał.
Od razu pracuje do 1/3 blanku :).
Typowa wędka pod metodę wg mnie.
Moja była 12FT oraz cw 150 g. Sądzę że Flagman w swojej cenie ma więcej do zaoferowania (lepsze wykończenie) niz Daiwa. Ale finalna decyzja i tak należy do kupującego.

Offline kamukieros

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 11
« Odpowiedź #25 dnia: 28.12.2017, 18:24 »
Proponuje kij klasyka daiwa d fish feeder mój ulubiony kijek na komercje a na feederka kozak zwłaszcza w zimie.

Offline Tomek81

• Ekspert
  • Reputacja: 120
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #26 dnia: 28.12.2017, 18:43 »
Hmm tak oglądam te wędki flagman, wszyscy je strasznie zachwalają. Nie twierdze wcale że są złe jednak ich cena na Ukrainie to połowa ceny w PL. Kupując w PL płacimy minimum 50% całej kwoty na cło/marże itp. Kupując kije innych producentów z UE ceny są raczej porównywalne, nie wydaje się wam że w takim przypadku cena lepiej odzwierciedla jakość. Niekoniecznie jakość wykończenia ale np. wytrzymałość zastosowanego blanku, przelotki, mocowanie kołowrotka ?
Tomek

Offline Thompson

« Odpowiedź #27 dnia: 28.12.2017, 19:51 »
Daiwa świetna marka tylko u nich niestety za każdy extra duperel musisz zapłacić. Dlatego jak bym miał skromny budżet to wolałbym coś mniej markowego za to w lepszym wykończeniu (przelotki, korek, uchwyt, wykończenie blanku takie jak lakier, omotki itp). Wiem jak wygląda wykończenie Black Widow i powiem ze wygląda to bardzo skromnie rzekłbym biednie.   

Offline jaco

• Ekspert
  • Reputacja: 54
  • Jacek
« Odpowiedź #28 dnia: 28.12.2017, 20:03 »
Daiwa świetna marka tylko u nich niestety za każdy extra duperel musisz zapłacić. Dlatego jak bym miał skromny budżet to wolałbym coś mniej markowego za to w lepszym wykończeniu (przelotki, korek, uchwyt, wykończenie blanku takie jak lakier, omotki itp). Wiem jak wygląda wykończenie Black Widow i powiem ze wygląda to bardzo skromnie rzekłbym biednie.

Opinia dotyczy wyłącznie Black Widow ? czy jeszcze jakiś modeli Daiwa .Posiadam Daiwa Laguna i Harrier i są bardzo dokładnie wykonane ,żadnych niedoróbek nie zauważyłem.Mysle , że ceny obu tych modeli są adekwatne ;). A jest to niższa półka w ofercie Daiwa.
Pozdrawiam
Jacek

Offline Piker

• Ekspert
  • Reputacja: 183
« Odpowiedź #29 dnia: 28.12.2017, 20:15 »
http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=7795.0
Mam ten kijaszek i sprawuje mi się bardzo dobrze. Choć nie miałem okazji przetestować go na rybie ok 10kg.
Teraz zakupiłem DAM Method Feeder 330, do 60 gr. Zapłaciłem więcej niż przewiduje Twój budżet, ale w necie widziałem go w cenach ~ 230-250
Na sucho super, wodę zobaczy pewnie na wiosnę. Gdybyś chciał coś o którymś wiedzieć daj znać, mogę szczelić jakieś foteczki :)
Uzależniony od wędkarstwa