Autor Wątek: Pelletowe torebki herbaty - czyli recepta na zimną wodę - dyskusja...  (Przeczytany 14004 razy)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Filip, na zimowe łowienie wystarczy mały podajnik, jakikolwiek. Przerób go tak jak pokazywałem z Prestonami.

Co do miksu pelletów. Ważne abyś dawał lekkostrawne pellety, halibuty to zbyt ciężka artyleria. Możesz kombinować, dawać miks zimowy z pelletami, z martwymi białymi. Ważne aby podajnik i zawartość dobrze się prezentowały i nie były zbyt obfite. Ale teraz jeszcze ryba żeruje jakby co :)

I jeszcze jedno. Teraz w grę wchodzą wszelkie przynęty fluo oraz białe, waftersy, pop up'y. Warto tu też kombinować. Torebka ma zaciekawić rybę zawartością, przynęta skusić do połknięcia.
Lucjan

Offline FilipJann

• Ekspert
  • Reputacja: 191
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Mam uszkodzony Drennana (pękło żeberko), jego mogę też przerobić. Tylko muszę ogarnąć jakąś gumę.

To ograniczę pellety halibutowe do śladowej ilości. Dam 4,5; 6, 8mm i te pelletki Halibutowe 2mm żeby najszybciej pracowały. Pakunki zrobię większe, żeby przerzucać zestaw co 40-45 minut do godziny.

Na włos białe Fluo z Gennesisa. Fajnie się ostatnio sprawdziły.
Have fun.
Do what makes you happy.
And, ignore anyone who says you fish too much.
Life is too short to listen to those who don't respect your passion.

Filip! :)

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
Fifi, jak nie masz żadnych super gum, to daj zwykłą grubą recepturkę. Tylko krótka niech będzie, żeby dobrze trzymała. Najwyżej będzie jednorazowa, bo potem sparcieje.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!