Autor Wątek: Mivardi Axiom Picker - prośba o informacje  (Przeczytany 1390 razy)

Offline merdoczek22

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 5
Mivardi Axiom Picker - prośba o informacje
« dnia: 27.02.2017, 21:56 »
Witam wszystkich. Czy ktoś na tym portalu posiada kijek Mivardi Axiom Picker. Szukam informacji na temat tego kijka. Nic nie można znaleźć na polskich stronach, tylko info po czesku. Jeśli ktoś posiada tą wędkę to byłbym wdzięczny za informacje na jego temat informacji. Z góry dzięki.

Splot

• Gość
Odp: Mivardi Axiom Picker - prośba o informacje
« Odpowiedź #1 dnia: 28.02.2017, 09:19 »
Ja co prawa nie mam tego kija ale macałem go w sklepie i powiem szczerze, że to będzie mój kolejny zakup. Kijek to wierzbowa witka. Bardzo miękki i delikatny. Ma opisane szczytówki w oz. Idealna do łowienia jesień-wiosna, a w lato łowienie z donęcaniem.
Zbigniew Studnik posiada ten kij, napisz do niego.

Offline merdoczek22

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 01.03.2017, 07:24 »
Pisałem do zbyszka sss ale jak na razie nie odpisał.
Ja podobnie jak Ty przymierzam się do kupna Mivardi Axiom Picker. I kilka razy machałem nim w sklepie na sucho i mam wrażenie, ze ten kijek to przedłużenie mojej ręki. Wrażenia po machaniu kijkiem super. Widać, że kijek jest delikatny i napewno hol nawet tych mniejszych rybek będzie emocjonujący.
Obawiam się tylko o zapas jego mocy (wytrzymałości), a raczej jego brak. Wydaje mi się, że kijek będzie miał problemy z większym leszczykiem. Druga kwestia ze jako zestaw najrozsądniej będzie stosować oliwkę max 15 g, choć najdelikatniejsza szczytówka ma 0,7 oz. Ogólnie szukam delikatnego kijka na mniejsze rybki, ale boję się o przyłów większych rybek. Nawet w sklepie sprzedawca mi zaznaczył tak jak jest w opisie katalogowym, że wędka jest do technicznego łowienia mniejszych rybek. Gdzieś na czeskich stronach znalazłem, że tym kijkiem łowią karpiki po 3,5 kg.
Bylem nastawiony na Mikado Black draft Picker, ale jak wziąłem do reki Mivardi Axiom Picker to wszystkie inne pomysły na wędkę poszły na bok.
Jeszcze mam pytanko w jakiej cenie kijek jest u Ciebie. Bo w mojej okolicy (Wroclaw -  sklep Krokodyl) Mivardi Axiom Picker 270 m, c.w. 25 g kosztuje 245 zł.

Edycja administratora:
http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=1878.0
http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=2757.0

Splot

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 01.03.2017, 07:50 »
Też macałem go w Krokodylu.
O zapas mocy bym się nie martwił. Poproś obsługę o przytrzymanie szytówki i zobaczysz do którego miejsca się gnie. Jeśli łowisz na wodach innych niż komercje, a zwłaszcza PZW to przyłów rzędu 2+ jest rzadki.
Bierz póki jest bo inni też na niego się czają.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Offline merdoczek22

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 01.03.2017, 11:56 »
Właśnie wróciłem z Krokodyla i niestety Axiom Picker już niema. Dostawę Mivardi już mieli, więc raczej już jej nie będzie. Trzeba szukać gdzie indziej, a ze przez internet nie lubię zamawiać, to będzie Ciężko.
Można wiedzieć gdzie się wybierasz w weekend na rybki?
Ogólnie jestem ze Szczodrego okolice Wrocka. W szczodrym jest fajny stawik PZW, kiedyś polarowski. Ryb za wiele nie ma ale ale staw super szkoda, że nie ma się kto nim zaopiekować.
Jeśli chodzi o Odrę, to bylem kilka razy w tamtym roku, głównie zimowisko barek2, Odra przy Monopolowej. Wyniki bardzo słabe, pewnie dla tego, że kiepski ze mnie wędkarz.

Edycja administratora:
http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=1878.0
http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=2757.0

Splot

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 01.03.2017, 13:36 »
To Kolego że myśmy się tam nie spotkali to dziwne. Mój kolega też tam mieszka
Pewnie będę łowił na kanale NK lub żeglugowy. 
Artur Kraśnicki ma w ofercie te kije odezwij się do niego. 

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka