Dzięki za wskazówki, przyjęte do wiadomości

Feedera jest sporo, ponieważ teraz jest właśnie jego czas. Wiele się tworzy na tym polu, i trzeba o tym pisać

Spławika będzie więcej, w następnych numerach. Lód skuł łowiska, więc przyjąłem, ze jeden artykuł wystarczy

Co do tego łowienia po 'angielsku'
Artykuł o brzanach Łowienie brzan w Polsce z gruntu praktycznie nie istnieje. Większośc wędkarzy łowi nie w nurcie, ale w spokojniejszych partiach wody, dodatkowo podstawowymi przynętami są pinki, kukurydza, zwykła zanęta... To poniekąd tłumaczy dlaczego mało się ich łowi

Ten artykuł więc jest jakby wskazówką, jak się zabrać za ten gatunek. Bo nie ukrywajmy, najwięcej brzan w Polsce łowią spinningiści.
Karpie wczesną wiosnąJak dla mnie bardzo ciekawy artykuł, wcale nie tylko dla karpiarzy. Obserwacja odnośnie użycia białych jest bardzo ciekawa, co istotne nie jest to osamotniona opinia jednego karpiarza. Nęcić białymi, uzywać jako przynęt kolorowych pop upów lub waftersów, bałwanków. Proste i skuteczne!
TyczkaJedyny artykuł spławikowy, ale to głównie spowodowane jest porą roku. W Polsce wszędzie praktycznie był lód. W następnych numerach będzie więcej o spławiku. Same porady Jona Arthura uważam za bardzo cenne. Fakt, dotyczy to raczej mniejszych zbiorników, ale w sumie zimą na węższych i głębszych miejscach grupuje się drobnica. Zaś na wielu komercjach właśnie w ten sposób można połowić karpia. Bardzo ciekawy jest kawałek o przynęcie jaką jest głowa dendrobeny. To kolejna z przynęt nie używana w Polsce, a której jest pod dostatkiem. Dodam, że porady o tyczce jak najbardziej przenieść można do łowienia wagglerem.
Ochrona karasia pospolitegoTo jest artykuł perełka. Pochodzi on z pisma Brytyjskiego Instytutu Rybackiego, który jak widać inaczej podchodzi do ochrony tego gatunku. Tam naprawdę się dostrzega groźbę jego wyginięcia, w Polsce natomiast ważniejsze jest wiązanie biomasy karasiem srebrzystym

Mam zamiar stworzyć jakiś projekt, z pomocą Petera, który zakładałby tworzenie mateczników karasia i lina, które same byłyby świetnymi łowiskami, dodatkowo zaś pozyskiwany by był pełnowartościowy, odchowany narybek, do zasilania większych zbiorników
Ta więc te cztery artykuły tak naprawde są idealne do polskich warunków. Faktycznie zaś, ten o PAA i o rekrutacji strażników, jest mało ciekawy dla polskiego wędkarza.