Autor Wątek: Kołowrotek z Aliexpress: Fysh Flyer TA40FR - recenzja  (Przeczytany 5157 razy)

Offline Wonski81

• Ekspert
  • Reputacja: 939
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Kołowrotek z Aliexpress: Fysh Flyer TA40FR - recenzja
« Odpowiedź #15 dnia: 10.03.2017, 20:55 »
Czesiu a ja uważam że żaden czar nie prysł, za 96 zł mamy bardzo,bardzo podobny kołowrotek który spokojnie popracuję kilka sezonów. Widziałem dzisiaj ofertę kołowrotków Anacondy, wszystkie są na Ali ale pod inną nazwą :)

Czar prysł bo miał być klon Baitrunnera D, a to coś zupełnie innego :P

Ja dostrzegam niewielkie podobieństwo zewnętrzne tylko ;)

Tak czy inaczej nie skreślam konstrukcji, skoro robi dobre wrażenie, to coś może w nim być dobrego.
Mój ojciec na ten przykład, używa jakiegoś kołowrotka z Biedronki czy innego Lidla, i to już ze 4-5 lat !
Farba zeszła, korbka puściła (wsadził druta), i dalej nim łowi ;) Jeszcze zachwala, jaki dobry hamulec, jaka praca przyjemna - dla mnie on drży razem z wędką, no ale... To też inna skala, bo kosztował chyba ze 20zł :P
Porządniejsze konstrukcje trzyma w szafce, bo "szkoda" je na ryby brać heheh
Czesiek

Offline Mardead

• Ekspert
  • Reputacja: 298
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 10.03.2017, 21:08 »
Przytoczę fakt, że ojciec mojego przyjaciela, wyholował po ponad godzinnej walce szczupaka 119 cm na boczny trok, to też nie oznacza że od razu trzeba olać wiodące marki i przerzucić się na sprzęt z Lidla. Po dwóch sezonach korbka mu odpadła.
Ja na ten przykład mam Cardninala 33... kołowrotek w tym roku ma 20 lat i od początku wędkowania a pstrągach, bebchy nie mają śladów zużycia... Tylko na C33 mam dożywotnią gwarancję.
Shimano x2500GTM wyholował setki belon. Na morzu dopiero jest sortowanie sprzętu.
Łowiąc belony kręci się kołowrotem w tempie jak w black metalu idą stopy, czyli szybo ostro prosto, bo 16 g przynęta nie może płynąć więcej jak metr od powierzchni. To jest test na sprzęt.
Marcin

Offline ptaku_1

• Ekspert
  • Reputacja: 145
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #17 dnia: 10.03.2017, 21:25 »
Zaciekawiłeś mnie tymi Belonami, jak to jest z ich połowem, ciężko je znaleźć czy raczej to dość pospolita ryba jak np okoń?

P.S. Przeczytałem jeszcze ten artykuł i pewnie gdyby nie zlot to może bym wyskoczył na jakiś krótki urlop.
https://wedkuje.pl/n/belona-abc-plazowego/2022
Pzdr. Paweł

"PZW jest jak ZUS, płacisz i nic z tego nie masz, jeśli potrzeba to i tak się leczysz na komercji"

Lubię zegarki https://www.youtube.com/playlist?list=PL6Tg8Td6x60FxfdbXAUGGYUyv0nzDZtAP

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 320
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #18 dnia: 10.03.2017, 21:43 »
Chyba nikt nie liczył, że to będzie kopia doskonała, zobaczymy jak będzie pracował w "terenie" :)
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline Frankestin

• Ekspert
  • Reputacja: 114
    • SiG Polska Północ
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #19 dnia: 10.03.2017, 21:57 »
No Marcinie, duży :thumbup: za recenzję :)
Franki