Chodzi o to zdanie cyt.Dodam też, że jak słuchy chodzą, goła pensja to jedno, a diety to drugie.
Jak na razie nie istniało coś takiego jak goła pensja ,tylko diety ,czy zawyżone czy nie, nie wiem .Pisze jak na razie ,bo w projekcie nowego statutu jest to ujęte bez owijania w bawełnę .
Po prostu podpowiadam Lucjanowi panu wydającemu gazetę ,że przez takie niedociągnięcia staje się niewiarygodny .Przynajmniej ja tak podchodzę do rzeczy, jeśli pewne stwierdzenia drobne nawet drobniutkie ,nie pokrywają się z prawdą którą jestem w stanie zweryfikować .To dlaczego mam wierzyć w inne poważniejsze i nawet prawdziwe,pewna doza rezerwy powstaje.
Problem w tym, że sam nie wiesz ile zarabiają włodarze z PZW. Możesz zarzucać mi niewiarygodność, jednak sam nie wiesz ile biorą na rękę i za co. Więc nie znając faktów, zarzucasz mi pisanie nieprawdy, ciekawe...
Sorry, ale bronisz złego systemu, wcale nie chodzi ci o wiarygodność moją czy kogoś. Po prostu bronisz PZW w obecnej formie jak lwica młodych i czepiasz się jak rzep psiego ogona tam gdzie możesz tych, co piszą niepochlebnie. Ale to nie jest przeciwko PZW przecież! Ja uważam, że obecny zarząd leci w kule big time, działa na niekorzyść związku. Zaprzeczysz?
Czekam jeszcze, jak powtórzysz niczym mantrę, żebyśmy, jeżeli chcemy zmian, szli na zebrania. I co tam zrobimy??? Z góry poszedł piękny przykład właśnie, mocy tych z Twardej -
nie liczy się co sądzisz, my - włodarze, wiemy najlepiej i robić będziemy co się nam podoba. A Ty, szary wędkarzu, nie interesuj się nie tym co trzeba, tylko płać składki!Ja to tak odbieram właśnie. Żwir, jeżeli możesz, obroń ostatnie zmiany w statucie, napisz, że są dobre i potrzebne, i wprowadzono je z troski o dobro związku i o wszystkich członków. Podaj argumenty 'za', pokaż, że nie chodziło o stołki i tłuste posadki. Mam nadzieję, że jako działacz związkowy , wiarygodny, odpowiedzi udzielisz

Ja chcę dobra PZW tak samo jak Ty, ale najwidoczniej inaczej postrzegamy rzeczywistość. A może obawiasz się napisać coś niepochlebnego? Całkiem możliwe...