Autor Wątek: Zanęty Traper Gold Series  (Przeczytany 11252 razy)

Bombay

• Gość
Odp: Zanęty Traper Gold Series
« Odpowiedź #15 dnia: 25.11.2019, 15:34 »
Skoro w zanętę wchodzą drobne rybki to zwiększenie haczyka i przynęty nie pomoże, są dwa wyjścia albo nęcisz bez zanęty tzn. glina competition 2opk, plus coller 250gr przetarte na sicie 2mm, plus aromat dedykowany dla płoci (bardzo polecam Champions Feed, ważne żeby był naturalny) a do tego dodać jokersa 250ml i 250 gram białych(nie pinki) wrzucić połowę towaru a potem donęcać co 10 min (choć bezpieczniej będzie zrobić kilka konsystencji i wrzucić wszystko za jednym razem by nie płoszyć bonusów) a wyjście drugie jest takie, że nie ma tam większej ryby i ponad 20cm płotki są tylko przyłowem pomiędzy drobnicą.

Można też kombinować z nasionami np. groch czy łubin(zaprawiony soją od Bartona robi niesamowitą robotę - sam się zdziwiłem ale coś w tym jest), są zbyt twarde dla drobnicy.

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 166
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #16 dnia: 25.11.2019, 18:00 »
Trocheę nie na temat ale jak widzę wpisy dot. produktów zanętowych "trapera" to mi ziemniaki w piwnicy gniją i zmienia się grupa krwi. Traper kiedyś na rynek wypuścił atraktor pod nazwą "big fish". Na początku ok. ale jak później oddałem do laboratorium to się okazało by podwyższyć wagę opakowania w środku był piasek z bezpieczników elektrycznych starego typu więc już od ok. 20 lat nie kupuje ich produktów zanętowych

Bombay

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 25.11.2019, 18:41 »
Niestety tak to bywa, że jakość produktu albo jest na takim samym poziomie ale rośnie cena np. ceny zanęt Lorpio albo cena jest w miejscu ale jakość spada. Kiedyś także używałem trapera, do tej pory kupuje ich doddatki do zanęt ale jak mam wybrać zanętę ekonomiczną to Timarmix i Matchpro w zupełności spełniają moje oczekiwania gdy potrzeba dużo zanęty spożywczej.

Offline Bitas

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #18 dnia: 25.11.2019, 20:03 »
Kolego Bombay ,czy zanęty Timarmix kupujesz w sklepie Gliny Natura czy masz inne dojście,ponieważ nigdzie indziej nie moge ich znależć?.

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
« Odpowiedź #19 dnia: 25.11.2019, 20:13 »
Niestety tak to bywa, że jakość produktu albo jest na takim samym poziomie ale rośnie cena np. ceny
No dobra niech rośnie w pu.....du ale płacić za drobny piasek to już skurwysyństwo

Bombay

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 25.11.2019, 21:35 »
ta
Kolego Bombay ,czy zanęty Timarmix kupujesz w sklepie Gliny Natura czy masz inne dojście,ponieważ nigdzie indziej nie moge ich znależć?.
Zazwyczaj ze sklepu GN lubię Matuesza i jego filmy więc z miłą chęcią kupuje te dobre zanęty. Polecam.

Jurek, użyłeś mocnego slowa, do wyrażenia swojej opini. Zawsze można zastąpić te sypkie zanęty np. Peczakiem, makaronem i doprawić zapachami od Bartona bo warto je mieć w pudełku by mieć dobre rezultaty nad wodą. Też mam podobne odczucia jak mam kupić zanete lub pellet z baittecha itp. Póki co mamy modę na methode i komercje.

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
« Odpowiedź #21 dnia: 25.11.2019, 21:58 »
Jurek, użyłeś mocnego slowa, do wyrażenia swojej opini.
Chyba też użył byś mocnego słowa płacąc np. za paliwo 98  a w rzeczywistości miał byś w zbiorniku 95 ;)
a na komercje to choć miałem zamiary i mam od dwóch lat to nie jeżdżę to nie moja bajka