Autor Wątek: Nietypowi wędkarze z fejsa  (Przeczytany 29591 razy)

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Nietypowi wędkarze z fejsa
« Odpowiedź #135 dnia: 22.09.2017, 07:46 »
Mnie też drażnią takie zdjęcia i kolesie, zwłaszcza, że jeszcze ich została cała rzesza. Dlatego biorąc pod uwagę aktualną sytuację polskich wód, w pierwszej kolejności należy chronić okazy. Górne limity to podstawa dobrego tarła w rzece i jeziorach.

Offline pejcz

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 30
  • Wędkarski komandos-popierduła
    • Galeria
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #136 dnia: 22.09.2017, 08:07 »
Wczoraj też  zlowił szczupaka 77 cm i na filmie nagrał jak mu skręca kark..
 To ten sam typ co pisał  do gazet,że jakoś prezes Koła  nie  wziął bo na zawody bp jest fleja >:O

Widziałem wczoraj filmik tego gamonia i to łamanie karku szczupakowi. O ile nie jestem jakimś zatwardziałym ortodoksem w kwestii zabierania ryb to łamanie karku na filmiku, który oglądają setki, tysiące młodych wędkarzy to już brak normalnej, ludzkiej przyzwoitości...
Piotr

Machaj wędą, ryby będą!

Offline selektor

• Ekspert
  • Reputacja: 1460
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #137 dnia: 22.09.2017, 08:35 »
Jaki gość z tym łamaniem. Propagowanie sportu wędkarskiego w czystej postaci ;D Dlatego uważam, że nie ma co się dziwić społeczeństwu, że odbierają wędkarzy tak jak ich odbierają, jak sami dają im do tego argumenty. Sebastian przypomniał mi, że już gdzieś o tym typie słyszałem. Na PZW TO MY płakał o tym, że " Jak nic nie będziemy robili w takich sprawach, to nigdy nie będzie lepiej, ani w okręgu, ani z naszymi wodami." ;D https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=462700574075403&id=330824240596371 To jest piękny cytat, biorąc pod uwagę naukę kręcenia karku rybom :thumbup:. Zjadłby sobie spokojnie w zaciszu domu tą rybę. Nic złego by się nie stało, ale poziom IQ nie pozwolił mu już pomyśleć, że to będą oglądać też dzieciaki, które w tym okresie życia łapią określone wzorce zachowań :facepalm: Jak nie prezes to członek PZW zachowuje się jak jakiś patus. Co jest z tymi wędkarzami ;)

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 937
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #138 dnia: 22.09.2017, 09:10 »
Już poruszałem ten temat... pseudo fachowców wędkarskich z ogromnym pędem do obnażania się w mediach... kręcą filmy , fejsiki , etc.... jest na to popyt to jest podaż.....
Weście temat karpiowy ilu fachowców powstało - i sie wywnętrzają , rozumy pozjadane !!!! a poziom wiedzy zerowy... nie wspomnę o tak zwanych pod gapiaczach .... propaguję info pozyskane z netu i sie robią fachowcami......
Fakt to zdjęcie z rybką w zaciszu pieleszy domowych ... - jak dla mnie nokautujące....... :facepalm:
Maciek

Offline Sebek Francja

• Ekspert
  • Reputacja: 231
  • Bez wędki czuję się jak nie facet
    • Wędkarstwo Francuskie
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #139 dnia: 22.09.2017, 09:16 »
Już poruszałem ten temat... pseudo fachowców wędkarskich z ogromnym pędem do obnażania się w mediach... kręcą filmy , fejsiki , etc.... jest na to popyt to jest podaż.....
Weście temat karpiowy ilu fachowców powstało - i sie wywnętrzają , rozumy pozjadane !!!! a poziom wiedzy zerowy... nie wspomnę o tak zwanych pod gapiaczach .... propaguję info pozyskane z netu i sie robią fachowcami......
Fakt to zdjęcie z rybką w zaciszu pieleszy domowych ... - jak dla mnie nokautujące....... :facepalm:
Tutaj chodzi o samego typa.. Dwa miesiące  temu pisze artykuł do gazety oraz jakieś  posty jak go skrzywdził jakiś  prezes koła a wczoraj wrzucił  film jak lowi na spining
Złowił kilka szczupak ów w tym jednego 77 cm i na filmie skręca  mu kark na kolanie...
No KU...aaaa >:O >:O co to ma być!

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 937
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #140 dnia: 22.09.2017, 09:35 »
Tutaj chodzi o samego typa.. Dwa miesiące  temu pisze artykuł do gazety oraz jakieś  posty jak go skrzywdził jakiś  prezes koła a wczoraj wrzucił  film jak lowi na spining
Złowił kilka szczupak ów w tym jednego 77 cm i na filmie skręca  mu kark na kolanie...

Sebek - i właśnie sam zauważ jako pilny tropiciel jego dokonań... - czyż gość nie zatracił się w swoim obłędzie... w pierw publikuje to i owo... a teraz filmek , w końcu połowił ma sie czym chwalić - a że łeb skręcił - no cóż trza co sik jeść... - zgadzam się z tobą debil i tyle...
Do mediów teraz ma każdy dostęp i łatwo się wywnętrzać ... dlatego ja pomijam takie przypadki , bo najprościej szkoda mi czasu...

Maciek

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2223
  • MFT
« Odpowiedź #141 dnia: 22.09.2017, 09:58 »
Patologia w domu i zagrodzie.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Kinior

• Ekspert
  • Reputacja: 25
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #142 dnia: 22.09.2017, 17:51 »

Sebek - i właśnie sam zauważ jako pilny tropiciel jego dokonań... - czyż gość nie zatracił się w swoim obłędzie... w pierw publikuje to i owo... a teraz filmek , w końcu połowił ma sie czym chwalić - a że łeb skręcił - no cóż trza co sik jeść... - zgadzam się z tobą debil i tyle...
Do mediów teraz ma każdy dostęp i łatwo się wywnętrzać ... dlatego ja pomijam takie przypadki , bo najprościej szkoda mi czasu...

Miałem przypadek z nad wody, że podszedł do Mnie "wędkarz" młody ok 30 lat.
Łowiłem na methode ale na tri-podzie, miałem spory zapas kulek, zanęt i pelletu na wierzchu założone sygnalizatory i swingery żeby zająć się trochę porządkami, rozstawianiem brolly itd.
Oczywiście były opowieści Rybackiej treści, gadka szmatka i nagle wyskakuje do mnie z tekstem, że "Karpiarz to nie wędkarz" i mnie zatkało :)
Ja nie łowiłem typowo jak karpiarz nawet przyponów karpiowych nie miałem :/. On oczywiście standardowo koszyczek z rurką, robakiem i kuku na końcu.
Po całym dniu łowienia Ja złowiłem ok 12 ryb a On chyba 2.
Wniosek z tego jaki ... hehe :)
Marcin

Mazovia Fishing Team

Offline Brzanoholik Sandomierski

• Ekspert
  • Reputacja: 196
« Odpowiedź #143 dnia: 22.09.2017, 18:35 »
Po całym dniu łowienia Ja złowiłem ok 12 ryb a On chyba 2.
Wniosek z tego jaki ... hehe :)

Hmmm... taki że przy pierwszej okazji kupi osprzęt do metody.
I need a Barbel !!!
I'm holding out for a barbel 'till the end of the night.
She's gotta be strong and she's gotta be fast
and she's gotta be fresh from the fight.

ProBono

• Gość
« Odpowiedź #144 dnia: 22.09.2017, 19:49 »
Ze kukurydza i sprężyna to nie zawsze niezawodna taktyka :P

Offline Kinior

• Ekspert
  • Reputacja: 25
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #145 dnia: 22.09.2017, 21:00 »
gościu byl wętkazem - zrozumcie Go :)

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Marcin

Mazovia Fishing Team

Offline l.fryziel

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #146 dnia: 22.09.2017, 22:33 »
Najgorsze jest to, że pewnie ani razu nie dostał mandatu za przekroczenie limitu jakie kolwiek. Bo jezeli bierzemy pod uwagę wyławianie to jest masakra totalna. U mnie w okolicy znam takich paru "wędkarzy", którzy żadnej rybie nie przepuszczą, nie ważne jak jest już duża czy będzie smaczna czy nie bo są przyprawy ci powie jeszcze. Zacząłem łowić dosłownie w tym roku. Na nadchodzący nowy rok zamierzam wykupić kartę PZW i zobaczymy jak tam będzie się działo. Jeżeli lipa tak jak w większości co czytam o wodach PZW. To pewnie wykupie roczną możliwość na komercje czy coś.
Moim zdaniem winno być więcej kontroli, nawet nie samego patrolu ale nawet tak jak to widać na FB i bronić ryb. Rozumiem zabrać rybę sobie a nie za raz na całą wannę.

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #147 dnia: 25.10.2017, 18:37 »
Dzisiaj natknąłem się na taki wpis:

https://www.facebook.com/Gniewkowo.okon/photos/a.1642703299311668.1073741828.1639672392948092/1991734311075230/?type=3&theater

Ta otwarta klapa bagażnika, raczej nie świadczy o tym, że ryba wróciła do wody :(
Pozdrawiam,
Maciek

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2223
  • MFT
« Odpowiedź #148 dnia: 25.10.2017, 18:49 »
Dzisiaj natknąłem się na taki wpis:

https://www.facebook.com/Gniewkowo.okon/photos/a.1642703299311668.1073741828.1639672392948092/1991734311075230/?type=3&theater

Ta otwarta klapa bagażnika, raczej nie świadczy o tym, że ryba wróciła do wody :(

Takie wątki jak ten cały i takie linki do fejsa jak ten powyżej należy pokazać nowemu prezesowi PZW. Bardzo budujące są komentarze na fejsie. Widać, że normalnych jest coraz więcej.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline bart23

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 19
« Odpowiedź #149 dnia: 25.10.2017, 18:54 »
Kolego, nie raczej a na pewno ten piękny szczupak trafi na kilka wigilijnych stołów, w myśl przykazania nie zabijaj.

Prosimy stosować wielkie litery i interpunkcję.