Autor Wątek: Feeder do metody i koszyczka  (Przeczytany 3117 razy)

Offline gilala

• Ekspert
  • Reputacja: 36
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Feeder do metody i koszyczka
« Odpowiedź #15 dnia: 02.04.2017, 20:49 »
Polecam również Mikado Black Draft, ja mam 3m i ma piękne ugięcie.
Nadaje się do delikatnego łowienia sii ma trochę mocy (ma na rozkładzie karpia 4 i 3,7 kg).
Coś mocniejszego to Korum Feeder Rod 10ft. Większy zapas mocy choć na nim nie miałem nic większego niż 2 kg. Nie znamy budżetu ale po wędkach z linków widzę, że kręcimy się koło 200 zł. W podobnej cenie jest również Trabucco Precision XT Pro Picker 2,7 i ten również polecam. Nie posiadam ale kolega ma i dał radę karpiowi koło 11-12 kg.

Michał dobrze prawisz o tym pickerze, super wędka, szczególnie na leszcze i płotki. Widzę, że kolega raczej woli mocne kije, o sporym cw, więc przed zakupem radze przynajmniej chwycić do ręki tą wędkę.
Robert

Offline Tomek84

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 3
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 02.04.2017, 21:02 »
Black Draftem rzucam koszykiem 30g + zanęta. Nie ma najmniejszego problemu z tym ciężarem.
Wędka pracuje do 3/4 swojej długości, może więcej ale to pod większą rybą.
Nie wiem czy gdzieś można ją obejrzeć, może w CW na Piatkowskiej.
Koruma możesz obejrzeć na jakimś poznańskim łowisku jak się ze mną umówisz (Black Draft również) :)

Dzięki za propozycję, jak będzie czas to na pewno skorzystam, chyba faktycznie warto byłoby kilka razy machnąć przed zakupem, pozdrawiam i dziękuję wszystkim za porady.

Offline Tomek84

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 3
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #17 dnia: 15.04.2017, 14:03 »
W tygodniu podjechałem do wędkarskiego i pomachałem paroma wędeczkami, najbardziej przypadł mi do gustu Mistrall Tournament Picker 2,7 m do 30 g, którego nabyłem. Dzisiaj byłem na wodą, podajnikiem Drennana do metody 25 g rzucało się dobrze. Niestety nie miałem nawet brania, także rybki nie holowałem, pierwsze wrażenia pozytywne. Chcę trochę pobawić się właśnie metodą w tym sezonie, tak że mam nadzieję, że będę z niego zadowolony.

Offline gilala

• Ekspert
  • Reputacja: 36
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #18 dnia: 16.04.2017, 10:02 »
I właśnie o to chodzi Tomek, żebyś Ty był zadowolony. Połamania kija i samych okazow
Robert