Autor Wątek: Mieszanki na bazie mączki rybnej oraz klasyczne zawodnicze i ich łączenie?  (Przeczytany 7426 razy)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Ja z powodzeniem mieszam BT Halibut Marine + Lorpio + glina + dodatki, na rzece daje radę. Zamysł jest prosty, BT ma dawać tłustą smugę, spożywka ma uwalniać małe cząstki na zachętę, robactwo, ziarno i pellety mają zatrzymać leszcza w łowisku. Jak w nocy wjeżdża horda łopat, do boju idzie PVA z grubym towarem aby je zatrzymać. To wersja jesienna, wtedy nie da się przekarmić.

Konkretnie i na temat  :thumbup:
Lucjan

Offline ChampionFeeder

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
Ja podepnę się pod temat. Dzisiaj zrobiłem sobie kilka paczek mixu do methody, wyszedł mi taki zielonkawy kolor. Można wiedzieć czym panowie barwicie swoje mixy ? Mielonym pelletem, barwnikami czy czymś innym ? :D

Ja swoje mixy w szczególności te na jesienne, zimowe i wczesno wiosenne wyprawy barwię barwnikami do glin..
Głównie są to barwniki Mondiala http://fishtech.pl/157-barwniki-mondial-f... Za tą cenę są wydajne i dają fajną smuge...

Nie wiem czy jestem wyjątkiem lecz ja łowię zanętami zanętami na bazie mączki rybnej + wyczynowymi używająć do ich podania klasycznych koszyków typu open ended.. Method łowię lecz bardzo rzadko. Robiąc swoją mieszankę chcę aby w większym stopniu niz w metodzie pracowała

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2243
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
Ktoś niedawno mądrą rzecz tutaj napisał:
Barwniki fajnie barwią zanętę w wiadrze. Gdy zabarwiona np. na czarno zanęta leży kilka minut na dnie, barwnik się wypłukuje i zostaje nam biała plama...
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline ChampionFeeder

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
Oczywiście jest to prawda ale mówisz o barwnikach np. górka itp.. Mondial tak nie ma  :) potwierdzone info

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2243
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
Chyba że...  :) :thumbup:
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!