Autor Wątek: Mieszanki na bazie mączki rybnej oraz klasyczne zawodnicze i ich łączenie?  (Przeczytany 7425 razy)

Offline ChampionFeeder

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
Witam!!!
Czy próbowaliście takich kombinacji ?? Zanęty na bazie mączki rybnej z klasycznymi?
Przykładowo coś typu Sonubaits F1 dark z superBlack Bremes Sensas, może to mieć sens ??

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Myślę że tak. Jednak ja zawsze jadę na dodatkach, zanęta to tylko część 'towaru' który idzie do wody. Sonubaits zrobil F1 pod hybrydę karasia i karpia, tutaj więc dodatek zanęty o jakiej piszesz rozszerzył by swoje działanie na więcej gatunków, zwłaszcza leszcza, płoć, jazia.  Byłaby to szlachetna mieszanka, aczkolwiek ciekawi mnie jak zadziała tu kolor. Bo ten ciemny ma swój czas... :)
Lucjan

Offline ChampionFeeder

• Nowy użytkownik
  • *
Dzięki
Będę musiał sprawdzić. Od czwartku trening (przetrenuję mieszankę). W niedzielę zawody na pobliskim jeziorze.
Zdam całą relację... co, jak, z czym...

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
Ja Sonubaitsa mieszam z zanętami Gutkiewicza z serii Weekend 5kg za 15 zł :), lub też z innymi typu Traper, Lorpio.
Krzysztof

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
Krzysiek, ale ty używasz wypełniacza, tutaj zaś jest łączenie :) Taka zanęta zawsze chodziła mi p głowie, bo można ja dopalić pieczywkiem fluo, dodatkami, pelletami karpiowymi lub krylowymi. W takim układzie może lepiej działać na mniejsze ryby (na większe też). Jakby nie było mączkę rybną lubią wszystkie praktycznie ryby...
Lucjan

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
Ja Sonubaitsa mieszam z zanętami Gutkiewicza z serii Weekend 5kg za 15 zł :), lub też z innymi typu traper,lorpio
Z całym szacunkiem Krzyś. Nie spotkałem jeszcze zanęty Lorpio, co by za 5kg. trzeba było zapłacić 15 zyla. Co tam jest? Mielony chleb?
Arek

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
Ja Sonubaitsa mieszam z zanętami Gutkiewicza z serii Weekend 5kg za 15 zł :), lub też z innymi typu traper,lorpio
Z całym szacunkiem Krzyś. Nie spotkałem jeszcze zanęty Lorpio, co by za 5kg. trzeba było zapłacić 15 zyla. Co tam jest? Mielony chleb?

Nie, to Gut-mix :D
Lucjan

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
Tak Lucjanie, wiem. Ale Krzysiek dodał po kropce. ;) przecinku.
Arek

Offline dodoreg

• Użytkownik
  • **
Ja podepnę się pod temat. Dzisiaj zrobiłem sobie kilka paczek mixu do methody, wyszedł mi taki zielonkawy kolor. Można wiedzieć czym panowie barwicie swoje mixy ? Mielonym pelletem, barwnikami czy czymś innym ? :D

Offline Kafarszczak

• Ekspert

Trapera też 5kg nie widziałem nigdy :P , to idzie się domyśleć że chodziło mi o Gut-mix w którym może nie ma chleba, ale jest dużo wafli i innych przysmaków cukierniczych :)
Krzysztof

Offline dodoreg

• Użytkownik
  • **
Jest Traper 5 kg zanęta pod tytułem karpiowate wody stojące. Straszne siano, szkoda kasy na to.

Offline Kafarszczak

• Ekspert
Jest Traper 5 kg zanęta pod tytułem karpiowate wody stojące. Straszne siano, szkoda kasy na to.

Ten Gut-mix też szału nie robi, ale np na rzece, truskawka specjalna z klejem robi robotę.
Krzysztof

Offline dodoreg

• Użytkownik
  • **
Miałem kiedyś Gut mix weekend 5 kg truskawkową. Po wzbogaceniu kuku, białymi, konopią wchodziły karpiki.

Offline Kafarszczak

• Ekspert
Wracając do tematu to nie wiem czy Czesi na swoich filmach nie dodają do produktów Sonubaits zanęt Sensasa, chodzi mi o Martina Mataka z MRK.CZ
Krzysztof

Offline Jędrekk

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 3
  • C&R
Ja z powodzeniem mieszam BT Halibut Marine + Lorpio + glina + dodatki, na rzece daje radę. Zamysł jest prosty, BT ma dawać tłustą smugę, spożywka ma uwalniać małe cząstki na zachętę, robactwo, ziarno i pellety mają zatrzymać leszcza w łowisku. Jak w nocy wjeżdża horda łopat, do boju idzie PVA z grubym towarem aby je zatrzymać. To wersja jesienna, wtedy nie da się przekarmić.