Autor Wątek: Zestaw feederowy: Trabucco Selektor XS Master Feeder + Okuma BF Baitfeeder  (Przeczytany 4187 razy)

Offline kismet75

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 21
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Akurat mam Trabucco Selektor XS Master Feeder 3,6/90gr również polecam ten kijek  jest dostępny w bardzo przyzwoitych pieniążkach jak na taki sprzęt  .Fajnie i celnie się nim rzuca na dalsze odległości .
Pozdrawiam
Mariusz

Offline ptaku_1

• Ekspert
  • Reputacja: 145
  • Ulubione metody: feeder
Ja z Mikado BS tez krzywo rzucam :) uczę sie tego kija, ale wrażenia podczas holu daje fantastyczne, nie żałuje ani grosika wydanego na ten kij.
Co do kołowrotka to ostatnio przetestowałem Okuma Ceymar Baitfeeder, bardzo ładnie sobie radził z odjazdami, zero zastrzeżen do pracy hamulca, tez jestem zadowolony z zakupu.
Pzdr. Paweł

"PZW jest jak ZUS, płacisz i nic z tego nie masz, jeśli potrzeba to i tak się leczysz na komercji"

Lubię zegarki https://www.youtube.com/playlist?list=PL6Tg8Td6x60FxfdbXAUGGYUyv0nzDZtAP

Offline maksz100

• Ekspert
  • Reputacja: 36
Na mikado BS każda ryba jest jak potwór 8)

Ale jak trafi się większy, to też daje rade :D

Ale ten lakier na szczytówkach...  Może mam wadliwe, zero lakieru mam "czarną" szczytówke :D

Offline ptaku_1

• Ekspert
No ja miałem 6,5kg Jesiotra, super odczucia na BS, jak sobie przypomnę to od razu banana mam na ustach.
Pzdr. Paweł

"PZW jest jak ZUS, płacisz i nic z tego nie masz, jeśli potrzeba to i tak się leczysz na komercji"

Lubię zegarki https://www.youtube.com/playlist?list=PL6Tg8Td6x60FxfdbXAUGGYUyv0nzDZtAP

Offline Laur77

• Ekspert
  • Reputacja: 60
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Laur77 pewnie masz racje jednak mam kij 3,60 z którego jestem zadowolony a chce teraz coś krótszego 3,00 lub 3,30

3.3m to taka optymalna długość...

Odpowiednia na większe odległości. Tym selektorem spokojnie można  posłać podjnik "L" 30g prestona na 50m, jeżeli zajdzie taka potrzeba...

Nie ufam google maps, ale tam "odległościomierz"  twierdzi, że rzucam celnie selektorem na 70m :P

Mam taką "płytka" trudno dostępna zatoczkę, gdzie jak zniesie ci zestaw ląduje w trzcinach i musisz zapieprzać 10 min, żeby go odczepić...

I jedyny kij, którym pewnie tam rzucam to selektor...

Mikado "Black Stone" 3m - 55g  Nie potrafię rzucić celnie nawet do polowy!

Tylko ja za selektora zapłaciłem...

264.99 PLN

Dlaczego kupiłem tylko jednego! Dlaczego!

U mnie google maps pokazuje 88 metrów :) podajnikiem Drennan Large 25g :P 8)
Wawrzyn

Offline maksz100

• Ekspert
  • Reputacja: 36
No ja miałem 6,5kg Jesiotra, super odczucia na BS, jak sobie przypomnę to od razu banana mam na ustach.

Dalej posiadasz BSa?

Ciekawi mnie, czy tylko moj traci lakier na szczytówce? :P

Offline ptaku_1

• Ekspert
Tak ale moj to zakup z tej zimy, więc nic mi jeszcze nie złazi.
Pzdr. Paweł

Offline Kolejarz

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
Nie będę zakładał nowego wątku mam pytanie czy do tej wędki TRABUCCO SELEKTOR XS MASTER FEEDER 330 - 75G NOWOŚĆ nada się kołowrotek OKUMA TRAVERTINE BAITFEEDER 45 proszę o opinie

Offline ptaku_1

• Ekspert
Ja bym brał 40
Pzdr. Paweł

Offline Zbigniew

• Ekspert
  • Reputacja: 131
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Nada się ale moim zdaniem do tej wędki będzie zbyt duży/ciężki. Wersja 40 będzie w sam raz.

Offline Kolejarz

• Nowy użytkownik
  • *
Ok dzięki będzie jak piszecie 40 :beer:

Offline Kolejarz

• Nowy użytkownik
  • *
Ha ha tylko w tym sklepie internetowym co chcę kupić w rozmiarze 40 jest Tactik, Travertina tylko w 45 i co brać Tactik???

Offline ptaku_1

• Ekspert
Ja bym brał albo popatrz też na Longbowa.
Pzdr. Paweł

Offline Zbigniew

• Ekspert
  • Reputacja: 131
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Ewentualnie Okuma Longbow. To najnowszy model z tego trio. Możesz najpierw przeczytać moją recenzję tego kołowrotka, bo mi ten zakup średnio się podobał. Po prostu może mi trafiły się gorsze modele... życie. Nie mówię, że jest zły ale najbardziej zirytowało mnie nawijanie żyłki.