Spójrz może w ofertę Drennan-a. Tam coś powinieneś znaleźć.
Od około trzech sezonów do metody wincklepicker stosuję niemal wyłącznie te haki:http://andraex.home.pl/pl/p/Haczyki-LS-1830B-braz-nr.8-opak.-25-sztuk/413Łowię zazwyczaj na jedno ziarno kukurydzy i jestem w miarę zadowolony. Zależnie od wielkości ziaren stosuję nr. 10, a najczęściej nr.8.Haki mają niezłe właściwości samozacinające, są bardzo ostre i przyzwoicie trzymają rybę w czasie holu. Stosunkowo cienkie, ale ósemki nie rozginają się przy stosowaniu przyponu 0,12. Takie jakby bardzo finezyjne kuciaczki.Przy drgającej szczytówce są znakomite do płoci, leszczy, krąpi, nawet jazi...Szukam podobnych haków jednak takich które jeszcze lepiej trzymałyby rybę w czasie holu. Od czasu do czasu (chyba zbyt często) większa ryba przy dłuższym holu, niestety schodzi mi z haka. Myślę że "problemem" G 1830B jest stosunkowo krótki i cieniutki grot haka. Nie jest to raczej hak do dłuższego, trudnego kilkuminutowego holu.Może macie jakieś inne ciekawe propozycje?
Cytat: júlio w 16.02.2015, 17:07Spójrz może w ofertę drennan-a. Tam coś powinieneś znaleźć.Drennan jest świetny, nawet kupiłem zdaje się haki "feeder", ale jak dla mnie są nieco masywne. Gdyby były z nieco cieńszego drutu uznałbym je za idealne.Dla mnie Drennan carbon feeder jest hakiem do przyponu min. 0,14 i faktycznie do feedera, natomiast brakuje mu troszkę finezji do lekkiego quivera...
Spójrz może w ofertę drennan-a. Tam coś powinieneś znaleźć.
Jak potrzebujesz cieńszych to może być np.Preston pr36, Guru Lwg są cieńsze od Mwg,Drennana też któreś są cieńsze no i nowe przypony z Browninga są na dość cienkich haczykach od Mustada. Ownera nie polecam,bo miałem z nimi tylko problem (5 spadów na 6 ryb)jako haki zawodnicze na bata czy tyczkę są ok. Ale wiadomo cieńsze haki lepsze i łatwiejsze zacięcie i większe ryzyko straty dużej ryby.