Autor Wątek: Francuzi mający gdzies regulamin - relacja  (Przeczytany 17633 razy)

Offline jurek

• Ekspert
  • Reputacja: 202
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Francuzi mający gdzies regulamin - relacja
« Odpowiedź #30 dnia: 21.04.2017, 09:58 »
@Major0013 - cytat " ...Nie wiadomo, czy ten chłopak jest faktycznie chory czy nie - nie przypisujmy mu więc niepełnosprawności, jeśli nie wiemy czy faktycznie jest taką osobą. ... "

Chociaż nie wiadomo, to Muszkieterowie tak go dosłownie określają, a więc z kogo się wyśmiewają, ze zdrowego ? Przecież tu chodzi o to aby na przyszłość wyciągnęli wnioski, jeszcze całe życie przed nimi, nikt ich nie kamieniuje.

Offline Jarekb11

• Ekspert
  • Reputacja: 112
« Odpowiedź #31 dnia: 21.04.2017, 09:59 »
Może nie zdobędę popularności ale podejrzewam, że każdy ma coś za uszami.
Oczywiście można chłopakom zwrócić uwagę ale nie można kamieniować od razu.
Glupawka czasem włacza się każdemu.
Ilu z Was widząc leżacego podchodzi sprawdzić czy nie zasłabł? Z góry większość oceni, że pijak.
Niepełnosprawność wiadomo inny temat. Ale możliwe że tu chodzi tylko o fizjonomię a nie niepelnosprawność.
Postąpili niewłaściwie. Ale tu sami święci są nagle. I kamienie poleciały.
Więcej luzu mniej poprawnosci politycznej.
A przy okazji najświętszego oburzenia to zastanówcie się choćby nad tym jak sami świeci jestescie. Ile razy zdarzylo Wam się ukraść piosenkę czy też okraść twórców filmu. Te postępowania już są wlasciwe bo bardziej tolerowane w społeczeństwie?
Szydzenie z niepelnosprawności i kradzież. Czy są równe czy któreś może jest gorsze.

Podziwiam ludzi którzy na codzień borykają się z niepełnosprawnoscią własną lub dzieci. Mogę sie tylko domyślać jakie to jest trudne i jak bolesne są czasem pewne sytuacje.
I Wasze oburzenie jestem w stanie zrozumieć.

A wracajac do tematu. Filmik spoko. Niepotrzebnie wrzuciliscie do filmu ten kontrowersyjny fragment. To nie powinno mieć miejsca.
Nie powinniście promować spożywania alkoholu. I sami też mniej go używać gdy kręcicie.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Dokładnie .Tu na tym forum (zresztą na innych forach też) są sami święci a w realu niejeden z was się nap###dala z osób niepełnosprawnych.
Nie róbcie z siebie świętszych niż sam papież!!!!

Offline jurek

• Ekspert
« Odpowiedź #32 dnia: 21.04.2017, 10:02 »
Może nie zdobędę popularności ale podejrzewam, że każdy ma coś za uszami.
Oczywiście można chłopakom zwrócić uwagę ale nie można kamieniować od razu.
Glupawka czasem włacza się każdemu.
Ilu z Was widząc leżacego podchodzi sprawdzić czy nie zasłabł? Z góry większość oceni, że pijak.
Niepełnosprawność wiadomo inny temat. Ale możliwe że tu chodzi tylko o fizjonomię a nie niepelnosprawność.
Postąpili niewłaściwie. Ale tu sami święci są nagle. I kamienie poleciały.
Więcej luzu mniej poprawnosci politycznej.
A przy okazji najświętszego oburzenia to zastanówcie się choćby nad tym jak sami świeci jestescie. Ile razy zdarzylo Wam się ukraść piosenkę czy też okraść twórców filmu. Te postępowania już są wlasciwe bo bardziej tolerowane w społeczeństwie?
Szydzenie z niepelnosprawności i kradzież. Czy są równe czy któreś może jest gorsze.

Podziwiam ludzi którzy na codzień borykają się z niepełnosprawnoscią własną lub dzieci. Mogę sie tylko domyślać jakie to jest trudne i jak bolesne są czasem pewne sytuacje.
I Wasze oburzenie jestem w stanie zrozumieć.

A wracajac do tematu. Filmik spoko. Niepotrzebnie wrzuciliscie do filmu ten kontrowersyjny fragment. To nie powinno mieć miejsca.
Nie powinniście promować spożywania alkoholu. I sami też mniej go używać gdy kręcicie.

Dziwne kolego, że większe oburzenie wywołuje w Tobie postawa Wacława jak tych młodych ludzi :o :(

Offline DarekM

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #33 dnia: 21.04.2017, 10:08 »
Widać jest wielu takich, co by się zachowali podobnie w takiej sytuacji. Jaka poprawność polityczna, o czym Wy piszecie? Nikt nikogo nie kamieniuje, nikt nie jest święty, ale takie zachowanie należy potępiać.
Pozdrawiam Darek

Offline MarioG

• Ekspert
  • Reputacja: 312
« Odpowiedź #34 dnia: 21.04.2017, 10:12 »
Oczywiście, że należy potępiać.
Ale myślę że krótkie stwierdzenie że dali ciała wystarczy.
A tu mam wrażenie, że zaczeła się nagonka jakaś i niemal lincz.
Poważnie. Tak to odbieram.
Podtrzyjmujac zdanie, że to jest złe.
Ale nie można przekreślać chłopaków.

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #35 dnia: 21.04.2017, 10:15 »
Dajcie spokój.... Seba tak trzymaj !!!
Chłopaki mają luz - żyją jak chcę , łowią jak chcą , kręcą jak chcą ... jak komuś nie pasi - nie oglądać..
A że przy tym coś wypiją - jajca porobią ... młodzi są .... i tyle
Seba jak wyprawa Polaków na obczyźnie ( angielsko-francuskiej) na wodach francuskich - rybki bierom.... ???
Maciek

Online mav3rick

• Ekspert
  • Reputacja: 118
« Odpowiedź #36 dnia: 21.04.2017, 10:19 »
Chłopaki mają luz - żyją jak chcę , łowią jak chcą , kręcą jak chcą ... jak komuś nie pasi - nie oglądać..
Seba jak wyprawa Polaków na obczyźnie ( angielsko-francuskiej) na wodach francuskich - rybki bierom.... ???
Luz i zabawa ok, ale szacunek do drugiej osoby przede wszystkim. Bez względu na to czy ta osoba jest chora czy poprostu ma taki, a nie inny wygląd. Róbcie to co robicie dalej, ale nie mieszajcie w to osób postronnych bo to z lekka płytkie bardzo. Ale uczymy się na błędach, chłopaki napewno z tego wyciągną wnioski i nadal będzie fajnie i wesoło i do tego treściwie.

Offline jurek

• Ekspert
« Odpowiedź #37 dnia: 21.04.2017, 10:21 »
@MarioG - Zauważ, proszę :beg:  Mario, że cała eskalacja nie nastąpiła z powodu zachowania tych chłopaków ale z kontrowersyjnych wypowiedzi innych.
Ja przynajmniej nikogo nie zamierzałem kamieniować, przecież nie raz i nie dwa dawałem wyrazy sympatii dla Muszkieterów. Ale takie zachowanie należy potępiać, podkreślam zachowanie, nie ludzi. Na marginesie, jeszcze :
Upubliczniając swoje dzieło ma się wpływ na innych. Chce się coś przekazać, czegoś kogoś nauczyć. Ja, np. uczę się od Sebka wędkarskiego fachu. I dlatego nie można udawać, że to co się przy okazji mówi nie ma znaczenia.  Zdrowia życzę :)

Offline jurek

• Ekspert
« Odpowiedź #38 dnia: 21.04.2017, 10:24 »

Wolałbym usłyszeć Sebka zdanie na ten temat, no bo się załamię :facepalm:

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #39 dnia: 21.04.2017, 10:29 »

Wolałbym usłyszeć Sebka zdanie na ten temat, no bo się załamię :facepalm:

Jurku ... ale przepraszam o co chodzi ????
Maciek

Offline jurek

• Ekspert
« Odpowiedź #40 dnia: 21.04.2017, 10:34 »
No o to co o tym wszystkim, po wszystkim,  sądzi Sebek. Jeżeli się nie zmityguje no to ja się załamię :(

Offline dalglish7

• Ekspert
  • Reputacja: 87
« Odpowiedź #41 dnia: 21.04.2017, 10:35 »
Z kończcie już z tym hejtem.Poczekajcie na wypowiedź samych zainteresowanych.
Zbyszek

Offline kshell66

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #42 dnia: 21.04.2017, 10:57 »
Z kończcie już z tym hejtem.Poczekajcie na wypowiedź samych zainteresowanych.

Hejt to był chyba na tym chłopaku...

Ja, niestety lub może "stety", nie byłem w stanie obejrzeć tego filmu do samego końca. Takich rzeczy się nie robi!
Jeśli już poniósł Was melanż (na innych filmach pokazujecie, że nie stronicie od alkoholu na rybach więc jestem w stanie sobie wyobrazić, że i tu mógł on być), to podczas montażu filmu takie sceny nie powinny się w nim znaleźć.
Mam nadzieję, że mnie rozumiecie - tak jak Wy mówicie, że jesteście szczerzy w swoich filmach i pokazujecie swoje wyprawy takie jakie są, ja szczerze mówię co myślę tu na forum.
Ode mnie macie łapkę w dół pod filmem i anulowaną subskrypcję.

Offline DarekM

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #43 dnia: 21.04.2017, 10:58 »
Przepraszam za mój pierwszy wpis, rzeczywiście może za ostro pojechałem, natomiast boli to, młodzi ludzie, na bluzie PW a tu taki brak szacunku dla drugiego człowieka :(
Coś nie zagrało.
Pozdrawiam Darek

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 21.04.2017, 11:24 »
Po bodajże czwartym filmie, przestałem oglądać produkcje Sebastiana - Jednak skusił mnie tytuł
Nadmieniając jednemu koledze,ze zaczyna mi to przypominać trochę produkcje Lucia
Zadając sobie pytanie kiedy to nastąpi?  kiedy te produkcje nabiorą takiego samego profesjonalizmu

Dziwie się tylko ze na tym forum, Lucia się potępia za brak szacunku dla ryb i alkohol na rybach w jego produkcjach. Nie zauważając kolosalnej różnicy  miedzy jego filmami a filmem Sebastiana  - jaką jest brak szacunku dla ryb a  pogardą dla niepełnosprawnej osoby
Pomijając juz alkohol

To się nazywa obiektywizm. :thumbdown:

edit: zeby nie było - Lucio :thumbdown: :thumbdown: