Autor Wątek: Odra Wrocław - Jaz Opatowicki  (Przeczytany 4363 razy)

Offline michalryby

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 30
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odra Wrocław - Jaz Opatowicki
« dnia: 04.05.2017, 20:56 »
Witam, mam Pytanko odnośnie tego jak łowicie na Odrze zaraz za Jazem opatowickim?
Jakich metod połowu używacie?
Na jakie ryby się nastawiać w tym miejscu?
Kiedyś byłem tam dwa razy ze spiningiem, niestety żadnej rybki nie udało się złowić, widziałem sporo fajnych miejsc do łowienia stacjonarnego i proszę o jakieś porady, aby kolejna moja wyprawa w te miejsce przyniosła efekty w postaci złowionych ryb ;)
Z góry dzięki za odpowiedzi ;)

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
  • Reputacja: 66
    • Paweł Zuziak Fishing
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Odra Wrocław - Jaz Opatowicki
« Odpowiedź #1 dnia: 04.05.2017, 21:40 »
 Latem za drugą główką siedziałem kilka razy na brzany. Dwie zasiadki miałem udane brzanowo ( po kilka sztuk barbusa padło), koledzy łowili tam także karpie, ale wcześniej nęcili i przygotowywali łowisko. Jest sporo leszcza, krapia i naprawdę piekne brzany. łowiłem tam głównie nocą.

Offline michalryby

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 30
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 04.05.2017, 22:02 »
A jesli można wiedzieć jakich zestawów używasz? Jakie gramatury koszyków lub ołowiu sie tam sprawdzają? Bo z tego co pamiętam to woda mocno ciągnie

Offline Major0013

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 14
« Odpowiedź #3 dnia: 04.05.2017, 22:18 »
Latem za drugą główką siedziałem kilka razy na brzany. Dwie zasiadki miałem udane brzanowo ( po kilka sztuk barbusa padło), koledzy łowili tam także karpie, ale wcześniej nęcili i przygotowywali łowisko. Jest sporo leszcza, krapia i naprawdę piekne brzany. łowiłem tam głównie nocą.

A gdzie (przynajmniej tak mniej więcej) ustawiałeś się na brzany, w jakim miejscu? Za Jazem, ale w stronę Trestna?
Mój cel na ten rok to złapanie chociażby jednej (pierwszej!) brzany, pomoc w znalezieniu miejsca na Odrze w celu zrealizowania planu mile widziana ;)
MM

Offline fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 901
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
« Odpowiedź #4 dnia: 04.05.2017, 22:24 »

A gdzie (przynajmniej tak mniej więcej) ustawiałeś się na brzany, w jakim miejscu? Za Jazem, ale w stronę Trestna?
Mój cel na ten rok to złapanie chociażby jednej (pierwszej!) brzany, pomoc w znalezieniu miejsca na Odrze w celu zrealizowania planu mile widziana ;)

Mam podobny cel, więc przychylam się do próśb Kolegów  :beg: :thumbup: :beer:!
Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉

Offline fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 901
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
« Odpowiedź #5 dnia: 12.06.2017, 10:30 »
Czy był ktoś z Kolegów w ostatnim czasie, w okolicach jazu na zasiadce? Wybieram się na długi weekend gdzieś nad Odrę i chciałbym trafić na dobry stan wody. Powyżej jazu (Trestno) jest obecnie strefa stanów średnich, a jak byłem na rekonesansie w zimie zeszłego roku (strefa górna stanów średnich) to koszyk 100g spływał do brzegu po kilku sekundach  :facepalm:. Mogę oczywiście pojechać gdzieś poniżej Brzegu Dolnego, ale chętnie poznam nowe miejscówki we Wrocku i powyżej.
Moim celem jest białoryb, łowiony ze środka rzeki na koszyki itp.
Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉