Autor Wątek: Lodówka turystyczna 12v 230v  (Przeczytany 4077 razy)

Offline Mardead

• Ekspert
  • Reputacja: 299
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Lodówka turystyczna 12v 230v
« dnia: 10.05.2017, 20:19 »
Czy ktoś korzystał kiedykolwiek z podobnych lodówek turystycznych... Chodzi oto by zamrożone jedzenie dla dziecka przywieźć na zlot...
Marcin

Offline basp28

• Ekspert
  • Reputacja: 97
Odp: Lodówka turystyczna 12v 230v
« Odpowiedź #1 dnia: 10.05.2017, 20:36 »
Lodówka lodówce nierówna - mam jedną kupiłem w Norauto za jakieś 150 zł - krótko mówiąc kicha - nie trzyma, 8h z wkładami dodatkowymi (oryginalne wkłady) nie wytrzymała.
A w zeszłym roku znajomi mieli w Chorwacji taką z górnej półki za ok 1000 zł z wyświetlaczem regulowaną temperatura itd. itp. i ta była ekstra wytrzymała 20h podróży i nic się nie rozmroziło.

Offline Logarytm

• Ekspert
  • Reputacja: 184
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #2 dnia: 10.05.2017, 20:45 »
Chodzi oto by zamrożone jedzenie dla dziecka przywieźć na zlot...
W przypadku lodówki turystycznej jest to niemożliwe. Przerabiałem wiele różnych opcji, ponieważ mam dziecko na diecie i całą wałówkę zawsze muszę wozić z sobą. Teraz przewożę w lodówce turystycznej na wkłady świeże produkty (również te przygotowane w domu) i mrożę na miejscu. Zawsze muszę mieć do dyspozycji lodówkę z zamrażarką w miejscu, do którego się udaję. Kiedyś spotkałem się z ofertą sprzedaży turystycznej zamrażarki, ale cena była kosmiczna - prawie 3 tysiące. Odpuściłem.
Darek
Złów i wypuść, jeśli chcesz.
Lub po polsku:
catch and release, if you want.

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 10.05.2017, 21:30 »
Czy ktoś korzystał kiedykolwiek z podobnych lodówek turystycznych... Chodzi oto by zamrożone jedzenie dla dziecka przywieźć na zlot...

Polecałbym prócz wkładów które mrozimy nawrzucać jeszcze do tej lodówki kostek lodu w worku, lub luzem, może to by bardziej utrzymało mrożonki w swoim stanie....
Krzysztof

Offline Zdzicho

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 14
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #4 dnia: 11.05.2017, 07:18 »
Ja zwykłą lodówkę na wkłady rozebrałem i pomiędzy ścianki lodówki włożyłem 1 cm styropian. Pomiędzy ściankami lodówki było tylko powietrze. Jadąc na ryby zamrażam butelkę 1,5 l wody (pet) i wkładam do lodówki. Pojemniki dedykowane dawno wylądowały w koszu. Butelka z wodą dużo lepiej trzyma niską temperaturę w lodówce.