Walcząc ze swoim balaganem na stanowisku, jak i podczas pakowania się do podróży na łowisko, postanowiłem zakupić organizer firmy MAP.
Jako pierwszy zawitał u mnie MAP Dual Large Accessories Bag.

Torba ma 15cm wysokości, szeroka jest na 35, a głęboka na 25.

Przezroczyste wieko ułatwia wgląd w zawartość i szybki wybór potrzebnego akcesorium.

Ja trzymam w nim wszelakiego rodzaju przynęty, koszyki, ciężarki, nawet spławiki. Przyczyna prosta - moja pierwsza tego typu torba.
Zebrało się tego parę kilo (głównie za sprawą śrucin i koszyków), mimo tego mam wrażenie, że po zapakowaniu jej samymi koszykami miała by zapas mocy, aby to wszystko wytrzymać.

Jest to solidna torba jakich wiele, ale przy cenie poniżej 50zł dostajemy produkt naprawdę dobrej jakości zostawiając kolejne 50 dych w kieszeni.
Jednak głównym powodem napisania tego krótkiego przybliżenia produktów firmy MAP była jednak pomyłka.
Poprostu pomyliłem się przy zamówieniu.
Chciałem kupić drugą taką samą torbę, lecz zbieg wielu czynników sprawił, że pamiętne kliknięcie "dodaj do koszyka" nastąpiło kiedy prosta czynność skupienia wzroku na jednym punkcie przychodziła z trudem, nie do końca przezemnie niezawinionym. Ach te wolne imprezowe weekendy

W normalnych warunkach po odebraniu paczki gniew mój i zemsta przewyższała by wszystko co mogli by wymyślić olimpijscy bogowie, poza może wyrywaniem wątroby przez sępa bo tą czuję do tej pory. Jednak nie potrafię się na siebie długo gniewać, więc postanowiłem sprawdzić co los przyniósł.
A było to to:

Na pierwszy rzut oka jakoś mniejsze.

Choć pierwszy rzut oka wyglądał raczej tak

Paczki z Białegostoku przychodzą raczej szybko
Po głębszym zbadaniu sprawy wyszło mi jakieś 32x22x9cm
Konstrukcja solidna. Dobrej jakości zamki - w całej serii Dual takie same
Z porządnym, dużym uchwytem przy zamku. Na pewno przy tysięcznym zamykaniu nie zostanie w ręce.
Skoro przy uchwytach jesteśmy, na wieku każdej torby jest wszyta rączka do przenoszenia.

Grubymi nićmi szyta

Przezroczyste wieko jest wykonane z materiału, który sprawia solidne wrażenie.
W środku są trzy strefy. Dwie na koszyki, bądź przypony, następne kryje tajemnicę.
W dwie pierwsze idealnie mieszczą się piórniki guru na przypony do metody.

Zmieści się ich w każdej przegrodzie 3 sztuki z duzym luzem. Na upartego wejdzie 5 czy 6. Zostaje akurat tyle miejsca przy ściance, aby je wygodnie z torby wyciągnąć.
Trzecia przegroda kryje jednak niespodziankę.

Pod zapinaną na solidny rzep "pokrywką"
znajdują się 4 szpule na długie przypony i 2 pudełka na drobiazgi. Łączniki, krętliki czy stopery znajdą swoje miejsce.
Jeśli ktoś ma więcej takich szpul, po wyjęciu pudełek zmieści kolejne 4, lub spokojnie zmieści kolejne 2 pudełka na drobiazgi.
Szpule są z twardej pianki I posiadają po 2 szpilki każda. Co prawda niezbyt wygodnie się je wyciąga, ale swoje zadanie spełniają.

Cena oscyluje na poziomie 65zł.
Nie jest to koniec z moją walką z balaganem na stanowisku.
Obiecuję zatem, że przy następnych planowanych, czy też nie, zakupach postaram się przybliżyć choć trochę kolejne produkty MAP, które tą walkę ułatwiają.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka