Autor Wątek: Problem z wędką Dragon Magnum Ti Sea Jig 200  (Przeczytany 1627 razy)

Offline Max_NO

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 22
  • Ulubione metody: method feeder
Problem z wędką Dragon Magnum Ti Sea Jig 200
« dnia: 11.05.2017, 19:41 »
Witam Kolegów, przytrafiła mi się przykra sprawa, nowa wędka zakupiona w listopadzie nawet ani razu nie była nad wodą, przy próbie regulacji hamulca pstryknela przy odważniku 0,75kg, przy czym hamulec zadziałał. Pytanie moje jest takie, czy reklamacja zostanie uznana czy poprostu będzie to moją stratą czasu i nerwów za wędkę zapłaciłem ok 200 zł więc powinna być o wiele lepszej jakości. Z góry dziękuję za poradę. Pozdrawiam :)

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 984
  • Ulubione metody: spinning
Odp: Problem z wędką Dragon Magnum Ti Sea Jig 200
« Odpowiedź #1 dnia: 11.05.2017, 22:09 »
Nawet się nie zastanawiaj, składaj reklamację. Jeśli jesteś przekonany, że Twojej winy w tym nie ma, to dlaczego miałbyś być pokrzywdzony. Nie miej skrupułów.
Jacek

Offline Max_NO

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #2 dnia: 12.05.2017, 06:45 »
Dzięki za poradę, wysyłać do serwisu czy do sklepu gdzie kupiłem?

Offline JKarp

• Ekspert
  • Reputacja: 87
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #3 dnia: 12.05.2017, 09:55 »
Lepiej skorzystać z rękojmi czyli oddać do sklepu i zaznaczyć, że korzystasz z rękojmi. W przypadku rękojmi to sklep odpowiada za towar i jego ukryte wady a najważniejsze, że sklep ( czytaj właściciel ) ma 14 dni na załatwienie sprawy podczas gdy gwarancja może opiewać na 30 dni roboczych po czym ( zgodnie z kartą gwarancyjną ) jeśli sprawa nie zostanie załatwiona serwis przedłuża termin o na przykład następne 30 dni. W przypadku rękojmi jeśli wciągu 14 dni sprawa nie zostanie załatwiona sprzedawca zwraca kasę.
W necie są opisane sposoby jak to się załatwia.
JK

Offline Max_NO

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #4 dnia: 12.05.2017, 09:59 »
Lepiej skorzystać z rękojmi czyli oddać do sklepu i zaznaczyć, że korzystasz z rękojmi. W przypadku rękojmi to sklep odpowiada za towar i jego ukryte wady a najważniejsze, że sklep ( czytaj właściciel ) ma 14 dni na załatwienie sprawy podczas gdy gwarancja może opiewać na 30 dni roboczych po czym ( zgodnie z kartą gwarancyjną ) jeśli sprawa nie zostanie załatwiona serwis przedłuża termin o na przykład następne 30 dni. W przypadku rękojmi jeśli wciągu 14 dni sprawa nie zostanie załatwiona sprzedawca zwraca kasę.
W necie są opisane sposoby jak to się załatwia.
JK
Dzięki wielkie za pomoc :)