Rozpocznę od tego, że jestem wędkarzem karpiowym i kolega namówił mnie 2 lata temu na wyjazd na dorsze... -po czym zakochałem się w połowie dorszy. Byłem już 2x na Bałtyku lecz wypożyczałem sprzęt cały czas.Kompletnie nie znam się na sprzęcie morskim i nie wiem co jest ważne. Trochę poczytałem o tym i pooglądałem filmiki lecz chciałbym poprosić o jakieś doradzenie przez doświadczonych wędkarzy dobrego sprzętu od 600-800 zł (wędka plus kołowrotek). Pozdrawiam
Byłem już jakieś 20 razy na dorszu Mój zestaw to młynekhttp://allegro.pl/kolowrotek-okuma-salina-sa-55-fd-zylka-5lat-gwar-i6797551046.html?reco_id=bd48c6b6-367b-11e7-9c3a-02bca5897e08&ars_rule_id=201&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=reco&bi_c=ProductWędkahttp://www.okonek.com.pl/daiwa-wdka-megaforce-jigging-pilk-p-5707.html
Cytat: Chod-Rig w 11.05.2017, 20:53Rozpocznę od tego, że jestem wędkarzem karpiowym i kolega namówił mnie 2 lata temu na wyjazd na dorsze... -po czym zakochałem się w połowie dorszy. Byłem już 2x na Bałtyku lecz wypożyczałem sprzęt cały czas.Kompletnie nie znam się na sprzęcie morskim i nie wiem co jest ważne. Trochę poczytałem o tym i pooglądałem filmiki lecz chciałbym poprosić o jakieś doradzenie przez doświadczonych wędkarzy dobrego sprzętu od 600-800 zł (wędka plus kołowrotek). PozdrawiamGdzie będziesz łowił ? Władysławowo ( tam będzie głębiej) czy inne porty ?
Cytat: fish007 w 11.05.2017, 21:04Cytat: Chod-Rig w 11.05.2017, 20:53Rozpocznę od tego, że jestem wędkarzem karpiowym i kolega namówił mnie 2 lata temu na wyjazd na dorsze... -po czym zakochałem się w połowie dorszy. Byłem już 2x na Bałtyku lecz wypożyczałem sprzęt cały czas.Kompletnie nie znam się na sprzęcie morskim i nie wiem co jest ważne. Trochę poczytałem o tym i pooglądałem filmiki lecz chciałbym poprosić o jakieś doradzenie przez doświadczonych wędkarzy dobrego sprzętu od 600-800 zł (wędka plus kołowrotek). PozdrawiamGdzie będziesz łowił ? Władysławowo ( tam będzie głębiej) czy inne porty ?Byłem w Darłowie i we Władku na wrakach. Chciałbym mieć jeden ale porządny zestaw.
Ja głównie Władek , Łeba .W tym roku pierwszy raz Ustka .Wracając do sprzętu , wśród moich znajomych są głównie Okuma Salina i Penn .Jeśli chodzi o wędki to każdy z nas ma swoje upodobania Ja zaczynałem od Kongera - kija , dorsza wcale nie czułem na kiju , a Daiwa dla mnie to już inna bajeczka