Autor Wątek: Feeder do metody - do 1500 zł  (Przeczytany 4540 razy)

Offline majestic

• Ekspert
  • Reputacja: 44
  • góru porycia
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Feeder do metody - do 1500 zł
« dnia: 19.05.2017, 13:22 »
Tych tematów jest sporo ale zamówienie jest szczególne. Otóż poproszono mnie bym kupił wędkę na prezent z okazji 50 urodzin. Wszyscy zainteresowani się zrzucili i wyszła kwota 1500 zł. Dla mnie to inna liga i nie mam pojęcia co by było najlepszego za te pieniądze. Szczęściarz łowi na metodę, używa koszyków różnej wielkości min. large do 45 g. Długość kija jaki ma być to tak około 3,30. Łowi na wodach stojących zarówno na wielkich jeziorach jak i małych komercjach.
Mogę obiecać, że jak tylko zakupię to porobię zdjęcia i testy bo sam jestem mega ciekawy jak takie cudeńko trzyma się w ręce.

Offline arek_z_kg

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 5
  • Team Mega Baits
Odp: Feeder do metody - do 1500 zł
« Odpowiedź #1 dnia: 19.05.2017, 13:32 »
Drennan Acolyte Plus Feeder 11 ft (3,30 m). Od roku łowię tą wędką i powiem, że sprawuje się bardzo dobrze. Dokupiłem szczytówki tak żeby mieć pełen zakres mocy. Przez to że tak dobrze mi się tą wędką łowi, na wiosnę dokupiłem drugą taką samą sztukę ;)

Edycja administratora: Brak odstępów między tekstem i emotikonami.
Arek R.

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 19.05.2017, 14:18 »
Browning Sphere 3.30, to i na kołowrotek coś zostanie, a jakość marzenie,
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 19.05.2017, 20:27 »
Browning Sphere 3.30 ,to i na kołowrotek coś zostanie a jakość marzenie

Też myślę, że w tej kwocie będzie super duper kijaszek i jeszcze fajny kręciołek.
Poszukaj feederów Hardy. To są drogie i przepiękne zabawki.
Można też coś produkcji rosyjskiej czy ukraińskiej, nie pamiętam, ale była tu mowa o ichnich feederach, tylko nie pamiętam nazwy. Cena była dość wysoka.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline MarcinD

• Ekspert
  • Reputacja: 279
    • Galeria
« Odpowiedź #4 dnia: 19.05.2017, 20:42 »
Tych tematów jest sporo ale zamówienie jest szczególne. Otóż poproszono mnie bym kupił wędkę na prezent z okazji 50 urodzin. Wszyscy zainteresowani się zrzucili i wyszła kwota 1500 zł. Dla mnie to inna liga i nie mam pojęcia co by było najlepszego za te pieniądze. Szczęściarz łowi na metodę, używa koszyków różnej wielkości min. large do 45 gram. Długość kija jaki ma być to tak około 3,30. Łowi na wodach stojących zarówno na wielkich jeziorach jak i małych komercjach.
Mogę obiecać, że jak tylko zakupię to porobię zdjęcia i testy bo sam jestem mega ciekaw jak takie cudeńko trzyma się w ręce.

A ja inaczej trochę. Dacie radę zrobić wywiad jakimi kijami łowił do tej pory? Może to da innym obraz w którą stronę szukać. Ja mam za małe doświadczenie żeby doradzać w kijach.

Propozycja Stasia jest super, a od siebie poleciłbym taką Daiwę jaką ma Michał Mikuła, świetnie się nią kręci:

https://sklepdrapieznik.pl/sklep/daiwa-oferta-szkocka/21639-daiwa-16-tdm-3012-dqda-double-hand.html

Przy takiej kwocie wliczając ewentualne rabaty zmieścilibyście się razem z Browningiem.

Offline Alleius

• Ekspert
  • Reputacja: 47
« Odpowiedź #5 dnia: 19.05.2017, 21:16 »
Tych tematów jest sporo ale zamówienie jest szczególne. Otóż poproszono mnie bym kupił wędkę na prezent z okazji 50 urodzin. Wszyscy zainteresowani się zrzucili i wyszła kwota 1500 zł. Dla mnie to inna liga i nie mam pojęcia co by było najlepszego za te pieniądze. Szczęściarz łowi na metodę, używa koszyków różnej wielkości min. large do 45 gram. Długość kija jaki ma być to tak około 3,30. Łowi na wodach stojących zarówno na wielkich jeziorach jak i małych komercjach.
Mogę obiecać, że jak tylko zakupię to porobię zdjęcia i testy bo sam jestem mega ciekaw jak takie cudeńko trzyma się w ręce.

A ja inaczej trochę. Dacie radę zrobić wywiad jakimi kijami łowił do tej pory? Może to da innym obraz w którą stronę szukać. Ja mam za małe doświadczenie żeby doradzać w kijach.

Propozycja Stasia jest super, a od siebie poleciłbym taką Daiwę jaką ma Michał Mikuła, świetnie się nią kręci:

https://sklepdrapieznik.pl/sklep/daiwa-oferta-szkocka/21639-daiwa-16-tdm-3012-dqda-double-hand.html

Przy takiej kwocie wliczając ewentualne rabaty zmieścilibyście się razem z Browningiem.

Słuszna uwaga. Kij kijowi nierówny, wędki różnych producentów miewają różną charakterystykę przy zbliżonych, a czasem nawet identycznych parametrach. Co do mnie, zakochałem się w serii Acolyte Drennana, mogę szczerze polecić, o ile ktoś lubi wędki a takiej akcji.

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #6 dnia: 19.05.2017, 21:25 »
Po dzwoń po pracowniach, zrobią Tobie piękny kijek (indywidual) jaki sobie wybierzesz, jedyny taki na 50 lat. Drennana czy Browninga może mieć każdy :)
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Ryba1987

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 19.05.2017, 22:20 »
Po dzwoń po pracowniach, zrobią Tobie piękny kijek ( indywidual ) jaki sobie wybierzesz, jedyny taki na 50 lat. Drennana czy Browninga może mieć każdy :)
Kiedyś próbowałem - nie chcą się podejmować bo po prostu nie mają skąd brać takich blanków. Pracownie = spinningi.

Offline Ścigacz

• Ekspert
  • Reputacja: 139
  • No fish no fun :)
« Odpowiedź #8 dnia: 19.05.2017, 22:31 »
Może ofertę Zemexu zerknij. Mają bardzo ciekawe propozycje :)
Aktualnie Gozdawa ma je w swojej ofercie.

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
« Odpowiedź #9 dnia: 19.05.2017, 23:17 »
Mimo iż Browning Sphere 3.30 do 70 g to świetny kij i karpie 15 kg już u mnie przeżył parę razy, to podajniki 45 g pełne nie wzbudziły by mojego zaufania. 3.6 do 80, czy do 100 g na pewno. Ja mam stracha przy tak dużych obciążeniach.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Marcin

Offline Radek

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 24
  • Dzielimy się wiedzą
« Odpowiedź #10 dnia: 20.05.2017, 11:50 »
Daiwa Match Winner feeder.
Dzielimy się wiedzą

Offline Radek

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 24
  • Dzielimy się wiedzą
« Odpowiedź #11 dnia: 20.05.2017, 11:53 »
Daiwa Spectron Leger.
Dzielimy się wiedzą

Offline Michał Mikuła

• Ekspert
  • Reputacja: 118
    • Galeria
« Odpowiedź #12 dnia: 20.05.2017, 14:43 »

Sprostuję lekko bo mam wersję z pojedynczą rączką. Reszta w 100 % się zgadza - świetny kręcioł.
Michał

Karp: 11 kg; 10 kg
Leszcz: 55 cm - 2,7 kg
Jesiotr - 105 cm
Karaś srebrzysty: 32 cm
Lin: 43 cm

Offline Hubert

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #13 dnia: 20.05.2017, 14:59 »
Majestic, mówisz, że małe komercje i duże jeziora więc tu mam pytanie - czy można spotkać feedery z dopałkami tak jak w matchówkach? A o ile są takie to wybrać coś z górnej półki. Nigdy się nad tym nie zastanawiałem w sumie aż do teraz.
Jeśli tak, zawęży to pole producentów tudzież modeli. Do tego komplet szczytówek o różnej mocy i chłopina będzie przygotowany "po pańsku" na różnorakie zbiorniki.
Nie wiem czy dobrze kombinuje...
Hubert

Offline majestic

• Ekspert
  • Reputacja: 44
  • góru porycia
« Odpowiedź #14 dnia: 20.05.2017, 17:13 »
Generalnie można dokupić różne.
Jednak po przeszperaniu neta nie ma takiej wędki uniwersalnej w tym segmencie.