Ja miałem zestaw 2x TXL supreme 75g + Carptek 4000 FD i ogólnie byłem zadowolony. Wędki były dość przyjemne lubię szybsze kije, miotały bez problemu powtarzalnie i celnie na odległości 50m +. Na takie ryby jak piszesz brał bym raczej wersje 90g minimalnie większy zapas mocy. Z minusów to zdarzają się niedoróbki: brak lakieru, nadlewki itp. Sam wymieniłem dwa razy aż trafiłem na ideał, wersja competition jest zdecydowanie szybsza. Co do kołowrotków żałuje że się ich pozbyłem razem z kijami, jak dla mnie były one znacznie przyjemniejsze od Match Winnerów 4012 które obecnie użytkuje. Jeśli chodzi o kołowrotki ciekawą alternatywą jest jeszcze Daiwa Ninja i Spro Cresta Match Feeder(5000). Co do wędek w twoim budżecie mieści się Flagman Mantaray Elite Feeder 3,6 m lub oczko niżej Sherman Pro.I za tą kasę moim zdaniem po targach deklasują te kije które wymieniłeś, cena jakość chyba obecnie nie do pobicia.
Jak lubię drennan to kolega chce progresywa a te s7 to kluski, i trabucco wcale gorsze nie jest, nawet od S-class które posiadam jakoś znacznie nie odbiega.