Autor Wątek: Picker do 300 zł - mała woda mojego koła, karpie do 2 kg i leszcze  (Przeczytany 4572 razy)

Offline Łukasz13

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 15
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Myślę, że w tytule zawarłem większość. Dodam jeszcze, że pływają spore sztuki karpia i może się coś takiego przytrafić. W kwestii sprzętu jestem niezbyt obeznany, ale chciałbym pickera, ponieważ łowie nie dalej niz 25m.

Ryba1987

• Gość
Podaj jeszcze czy koszyki zwykłe czy podajniki, jaka ich gramatura, jakie kije lubisz - czy miękkie czy sztywne pały, jaka długość optymalna bo pickery to są i 220cm i 240, 244, 270, 300, 330.. I czy ma to być składany czy teleskop ? Opisz jak najwięcej szczegółów tego jak i czym planujesz łowić

Offline bartekmat

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 5
Kolego ostatnio nabyłem pickera garbolino precision 2,70 m. Świetny kijek, smukły blank jest na forum recenzja kija. Ja osobiście polecam.

Offline Łukasz13

• Aktywny użytkownik
No to tak. Na pewno wędka składana, kij miękki, 270-300cm i chce go używać tylko do metody w okolicach 25g. Ciężko mi tutaj opisać totalnie szczegółowo, ponieważ nie do końca wiem z czym to się wszystko je. Dzięki wielkie, że mnie naprowadziłeś!

Offline Łukasz13

• Aktywny użytkownik
No to tak. Na pewno wędka składana, kij miękki, 270-300cm i chce go używać tylko do metody w okolicach 25g. Ciężko mi tutaj opisać totalnie szczegółowo, ponieważ nie do końca wiem z czym to się wszystko je. Dzięki wielkie, że mnie naprowadziłeś!
Właśnie myśle nad tym kijem, ale chciałbym znać opinie ludzi, którzy się na tym znają. Może ktoś będzie w stanie doradzić jakieś inne kijki.

Ryba1987

• Gość
Ja ogólnie w takich kijach nie ogarniam który jaki jest .. większość mam topowych serii ale cii
Zobacz sobie ogólnie tutaj - https://sklepdrapieznik.pl/sklep/11-feedery-i-pickery wybierz te które Cię zainteresują, podeślij linki i może ktoś kto użytkuje te kije będzie mógł conieco opisać jaką ma kij akcje itp :) Ewentualnie możesz do drapieżnika napisać, oni zawsze pomagają i ogarniają "kuwete" :)
Ale z tego co piszesz to ten pasuje.. https://sklepdrapieznik.pl/sklep/daiwa-oferta-szkocka/21713-daiwa-ninja-feeder-305m-30g.html

Offline Łukasz13

• Aktywny użytkownik
Własnie tych wędek jest tak dużo, że aż ciężko się odnaleźć, tym bardziej dla kogoś kto jest świeży w temacie :D.

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
Łukaszu, szczerze mogę Ci polecić kijek Trabucco Precision XT Pro Picker. Długość 270 cm, c.w. 35 g.
Jest to kij dwuskładowy. Bardzo ładnie pracuje, a cena nie jest wygórowana.
Bardzo lubię nim łowić :)
Pozdrawiam,
Maciek

Offline Wonski81

• Ekspert
  • Reputacja: 939
  • Ulubione metody: method feeder
Możesz rozważyć 3,05m dwuskład Daiwa Carp Feeder. Jest też 3,35m.
Za takie pieniążki to wręcz mistrzostwo. Urzekł mnie ten kijek na zlocie. Wyginaliśmy go ponad miarę, więc sądzę, że da sobie radę z bonusami, o które mogą Ci się trafić.
https://sklepdrapieznik.pl/sklep/daiwa-oferta-szkocka/17001-daiwa-carp-feeder-305m-mediumbomb.html

Druga opcja to Nevis Vanity, kijaszek który jest w ofercie Feeder Bait'a.
Uginałem nim na targach w Sosnowcu. Ładna akcja i spory zapas mocy, naprawdę spory. Jest wersja 2,75 i 3m.
http://feederbait.pl/Nevis-Vanity-Carp-Picker-2-75m-c-w-20-50g-p129
Czesiek

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
Daiwa Carp Feeder to również bardzo ciekawa propozycja :)
Pozdrawiam,
Maciek

Ryba1987

• Gość
Własnie tych wędek jest tak dużo, że aż ciężko się odnaleźć, tym bardziej dla kogoś kto jest świeży w temacie :D.
Wiem coś o tym.. 30+ feederków i nie ma czym połowić :P
Trabucco chłopaki tutaj bardzo polecają :) Sam mam dwa z niższej półki cenowej ale jeszcze nietestowane..
Jednakże na sucho - Trabucco p
Precision picker RPL Plus 270/35g - lżejszego kija w tej cenie i w tej długości nie znajdziesz - 120 gramów. Kij pod tym względem jest MEGA. Kupiłem jako ciekawostkę i jak na razie siadł na niego tylko jazik około 40 cm. Dość celnie nim się zarzuca, drugi kij który mam z Trabucco to jest Trabucco XT-SW Sensor 270/50. Kupiłem go raz ze względu na smukły blank, a dwa że ma dzieloną rękojeść jak jeden z niewielu na rynku i tak jak przewidywałem - jest mega celny kij ale też dość sztywny.

Offline kkza

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 139
Łukasz napisz skąd jesteś - może znajdzie się dobra dusza, która pozwoli czymś machnąć, pomoże zacząć zabawę z metodą.
Karol

Method feeder, odległościówka, podlodówka
Tęsknię za przepływanką.

Offline Bartek.B

• Ekspert
  • Reputacja: 451
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Ale wam zamieszanie z tym Carp Feederem zrobiłem :) Muszę do Daiwy napisać o jakąś prowizję ;D

Offline Łukasz13

• Aktywny użytkownik
Na 95% wybiore tę propozycje! Jakoś bardzo wymagający nie jestem (jeszcze :D), dlatego skoro moge zaoszczędzić to dlaczego nie.
Może przy okazji doradzicie jakiś kołowrotek. Myślę, że coś budżetowego, może  Drennan Red Range Feeder? Ktoś ma, używa(ł)?

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
Na 95% wybiore tę propozycje! Jakoś bardzo wymagający nie jestem (jeszcze :D), dlatego skoro moge zaoszczędzić to dlaczego nie.
Może przy okazji doradzicie jakiś kołowrotek. Myślę, że coś budżetowego, może  Drennan Red Range Feeder? Ktoś ma, używa(ł)?

Skoro decydujesz się na kijek dużo poniżej budżetu, przeznaczonego na jego zakup, to proponuję wybrać coś innego.
Dołóż 100 PLN (zaoszczędzone na kijku) do tego Red Range'a i kup Daiwa Ninja lub SPRO Cresta Match & Feeder. Na pewno będziesz zadowolony :)
Pozdrawiam,
Maciek