Autor Wątek: Jaki fotel wędkarski wybrać?  (Przeczytany 6698 razy)

Offline Foxik

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Jaki fotel wędkarski wybrać?
« dnia: 01.06.2017, 12:38 »
Witam po ostatnim wypadzie na ryby jestem zmuszony zakupić nowy fotel wędkarski mam do przeznaczenia około 300zl wędkuje głównie z gruntu nad odrą jeśli to ma jakieś znaczenie i jestem dość wysoki bo około 185-190 90kg wagi póki co mój wybór skłania sie ku elektrostatykowi fk5p lub f5r ktoś z was posiada te modele lub może polecić coś innego w tej cenie ? Z góry dziękuje i pozdrawiam :)

Offline mrucin

• Ekspert
  • Reputacja: 69
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
Odp: Jaki fotel wędkarski wybrać?
« Odpowiedź #2 dnia: 01.06.2017, 13:09 »
Witam po ostatnim wypadzie na ryby jestem zmuszony zakupić nowy fotel wędkarski mam do przeznaczenia około 300zl wędkuje głównie z gruntu nad odrą jeśli to ma jakieś znaczenie i jestem dość wysoki bo około 185-190 90kg wagi póki co mój wybór skłania sie ku elektrostatykowi fk5p lub f5r ktoś z was posiada te modele lub może polecić coś innego w tej cenie ? Z góry dziękuje i pozdrawiam :)
Ja w tym roku na Rybomanii kupiłem f5r. Powiem, że teraz dopiero siedzę jak król ;-), a nawet w nocy mogę się kimnąć, choć mam gabaryty podobne do twoich.
Ważna poprawka to taka, że w nowym modelu inaczej są zamontowane tylne nogi i i fotel nie ma tendencji to przewracania się po rozłożeniu.
Jedynie gwint przy pokrętłach mógłby być dłuższy, bo po złożeniu fotela trzeba je dokręcić, inaczej mogą odpaść.

Offline FanFeeder

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 34
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 01.06.2017, 13:17 »
Też przesiadłem się z marketowego krzesełka na F5R. To jest przepaść w wygodzie i komforcie siedzenia. Przede wszystkim regulacja wysokości nóżek, pochylenia oparcia i co mi podoba się najbardziej - można o oparcie oprzeć głowę. Gabaryty niby spore, ale w bagażniku auta niezauważalne bo to bardzo płaski pakunek. Żałuję tylko że tak długo czekałem z zakupem.
"Ale w jednym i drugim przypadku musi mieć w sercu tą iskrę, ten żar który rozpala wyobraźnie i sprawia, że tęsknimy za kolejną wyprawą, za kolejnym sezonem. Sposób na życie, sposób myślenia: Ja, natura, ryba, pasja, wyzwanie, tajemnica."

Tench_fan

Offline Jarekb11

• Ekspert
  • Reputacja: 112
« Odpowiedź #4 dnia: 01.06.2017, 14:52 »
Polecam Elektrostatyk F5r.

Offline Dark

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #5 dnia: 01.06.2017, 15:03 »
Witam,

Jakie są możliwości dokupienia do tego fotela akcesoriów np. podpórki czy tacki?
Rafał

Offline MarcinD

• Ekspert
  • Reputacja: 279
    • Galeria
« Odpowiedź #6 dnia: 01.06.2017, 15:05 »
Witam,

Jakie są możliwości dokupienia do tego fotela akcesoriów np. podpórki czy tacki?

Bardzo duże:

http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=8267.0

Offline Wiecho

• Ekspert
  • Reputacja: 402
  • Nie znoszę chamstwa i prostactwa
« Odpowiedź #7 dnia: 01.06.2017, 16:09 »
Mam Elektrostatyk F5 ale teraz używa go ktoś z rodziny, a ja dokupiłem w Drapieżniku fotel Kuzo i jestem bardzo zadowolony.  Nóżki są z rurek fi25, więc całe wyposażenie  jakie chciałem mogłem  łatwo dokupić.  W starym fotelu przeszkadzały mi poręcze utrudniające dostęp do wędek.  Tu nie ma problemu. Dołozyłem mu kółka i uchwyt zakładane w ciągu kilkudziesięciu sekund , więc w razie potrzeby robi za wózek bagażowy.  Jest w/g mnie stabilny i niezawodny. Gdyby coś się działo zawsze można ściągnąć części od producenta.  Cena konkurencyjna w stosunku do importowanych foteli , a stosunek jakości do ceny uważam za bardzo dobry.  Koledzy którzy go ogladali mają podobne zdanie.
Wiesiek
Wiesiek