Autor Wątek: Jaki zestaw na suma?  (Przeczytany 10034 razy)

Offline Semit

• Ekspert
  • Reputacja: 154
  • Tomek
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Jaki zestaw na suma?
« Odpowiedź #15 dnia: 23.07.2017, 19:08 »
Na tamach w tym roku nie byłem, chociaż mam tam najbliżej od rodziców, bo przeskoczę przez las i jestem w Pieczyskach. Nie lubię tłoku, a tam zawsze pielgrzymka, bo mity krążą po Polsce o tym miejscu nad Bugiem. Do tego sporo chamstwa janowskiego tam łowi-łowiło i ciągłe awantury, ja lubię spokój nad wodą i samotność. Mieliśmy tam miejscówkę kupę lat, ale już dawno uciekliśmy właśnie przez to chamstwo, po co się użerać z ludźmi.
Chcąc łowić skutecznie suma w Bugu musisz mieć jakieś pływadło żeby postawić zestaw, inaczej zapomnij o skutecznym łowieniu. Ludzie jakies tam sumki łowią na rosówki i wątróbkę, ale od kilku lat obracam się w kręgu sumiarzy z mazowieckiego woj. i nie tylko i wiem że nie tędy droga. Też się jeszcze uczę(łowię im żywce na feederki :D) ale już w tym sezonie chyba postawię parę razy zestawy sumowe.
Tomek

Offline kismet75

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 21
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 23.07.2017, 19:18 »
Ok wracając do tematu ta DAIWA DF100 B  jest bardzo ciekawa ale chyba już nigdzie nie dostępna chyba że jakiś inny podobny młynek.
Pozdrawiam
Mariusz

Offline kismet75

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 21
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #17 dnia: 25.07.2017, 09:55 »
Ok poszukałem trochę i zamówiłem  dwa takie zestawy 2 x MIKADO MLT HEAVY CAT FISH 330 / 80-400G  2 x kołowrotek SANGER UNI CAT DESTROYER II plus plecionki NIHONTO OCTA 0,45 i 0,50. Myślę że na sam początek zabawy wystarczy. Szukałem tego kołowrotka Daiwy ale nigdzie już chyba nie dostępny.
Pozdrawiam
Mariusz

Offline makaro

• Ekspert
  • Reputacja: 77
  • Rybki moje rybki, gdzie jesteście.
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #18 dnia: 25.07.2017, 12:54 »
Ok wracając do tematu ta DAIWA DF100 B  jest bardzo ciekawa ale chyba już nigdzie nie dostępna chyba że jakiś inny podobny młynek.
tutaj masz nawet promocja jest 140 zł
https://www.decathlon.pl/koowrotek-ciki-df100-b-id_8243646.html

edit: sorki niedostępny
Marek

Offline Semit

• Ekspert
  • Reputacja: 154
  • Tomek
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #19 dnia: 25.07.2017, 17:06 »
Ok poszukałem trochę i zamówiłem  dwa takie zestawy 2 x MIKADO MLT HEAVY CAT FISH 330 / 80-400G  2 x kołowrotek SANGER UNI CAT DESTROYER II plus plecionki NIHONTO OCTA 0,45 i 0,50. Myślę że na sam początek zabawy wystarczy. Szukałem tego kołowrotka Daiwy ale nigdzie już chyba nie dostępny.
Będziesz zadowolony :thumbup:. Odezwę się w sierpniu, od 15.08 do 27.08 będę koczował nad Bugiem to się umówimy na rybki, prześlę Ci numer telefonu to się zdzwonimy bliżej terminu. ;)
Tomek