Zdecydowanie zakup Daiwa i nic innego
Też się zastanawiam nad wyborem tego zestawu. Pojemnik nie ugina się przy przecieraniu zanęty przez sito?
Cytat: SławekM w 18.06.2017, 11:51Cytat: maciek_krk w 17.06.2017, 22:47Zestaw Daiwy jest świetny według mnie. Mam i nie zamienię na nic innego Jak sprawuje się pojemnik, jak przecierasz zanętę, glinę. Czy można składać pojemniki? Jaka średnica jest sita?Sławku, zestaw sprawuje się świetnie. Jest bardzo solidnie wykonany, a do tego bardzo lekki. Sita używam tylko do przesiewania zanęty, gdyż gliny nie używam. Przy moim zastosowaniu sprawdza się bardzo dobrze, mam wrażenie, że lepiej niż tradycyjne sito. Pojemników składać (na płasko) się nie da, ale wchodzą w siebie, więc nie ma problemu z transportem.Wrzucam kilka zdjęć. Być może dadzą Ci lepszy pogląd i pomogą w podjęciu decyzji
Cytat: maciek_krk w 17.06.2017, 22:47Zestaw Daiwy jest świetny według mnie. Mam i nie zamienię na nic innego Jak sprawuje się pojemnik, jak przecierasz zanętę, glinę. Czy można składać pojemniki? Jaka średnica jest sita?
Zestaw Daiwy jest świetny według mnie. Mam i nie zamienię na nic innego
Cytat: bibosz w 18.06.2017, 21:38Też się zastanawiam nad wyborem tego zestawu. Pojemnik nie ugina się przy przecieraniu zanęty przez sito?Hmmm... jak mocno naciśniesz, to się ugina Ale jak przecierasz, to nie
Cytat: maciek_krk w 18.06.2017, 21:50Cytat: bibosz w 18.06.2017, 21:38Też się zastanawiam nad wyborem tego zestawu. Pojemnik nie ugina się przy przecieraniu zanęty przez sito?Hmmm... jak mocno naciśniesz, to się ugina Ale jak przecierasz, to nie Czyli zanętę typu MMM przecierasz bez problemu i żadnych kombinacji? Największe obawy miałem, że podczas zwykłego przecierania ten duży pojemnik będzie się bardzo uginał.
Cytat: bibosz w 18.06.2017, 21:58Cytat: maciek_krk w 18.06.2017, 21:50Cytat: bibosz w 18.06.2017, 21:38Też się zastanawiam nad wyborem tego zestawu. Pojemnik nie ugina się przy przecieraniu zanęty przez sito?Hmmm... jak mocno naciśniesz, to się ugina Ale jak przecierasz, to nie Czyli zanętę typu MMM przecierasz bez problemu i żadnych kombinacji? Największe obawy miałem, że podczas zwykłego przecierania ten duży pojemnik będzie się bardzo uginał.Bez żadnych kombinacji, stresu i problemów. Podczas przecierania spokojnie można docisnąć rękę i pojemnik to wytrzymuje. Typowego wiaderko-siedziska nie zastąpi natomiast mogę powiedzieć, że ktoś kto w Daiwie jest odpowiedzialny za ten projekt, zrobił dobrą robotę Szkoda, że na Zlocie się nie zgadaliśmy, bo miałem ten zestaw ze sobą
Cytat: maciek_krk w 18.06.2017, 22:04Cytat: bibosz w 18.06.2017, 21:58Cytat: maciek_krk w 18.06.2017, 21:50Cytat: bibosz w 18.06.2017, 21:38Też się zastanawiam nad wyborem tego zestawu. Pojemnik nie ugina się przy przecieraniu zanęty przez sito?Hmmm... jak mocno naciśniesz, to się ugina Ale jak przecierasz, to nie Czyli zanętę typu MMM przecierasz bez problemu i żadnych kombinacji? Największe obawy miałem, że podczas zwykłego przecierania ten duży pojemnik będzie się bardzo uginał.Bez żadnych kombinacji, stresu i problemów. Podczas przecierania spokojnie można docisnąć rękę i pojemnik to wytrzymuje. Typowego wiaderko-siedziska nie zastąpi natomiast mogę powiedzieć, że ktoś kto w Daiwie jest odpowiedzialny za ten projekt, zrobił dobrą robotę Szkoda, że na Zlocie się nie zgadaliśmy, bo miałem ten zestaw ze sobą Wierzę Ci na słowo
Cytat: bibosz w 18.06.2017, 22:07Cytat: maciek_krk w 18.06.2017, 22:04Cytat: bibosz w 18.06.2017, 21:58Cytat: maciek_krk w 18.06.2017, 21:50Cytat: bibosz w 18.06.2017, 21:38Też się zastanawiam nad wyborem tego zestawu. Pojemnik nie ugina się przy przecieraniu zanęty przez sito?Hmmm... jak mocno naciśniesz, to się ugina Ale jak przecierasz, to nie Czyli zanętę typu MMM przecierasz bez problemu i żadnych kombinacji? Największe obawy miałem, że podczas zwykłego przecierania ten duży pojemnik będzie się bardzo uginał.Bez żadnych kombinacji, stresu i problemów. Podczas przecierania spokojnie można docisnąć rękę i pojemnik to wytrzymuje. Typowego wiaderko-siedziska nie zastąpi natomiast mogę powiedzieć, że ktoś kto w Daiwie jest odpowiedzialny za ten projekt, zrobił dobrą robotę Szkoda, że na Zlocie się nie zgadaliśmy, bo miałem ten zestaw ze sobą Wierzę Ci na słowo Bibosz, tak sobie myślę, jakie dać porównanie.Dobrym przykładem jest torba Daiwa Air Caryall. Identyczna, wysoka jakość, jak w przypadku zestawu Aquadry Grounbait System