Autor Wątek: Sonu F1 & Sonu Bream feeder na bazie MMM?  (Przeczytany 3884 razy)

Offline spinman

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
Sonu F1 & Sonu Bream feeder na bazie MMM?
« dnia: 19.06.2017, 12:26 »
Witam serdecznie, przeglądając ostatnio zanęty Sonu, rzucił mi się w oczy ich skład, chodzi o Sonubaits Supercrush - Bream Feeder ( zmiksowana kukurydza, mączka rybna oraz kruszony pellet) i Sonubaits Supercrush - F1 (zmiksowana mączka rybna i pellet, słodki atraktor) Czy dodając do MMM (zmiksowana mączka rybna i pellety) zmielonej kukurydzy (pewnie miksują całe suche ziarna) albo jakiegoś atraktora w prochu MVDE nie wyjdzie prawie to samo? ;D Pytam, bo mam zapas MMM i byłoby szkoda wydawać dodatkową kasę na zanęty wyżej wymienione, jeżeli zdałaby egzamin kombinacje z MMM ;)

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Sonu F1 & Sonu Bream feeder na bazie MMM?
« Odpowiedź #1 dnia: 19.06.2017, 12:55 »
MMM to uniwersalna zanęta. Dodaj kukurydzę słodki ateaktor i masz leszczową. Inne kombinacje też zrobią robotę. Daj paprykę słodką, chilli i robisz namiastkę robina. Czy wyjdzie to samo? Nie koniecznie. Do każdej są użyte inne pellety, ezplosive feeder ( czy jak soe to nazywa) to już inna bajka.
Ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby z MMM zrobić swój własny miks. Ogranicza tylko wyobraźnia.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Marcin

Offline spinman

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #2 dnia: 19.06.2017, 14:15 »
Wiem wiem, dodaję różne rzeczy do MMM, tylko się zastanawiałem czy ta zrobiona mieszanka (np. na słodko), różni się na tyle od tych zanęt wyżej wymienionych, że jednak warto zastanowić się nad ich kupnem ;) Dzięki za zainteresowanie się tematem.

Offline Mati C

• Ekspert
  • Reputacja: 69
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 19.06.2017, 16:09 »
Sonubaits Supercrush Bream nie możesz porównać z MMM i moim zdaniem nie osiągniesz nawet podobnego efektu dodając mielonej qq czy innych dodatków. Ta zanęta ma świetną konsystencję, kolor i zapach, których nie znajdziesz w innych produktach na rynku... Oczywiście warto próbować i pewnie jak MMM przemieszasz na słodko to może być równie skuteczna.
W okresie letnim na jednym z moich łowisk leszcz bardzo dobrze na nią reaguje. W tym sezonie będę testował ja na innych wodach.

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2223
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 19.06.2017, 16:12 »
Bream ma przepiękny zapach, wygląda zacnie. A na moim zalewie efekty na nią zerowe. MarioG też nawet brania na nią nie miał, a podejść robiliśmy po kilka. W tym samym czasie na MMM czy inne zanęty brania były.
I bądź tu człowieku mądry.
Absolutnie nie przekreślam tej zanęty, bo widać i czuć, że to super produkt. Ale za rybkami nie nadążysz...
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Mati C

• Ekspert
  • Reputacja: 69
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #5 dnia: 19.06.2017, 16:22 »
Bream ma przepiękny zapach, wygląda zacnie.
To prawda... Niesamowita mieszanka jeśli chodzi zapach i wygląd miksu.