Autor Wątek: Trabucco Precision XT Match Plus 390  (Przeczytany 5977 razy)

Offline Marcin

• Ekspert
  • Reputacja: 119
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Trabucco Precision XT Match Plus 390
« dnia: 23.02.2015, 13:18 »
Witam wszystkich

W tym roku chciałby zacząć swoją przygodę ze spławikiem. Poszukuję obecnie wędki która nada się dobrze do łowienia mniejszych i średnich ryb na wszelakich wodach stojących. Łowić będę docelowo wagglerem tak jak pokazuje to Luk na swoich filmach, lekki zestaw, niezbyt długie rzuty, i może lekkimi sliderami - chociaż wątpię ^^.

W oko wpadła mi wędka Trabucco Precision XT Match Plus 390, głównie ze względu na wagę którą podaje producent (186gr), ale też na cenę, bo nie mam możliwości żeby wydać na wędkę więcej niż te 200 trochę ponad 200zł (lista zakupów jeszcze dłuuuuuga...). Jedyne co mnie martwi w tej wędce to c.w. 8-20gr nie wiem czy to nie będzie za dużo do takiego łowienia o które mi chodzi.

Ogółem czy ktoś posiada tą wędkę? Może ją polecić? Na necie jest dość mało informacji na jej temat.
Pozdrawiam
Marcin

river

• Gość
Odp: Trabucco Precision XT Match Plus 390
« Odpowiedź #1 dnia: 23.02.2015, 13:55 »
To zobacz taką jak chcesz delikatniejszą:

Browning Ambition Match 3,90m/12g

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 23.02.2015, 14:26 »
Nie przejmował bym się tym cw. aż tak bardzo! co prawda nie trzymałem tego kija ,ale uważam że to będzie dość szybkie wędzisko o akcji szczytowej ale pod ciężarem jak większość Trabucco powinna ładnie pracować do ok połowy blanku! Ręki nie dam,ale nie będzie to sztywna pała i spokojnie większością zestawów zarzucisz! A jeśli bardzo cię to martwi to może rzuć okiem na tego Dragona! Niestety jest cięższy ale z darmową przesyłką wyjdzie na jedno cenowo!   http://allegro.pl/dragon-express-match-15-390-cm-2-15-g-i5036754535.html
Arek

Offline pio19681

• Ekspert
  • Reputacja: 42
« Odpowiedź #3 dnia: 23.02.2015, 15:22 »
Wydaje mi się, że kij o wyrzucie do 20 gram będzie bardziej uniwersalny. Jeśli będziesz chciał łowić pod wiatr wagllerem 8-10 gram na powiedzmy 40 metrze to co wtedy?
"Dopóki nie było internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów..."
S. Lem.

Offline p^k

• Ekspert
  • Reputacja: 93
« Odpowiedź #4 dnia: 23.02.2015, 15:42 »
Jakos nie chce mi sie wierzyc zeby Trabucco Precision XT Match Plus 390 wazyla 186g ???

Looknij sobie jeszcze na ten kijek >klik<
Z wędkarskim pozdrowieniem, 
- Paweł :fish:

Offline Marcin

• Ekspert
« Odpowiedź #5 dnia: 23.02.2015, 15:46 »
Wydaje mi się, że kij o wyrzucie do 20 gram będzie bardziej uniwersalny. Jeśli będziesz chciał łowić pod wiatr wagllerem 8-10 gram na powiedzmy 40 metrze to co wtedy?
Wtedy zapewne sięgnę po feeder i zrezygnuje ze spławika, nic na siłę :P
Chodzi mi tylko o to czy da się tą wędką dobrze rzucać lżejszymi zestawami, np. wagglerami 1,5 - 2,5g?

Jakos nie chce mi sie wierzyc zeby Trabucco Precision XT Match Plus 390 wazyla 186g ???
Taką wagę podaje producent w katalogu http://issuu.com/trabucco_ita/docs/products_guide_2015_150dpi/42, ale wiadomo z tym może być różnie... :'(
Pozdrawiam
Marcin

Offline Marcin

• Ekspert
« Odpowiedź #6 dnia: 24.02.2015, 10:10 »
Pogrzebałem trochę na forum i znalazłem post w którym polecano wędkę Tubertini XENIA 390 Light 4-15, czy ktoś z Was używa tej wędki? Distałem też wiadomość od forumowicza który ma na sprzedaż Maver Allex Ultra Light 3,9 m c.w. 2-8g, czy to dobra wędka?
Pozdrawiam
Marcin