Autor Wątek: Jakie okulary polaryzacyjne polecacie?  (Przeczytany 24993 razy)

Offline zwykly_michal

• Ekspert
  • Reputacja: 236
  • Ulubione metody: waggler method
Odp: Jakie okulary polaryzacyjne polecacie?
« Odpowiedź #30 dnia: 01.04.2021, 22:25 »
Swoje okulary kupowałem na odległość i z polecenia. Używam Żony do wyboru oprawek :P Zwróć uwagę na przepuszczalność soczewek bo są różne rodzaje. Najciemniejsze nie są zalecane do samochodu. Moje są takie z tym że kolor C. Te z linki są A (20100a)
https://sklepdrapieznik.pl/okulary-polaryzacyjne/41087-okulary-polaryzacyjne-solano-sp-20100a.html

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #31 dnia: 01.04.2021, 22:59 »
Ja swego czasu używałem okularów Polaroid. Bardzo dobre jakościowo.

W 2019 roku kupiłem okulary w Decathlonie. Miały być "robocze", czyli takie po których nie będę płakał gdy zniszczę, a czasem mi się to zdarza O:) Obecnie są to moje ulubione okulary. Lekkie i wygodne, polaryzacja daje mega komfort. Przetrwały dość sporo :)

Mam taki model: https://www.decathlon.pl/p/okulary-przeciwsloneczne-mh140-kategoria-3-dla-doroslych/_/R-p-301164?mc=8501381

Auto, ryby, urlop, plaża... rewelacja. Wszystkie znacznie droższe leżą i ich nie używam, hehe 8)
Pozdrawiam,
Maciek

Offline Martinus

• Ekspert
  • Reputacja: 109
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #32 dnia: 02.04.2021, 14:14 »

W 2019 roku kupiłem okulary w Decathlonie. Miały być "robocze", czyli takie po których nie będę płakał gdy zniszczę, a czasem mi się to zdarza O:) Obecnie są to moje ulubione okulary. Lekkie i wygodne, polaryzacja daje mega komfort. Przetrwały dość sporo :)

Mam taki model: https://www.decathlon.pl/p/okulary-przeciwsloneczne-mh140-kategoria-3-dla-doroslych/_/R-p-301164?mc=8501381

Auto, ryby, urlop, plaża... rewelacja. Wszystkie znacznie droższe leżą i ich nie używam, hehe 8)

Kurcze Maciek, zainteresowałeś mnie tymi okularami. Jest w zestawie sztywne etui na te okulary. Jak z dopasowaniem tych okularów do twarzy , nosa, wszystko oki . Dobrze były zabezpieczona przed uszkodzeniem do wysyłki ?
Z poważaniem Marcin

Offline pewu

• Ekspert
  • Reputacja: 77
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #33 dnia: 02.04.2021, 14:48 »
Od zeszłego roku używam Koruma i jestem bardzo zadowolony. Lekkie, wygodne i w komplecie sztywne etui. Dla mnie ważne jest żeby okulary pływały bo już jedne utopiłem.
https://sklepdrapieznik.pl/okulary-polaryzacyjne/45899-okulary-korum-idefinition-floating-sunglasses-k0350025.html
Jeśli kłócisz się z idiotą, to on najprawdopodobniej robi właśnie to samo.

Offline yapa

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 7

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
« Odpowiedź #35 dnia: 02.04.2021, 23:43 »

W 2019 roku kupiłem okulary w Decathlonie. Miały być "robocze", czyli takie po których nie będę płakał gdy zniszczę, a czasem mi się to zdarza O:) Obecnie są to moje ulubione okulary. Lekkie i wygodne, polaryzacja daje mega komfort. Przetrwały dość sporo :)

Kurcze Maciek, zainteresowałeś mnie tymi okularami. Jest w zestawie sztywne etui na te okulary. Jak z dopasowaniem tych okularów do twarzy , nosa, wszystko oki . Dobrze były zabezpieczona przed uszkodzeniem do wysyłki ?
Kupowałem w sklepie stacjonarnym. O ile dobrze pamietam, to nie ma etui w komplecie. Wygodnie się je nosi i są lekkie. Przetrwały też kilka upadków :)
Pozdrawiam,
Maciek

Offline Ben

• Ekspert
  • Reputacja: 72
« Odpowiedź #36 dnia: 03.04.2021, 08:27 »
Ponieważ noszę okulary, obecnie już używam progresów. Zastanawiam się nad nakładką polaryzacją, w Decathlonie można kupić taką nakładkę za nie duże pieniążki. Czy ktoś z Kolegów używa takiej nakładki i mógłby podzielić się opinią?
pozdrawiam Benon

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 317
« Odpowiedź #37 dnia: 03.04.2021, 09:09 »
Używam czegoś takiego, ja płaciłem około 20zl. W Polsce chyba ponad 100, bardzo dobrze się spisują.

41,41 zł  56%OFF | VEITHDIA marka okulary Unisex Retro aluminium + TR90 soczewki polaryzacyjne do okularów rocznika okulary dla mężczyzn/kobiet 6108
https://a.aliexpress.com/_uADQS5

Offline boruta

• Ekspert
  • Reputacja: 182
« Odpowiedź #38 dnia: 03.04.2021, 09:30 »
Ja też myślę nad tą nakładką na okulary , może kupię i jak by co to odeślę .
Paweł

Offline KACZUCHA UK

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #39 dnia: 15.04.2021, 20:09 »
Ponieważ noszę okulary, obecnie już używam progresów. Zastanawiam się nad nakładką polaryzacją, w Decathlonie można kupić taką nakładkę za nie duże pieniążki. Czy ktoś z Kolegów używa takiej nakładki i mógłby podzielić się opinią?

Dzisiaj zamówiłem te, jutro odbiorę, przed praca pójdę sprawdzić nad wodę na 2h i dam znać :thumbup:

https://www.decathlon.co.uk/p/cat-3-polarising-clip-ons-for-prescription-glasses-mh-otg-120-l/_/R-p-11778?mc=8583028&utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=SurfacesForGoogle&utm_content=8583028-4012752&iv_=__iv_p_1_g_61113988777_c_316312114266_w_pla-308327991064_n_g_d_c_v__l__t__r_x_pla_y_15177021_f_online_o_8583028-4012752_z_GB_i_en_j_308327991064_s__e__h_1006886_ii__vi__&gclid=Cj0KCQjwyN-DBhCDARIsAFOELTnXt1gxKLzEmh4V6iZ0q57TIsybZ7M1fStXs2Q3tU8UhURqW5R9d-AaApgCEALw_wcB

Pozdrawiam serdecznie!

Offline boruta

• Ekspert
« Odpowiedź #40 dnia: 15.04.2021, 20:15 »
Daj znać, bo jakoś na polskiej stronie wymiary są dziwne podane.
Paweł

Offline Paul John

• Ekspert
  • Reputacja: 71
« Odpowiedź #41 dnia: 16.04.2021, 15:08 »
Siema, uważaj na nakładki, ja tak porysowałem sobie szkła. Miejsce styku szkła z mechanizmem nakładki zabezpiecz. Minus nakładki taki że źle dobrana wchodzi w pole widzenia. Ja polecam od siebie okulary polaryzacyjne nakładane na zwykłe gdyż też zakrywają boki ( w miarę szczelnie). Dorobienie drugich szkieł z polaryzacją to czasem w trudnych wadach wzroku nawet 1000 zł za jedno szkło plus oprawki zatem za niewielki pieniądz mamy sprawe załatwioną. Minus że noszę dwie pary na głowie i może wyglądam jak spawacz ale 2300 zł zaoszczędzone. Ja zamówiłem z Alii  takie: https://a.aliexpress.com/_vSICkF
Z resztą na moim awatarze mam je na nosie :)
Słońca życzę

Offline boruta

• Ekspert
« Odpowiedź #42 dnia: 16.04.2021, 15:24 »
Dzięki stary, nie wiedziałem że są takie nakładane jedne na drugie a może u nas na allegro coś znajdę
Paweł

Offline KACZUCHA UK

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #43 dnia: 16.04.2021, 16:24 »
Siema, uważaj na nakładki, ja tak porysowałem sobie szkła. Miejsce styku szkła z mechanizmem nakładki zabezpiecz. Minus nakładki taki że źle dobrana wchodzi w pole widzenia. Ja polecam od siebie okulary polaryzacyjne nakładane na zwykłe gdyż też zakrywają boki ( w miarę szczelnie). Dorobienie drugich szkieł z polaryzacją to czasem w trudnych wadach wzroku nawet 1000 zł za jedno szkło plus oprawki zatem za niewielki pieniądz mamy sprawe załatwioną. Minus że noszę dwie pary na głowie i może wyglądam jak spawacz ale 2300 zł zaoszczędzone. Ja zamówiłem z Alii  takie: https://a.aliexpress.com/_vSICkF

Widziałem wcześniej te oksy, fajna sprawa, ale na przykład w każdym przypadku się nie sprawdzi..( ja mam zbyt szerokie i wysokie raybany na te nakładki ;/ )

Co do nakładek Quechua z decathlonu, miały być po £9.99, okazało się ze maja przecenę i zapłaciłem 2.99 ;D
bardzo dobrze radzą sobie z polaryzacja, sprawdźcie wasze sklepy, może akurat również jest cena inna.
Pozdrawiam

Offline Paul John

• Ekspert
  • Reputacja: 71
« Odpowiedź #44 dnia: 16.04.2021, 18:34 »

Widziałem wcześniej te oksy, fajna sprawa, ale na przykład w każdym przypadku się nie sprawdzi..( ja mam zbyt szerokie i wysokie raybany na te nakładki ;/ )

Co do nakładek Quechua z decathlonu, miały być po £9.99, okazało się ze maja przecenę i zapłaciłem 2.99 ;D
bardzo dobrze radzą sobie z polaryzacja, sprawdźcie wasze sklepy, może akurat również jest cena inna.
Pozdrawiam
Ale żeś z klipsem zaj... kupił, są takie z minimalnym klipsem prawie nie widocznym, i jak wspomniałem wcześniej zwróć uwagę na miejsce styku ze szkłem bo serio porysujesz a ryba nufff szkoda .

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Słońca życzę