Witam
Dziś przyszła mi paczka z drapieżnika a w nim duże pudełko z EVA Drennana, i małe pudełeczko EVA z Prestona oraz Guru Fusion 110. Okazuje się że Guru trzyma poziom i elegancko w opakowaniu kartonowym, nie pogięte narożniki. W Prestonie jak i Drennanie (MAP też to ma.. ) są tak pozaginane rogi (i nie tylko) że nie ma tego jak rozprostować (coś jak zagięta żyłka), co z tym zrobić ? Jak to odkształcić żeby mieć ładne proste, nie pozaginane powierzchnie? Ktoś ma jakiś sposób?
To samo miałem (mam) z preston wetter - to sitko z pojemnikiem z EVA do namaczania pelletu, po kilkunastu wypadach nad wodę i trzymania w nim po 5-7 godzin ciepłej wody, dalej ten materiał jest taki jak wcześniej wyjęty z pudełka, no może nieznacznie uległ poprawie - stoi poziomo, na początku się składał i nie dało się go "rozstawić". Może nagrzać suszarką/opalarką? Nalać wrzątku ? Ktoś ma jakiś pomysł albo ktoś już ma coś sprawdzonego?
Swoją drogą to trochę lipa, że tak uznane marki dają do sprzedaży tak "wymiętolone" produkty.. jak przysłowiowemu psu z gardła wyjęte