Autor Wątek: Ryby zmieniają płeć  (Przeczytany 11292 razy)

Offline koras

• Ekspert
  • Reputacja: 196
  • Więcej sprzętu niż talentu :D
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Ryby zmieniają płeć
« Odpowiedź #30 dnia: 04.07.2017, 09:19 »
Mam znajomych co piją wodę destylowaną, bo w tej z kranu są hormony :facepalm:

??? Mam nadzieję, że biorą jakieś suplementy ze składnikami mineralnymi, bo woda destylowana ich nie ma, a jeśli piją tylko destylowaną, to ona wręcz wypłukuje minerały z organizmu.
Marcin

Offline jurek

• Ekspert
  • Reputacja: 202
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #31 dnia: 04.07.2017, 09:22 »
Mam znajomych co piją wodę destylowaną, bo w tej z kranu są hormony :facepalm:

??? Mam nadzieję, że biorą jakieś suplementy ze składnikami mineralnymi, bo woda destylowana ich nie ma, a jeśli piją tylko destylowaną, to ona wręcz wypłukuje minerały z organizmu.

Tylko odwrócona osmoza z mineralizatorem + ociupinka soli kłodawskiej kamiennej do każdej szklanki 8) Ja - wójt, Wam to mówię :D

Offline Wiecho

• Ekspert
  • Reputacja: 402
  • Nie znoszę chamstwa i prostactwa
« Odpowiedź #32 dnia: 04.07.2017, 21:57 »
Fachowcy twierdzą, że obecnie największe zagrożenie naszych dla wód  (w tym także ujęć wody pitnej) są środki ochrony roślin powszechnie stosowane w rolnictwie. Często rolnicy używają je bez pojęcia.  To zwykle różnego typu trucizny. Niby maja się utleniać i rozkładać po pewnym czasie ale różnie z tym bywa. Zresztą często deszcz je spłukuje do wód zanim zdążą się rozłożyć.
Wiesiek

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
« Odpowiedź #33 dnia: 04.07.2017, 22:10 »
Mój dobry kumpel powiedział mi kiedyś , że najbardziej czego się boi, to tego, że kiedyś przestaną produkować alkohol. To było jakieś 20 lat temu. Kumpel żyje, alkohol nadal jest produkowany (i to w większych ilościach), a On przestał się obawiać. Teraz twierdzi, że kiedyś czasy były lepsze.

Postęp cywilizacyjny nie jest taki zły. Niestety nie wszyscy to rozumieją i nie pozwalają mu pić od woli :)

Pozdrawiam,
Maciek

Kadłubek

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 04.07.2017, 22:15 »
Bo trzeba je używać z głową: oprysk po czasie "pracy" pszczół - był przypadek gdzie rolnikowi się nie chciało opryskać w odpowiednim czasie bo był mecz piłki nożnej.
Kolejną sprawą jest pryskanie przed deszczem = spływanie i trzeba pryskać jeszcze raz, środki typu "Round Up" i podobne.

Samo stosowanie często jest na wyrost "bo może przyjść zaraza popryskam". Wszystko trzeba z głową i wiedzą a nie na hura.

Edit: Alkohol był i jest wytwarzany naturalnie, co najwyżej technologia oczyszczania poszła do przodu.
Dlatego nie piję "zabrudzonego" alkoholu - "zabrudzonego" wodą. ;)

Offline Semit

• Ekspert
  • Reputacja: 154
  • Tomek
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #35 dnia: 04.07.2017, 22:30 »
A ja sam robię, bez chemii głowa wcale nie boli. :)
Tomek